Megane II Grandtour - gumb za prtljažnik

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matej_m

Megane II Grandtour - gumb za prtljažnik

Odgovor Napisal/-a matej_m »

Zdravo

Na mojem avtomobilu, Renault Megane letnik 2007 karavan (Grandtour) se prtljažnik ne odpre več. Gumb na prtljažniku ne dela. Po brskanju na internetu sta možnosti 2: kabel med karoserijo in prtljažnimi vrati (v gumijasti "harmoniki") ali pa stikalo na vratih.

Ima kdo izkušnje z reševanjem tega problema?

Kable sem že gledal, pa nisem videl, da bi bili potrgani. Kako se dobi ven stikalo - gumb na zunanji strani vrat? Kar z izvijačem? Kako se preveri ali je stikalo OK?

Je pa zanimivo tole: včeraj sem gledal te kable in z izvijačem zaprl zaklep (kakorkoli se že reče tisti zadevi na vratih, ki drži vrata zaprta). če sem nekako stisnil kable v gumijastem ovoju med vrati in karoserijo, se je zaklep odprl. Lahko bi domneval, da pride tam do kratkega stika. To moram še enkrat preverit, če se ponovi.

lp
Uporabniški avatar
matej_m

Re: Megane II GT gumb za prtljažnik

Odgovor Napisal/-a matej_m »

Zadeva je rešena

Gumb za odpiranje sem z izvijačem iztaknil ven in je razpadel. Tudi po novem gumbu zadeva ni delovala. Potem sem podrobneje pogledal kable in ugotovil, da je prekinjen oz. pretrgan debelejši bel kabel (mogoče kdo ve čemu je namenjen, kaj napaja?) in tanek črn kabel. Ta je bil kriv za nedelovanje gumba. Skozi gumijasto harmoniko sem potegnil 2 končka novih kablov in poštrukal.

lp
Odgovori