Laguna 3 - mehanizem zaklepa vrat

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Laguna 3 - mehanizem zaklepa vrat

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Se je že začelo... :)

Na laguni 3 (l. 2009) mi je nehalo delati centralno zaklepanje na voznikovih vratih. Nekaj časa je še delalo, če sem večkrat stisnil gumb za zaklepanje na daljicu. Sedaj je pa zadeva čisto mrtva.
Se je že kdo soočil z enakim problemov in kaj ugotovil, razen nakupa novega mehanizma (200 eur...).

Hvala,Jure
Uporabniški avatar
garfildd
Kraj: Kamnik

Re: Laguna 3 - mehanizem zaklepa vrat

Odgovor Napisal/-a garfildd »

Na moji bivši Laguni l2009 je bilo isto, jaz nisem niti opazil da se vrata včasih ne zaklenejo...
novi lastnik je menjal mehnizem, ker je baje vse skupaj zalito in se ne da podreti ter popraviti.

Lahko pa probaš na avtoodpadu, za rabljenim, http://www.avto.net/_AVTO/results.asp?z ... ikMAX=2009
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Ja, očitno je to hiba. Sem bil optimist in sledil namigom na nemškem forumu http://www.laguna-forum.de" onclick="window.open(this.href);return false;, naročil motorčke iz USA, za katere se je na koncu izkazalo, da niso čisto enaki kot ti, ki so standardno vgrajeni (imajo priključke na drugih mestih in ne paše v plastiko, prostora je pa zelo malo). No, na koncu sem obupal in iz srebrne iz tvojega linka vzel ključavnico za katero se je izkazalo, da je tudi že bila zamenjana in je izdelana 8/2012 tako da upam, da bo s tem sedaj mir :)

Sem pa staro razstavil in so krtačke v motorju popolnoma zažgane, prešvoh motor pomoje...
KazoKazo

Odgovor Napisal/-a KazoKazo »

Ali pase recimo ce imas letnik 2009 da kupis od 2010 mehanizem za zaklep(kljucavnica)
Uporabniški avatar
LukaRS

Odgovor Napisal/-a LukaRS »

Kok pride motorček, ker imam enak problem pri sovoznikovih vratih. Zaklenje samo če večkrat na dalinc zaklenm, kdaj pa ostanejo zaklenjena ostala pa se odklenejo. Hvala za pomoč lp
Uporabniški avatar
garfildd

LukaRS napisal/-a:Kok pride motorček, ker imam enak problem pri sovoznikovih vratih. Zaklenje samo če večkrat na dalinc zaklenm, kdaj pa ostanejo zaklenjena ostala pa se odklenejo. Hvala za pomoč lp
Zadevo sem jaz letos reševal in na koncu kupil komplet novo ključavnico za 180€....

Ključavnica se da podreti brez problema, seveda ko ugotoviš da ti ena palčka ki gre skozi ključavnico blokira,
da bi dal ohišje narazen... palčko porineš "čez" toliko da ne ovira odpiranja... (kovinska os)

Motorček vzameš ven, brez problema... zatakne se pa pri "polžku" ko kupiš motorček online je seveda brez polžka
in tudi takega ki je primeren za Renault ključavnico verjetno sploh ne boš dobil...

Probal sem dobiti polžka dol na več načinov ampak je tako zaprešan da je "no go" na koncu se je os na starem motorčku zlomila in ni bilo šans da bi ga dobil dol, tudi s segrevanjem...

Probal sem tudi zamenjati krtačke, pa tudi to žal ni delalo...

Motorček sem kupil ta:
Car Door Lock Actuator 20mm Long Shaft ... pair Motor
sicer je bil takrat na voljo preko UK prodajalca, ki ga pa sedaj ni več..
Laguna 2009 4control 2.0Dci <- Laguna Initiale 2006 2.0DCi <- Laguna 2002 Privilege 1.9Dci
Uporabniški avatar
Dark_T

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

pozdravljeni,
dogaja se mi podobno, kot kolegom v postu. Z mrzlim vremenom je začel štrajkat tudi motorček centralnega zaklepanja voznikovih vrat moje lagune III in včasih odpre, včasih ne. Tisti, ki ste menjavali zadevo, bi bil zelo vesel kakšnega nasveta glede. Ali lahko to naredim sam, ali je bolje odpeljati mehaniku. Nimam ravno dve levi roki, čeprav sem levičar :D
Predvidevam, da je potrebno sneti celotno tapeto tapeto, sneti priključke oz. zajle?! in odšraufati motorček. Je potrebno biti na kaj posebej pozoren. Najbrž bom nabavil zadevo iz kakšnega avtoodpada.
Zanima me še, ali je to ta zadeva?:
Slika

pa hvala vnaprej za vse odgovore in komentarje ter čimmanj okvar na vaših avtomobilih.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Dark_T napisal/-a:pozdravljeni,
dogaja se mi podobno, kot kolegom v postu. Z mrzlim vremenom je začel štrajkat tudi motorček centralnega zaklepanja voznikovih vrat moje lagune III in včasih odpre, včasih ne. Tisti, ki ste menjavali zadevo, bi bil zelo vesel kakšnega nasveta glede. Ali lahko to naredim sam, ali je bolje odpeljati mehaniku. Nimam ravno dve levi roki, čeprav sem levičar :D
Predvidevam, da je potrebno sneti celotno tapeto tapeto, sneti priključke oz. zajle?! in odšraufati motorček. Je potrebno biti na kaj posebej pozoren. Najbrž bom nabavil zadevo iz kakšnega avtoodpada.
Slika

pa hvala vnaprej za vse odgovore in komentarje ter čimmanj okvar na vaših avtomobilih.

To je komplet ključavnica vrat. Za menjavo motorčka pa je treba ključavnico razdreti. Zanimivo pa je kako veste da tista z odpada ni ista kot vaša oz. v slabšem stanju? :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
bliki

Odgovor Napisal/-a bliki »

Zato, ker odpadar pravi, da je dobra :)
Uporabniški avatar
garfildd

bliki napisal/-a:Zato, ker odpadar pravi, da je dobra :)
No, odapadarjem ni treba preveč verjeti, on proda kar ima na zalogi in brez skrbi, ključavnice prej ni sprobal,
mogoče tudi prejšni lastnik ni vedel ali mu je ključavnica delala ali ne...

Koliko pa hoče "odpadar" za njo?

Jaz sem dal za novo 180€
Uporabniški avatar
Dark_T

Spula napisal/-a:
Dark_T napisal/-a:pozdravljeni,
Slika

To je komplet ključavnica vrat. Za menjavo motorčka pa je treba ključavnico razdreti. Zanimivo pa je kako veste da tista z odpada ni ista kot vaša oz. v slabšem stanju? :D
Oj, hvala vam za info. Ne vem zagotovo, ampak predvidevam, da je v boljšem stanju kot moja, ker je od mlajšega letnika
in ker odpadar pravi, da je delovala brezhibno preden jih je snel. Zvok zaklepanja je bil baje oster kratek pok (ne znam se bolje izraziti). Moja pokvarjena pa se sliši kot da zategujem električno ročno, le malo bolj pridušeno. V glavnem, želi imeti 50 EUR. Če pa me bo nategnil pa mu ne bom ostal dolžan :lol:
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Problem je lahko tudi v plastičnem kosu v ključavnici, ne v samem motorčku...
RenaultSport
Uporabniški avatar
garfildd

Spula napisal/-a:Problem je lahko tudi v plastičnem kosu v ključavnici, ne v samem motorčku...
Katerem plastičnem kosu?

Po navadi odpove elektromotor...
Uporabniški avatar
Dark_T

Evo, če slučajno koga zanima, zadeva včeraj zamenjana. Sem si premislil in namesto na odpadu raje vzel novo ključavnico. NA e-bayu pride nov originalni del 90 EUR. Zaenkrat deluje brez težav. Me je pa začel zob matrat. Jebenti, skoz nekaj.... Pa vesele praznike vsem :)
Uporabniški avatar
dynamic

Odgovor Napisal/-a dynamic »

Pozdravljeni.Ima kdo možnost dobit serijsko št. notranjega dela kljuke z senzorjem za odklep vrat za laguno 3. Spredaj levo (voznikova vrata). Mogoče ima kdo za prodat, lahko samo senzor. Hvala in lp.
Odgovori