Megane 2 osvetlitev radia podnevi

Vse ostale teme
Odgovori
strojnik

Megane 2 osvetlitev radia podnevi

Odgovor Napisal/-a strojnik »

Pozdravljeni!

Prosil bi za pomoč. Imamo megane 2 letnik 2006, na katerem smo menjali original radio z 2 din. Sedaj pa je težava, da se ob vžigu avta prižgejo hkrati dnevne luči zraven pa tudi osvetlitev armaturke in osvetlitev radia. Novi radio pa istočasno ko dobi signal za vklop osvetlitve tipk zatemni zaslon, kar je ponoči sicer vredu ampak se pa podnevi nič ne vidi na zaslon. Sem že preveril vse nastavitve radia pa tudi pozanimal sem se če bi se na avtu dala izklopit osvetlitev armaturke pri dnevnih lučeh pa ni možno.

Zanima me če je kdo imel že podoben primer in kaj se da storiti? Varianta je da bi odklopil kabel na iso konektorju za osvetlitev tipk na radiu ampak potem nimam osvetlitve tudi ponoči ko prižgem luči na stikalu za luči.

Že v naprej hvala za pomoč.
Lp
Uporabniški avatar
jure
Kraj: koper

Re: Megane 2 osvetlitev radia podnevi

Odgovor Napisal/-a jure »

strojnik napisal/-a:Pozdravljeni!

Prosil bi za pomoč. Imamo megane 2 letnik 2006, na katerem smo menjali original radio z 2 din. Sedaj pa je težava, da se ob vžigu avta prižgejo hkrati dnevne luči zraven pa tudi osvetlitev armaturke in osvetlitev radia. Novi radio pa istočasno ko dobi signal za vklop osvetlitve tipk zatemni zaslon, kar je ponoči sicer vredu ampak se pa podnevi nič ne vidi na zaslon. Sem že preveril vse nastavitve radia pa tudi pozanimal sem se če bi se na avtu dala izklopit osvetlitev armaturke pri dnevnih lučeh pa ni možno.

Zanima me če je kdo imel že podoben primer in kaj se da storiti? Varianta je da bi odklopil kabel na iso konektorju za osvetlitev tipk na radiu ampak potem nimam osvetlitve tudi ponoči ko prižgem luči na stikalu za luči.

Že v naprej hvala za pomoč.
Lp

verjetno ima tvoj avtoradio drugacno vezavo kot original.bi moral preverit zice. :?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Re: Megane 2 osvetlitev radia podnevi

Odgovor Napisal/-a robertp »

Zoprno. Kako imaš pa reostat za jakost osvetlitve armature nastavljen?
Lahko pa si vgradiš dnevne luči (saj imaš senzor). Potem ti podnevi izklopi tudi osvetlitev armature/radia.
Kar potrebuješ so ledice, vezava da ob ugasnjenih lučeh svetijo dnevne. Preklop se vrši preko senzorja. Poseg v UCH, AUTO lights always ON. Potem senzor skrbi za vklop preklop.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Odgovori