Pozdravljeni sem uporabil iskalnik pa ni nič našel zato bom napisal.
Imam laguno II letnik 2002 1.8 16v imam jo en teden pa me moti na pokrovu radia in tam okoli čitalca kartic
kot nekakšen smrkel ali kot bi bil priliman kak čigumi,vendar ni ko sem probal spucat z alkoholom gre kar barva dol in vse skupaj je lepljivo in me moti kot hudič.Ali se to da nekako rešit ali se bom moral navadit.
Laguna II pokrov radia barva
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Re: Laguna II pokrov radia barva
Jaz sem to rešil tako, da sem vse pobrusil z brusnim papirjem (pepelnik, čitalec, pokrov radia in klimo), šel v Mavrico po sprej in vse prebarval, nisem dal pa čez laka, da se ne sveti, lahko ti pošljem slike, da boš videl kako izgleda, pa še številko barve katero sem dal zmešat lahko dobiš, sporoči!
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Super dej prosim kakšno slikco pošlji da vidim kako zgleda.
Tudi jaz sem že o tem razmišljal,samo mal cvikam da se nebi vse začel lupit.
A si dal kaj plastik primerja ali si kar direkt pihnu.
Tudi jaz sem že o tem razmišljal,samo mal cvikam da se nebi vse začel lupit.
A si dal kaj plastik primerja ali si kar direkt pihnu.
- bostjan.ambrozic
Ti jutri poslikam in bom dal slike gor, ja plastik primer najprej, pa potem barvo čez.
Super, imam enak problem... lušči se pokrov radia, okrog čitalca pa je lepljivo in mi tud gre full na živce...
kako pa si pošmirglal okrog klime in tista koleščka?
kako pa si pošmirglal okrog klime in tista koleščka?
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.
Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
- bostjan.ambrozic
No takole izgleda vse skupaj, s tem, da sem jaz prebarval tudi plastiko okoli števca, displaya za radio in okoli tipk za odpiranje stekel, ker pri meni se je vse to luščilo in je bilo lepljivo (rezultat Maxibrila pač), edino tiste plastike okoli ventilacije nisem mogel vzeti dol, da bi jo pobarval, ker imam občutek, da je treba podreti armaturo, če pa kdo ve kako gre dol, se priporočam za nasvet:

Najprej razdri vse od spodaj navzgor, pepelnik, čitalec kartic, elektroniko klime in še pokrov avtoradia, na pepelniku vzemi dol vratca in pazi tam vmes je ena mala vzmet, slikaj, da boš vedel kako gre potem nazaj, potem loči čitalec od plastike in odstrani še tisti inox okvirček, zadaj kar odtrgaj stran tisto zatopljeno plastiko, ki ga drži, nazaj ga boš dal tako, da boš uporabil spajkalnik in lepo zatopil nazaj, če tega nimaš vzemi neostik lepilo in namaži tam čez, kjer je bilo zatopljeno kar bolj na debelo in pusti en dan, da se lepo posuši. Potem je na vrsti elektronika klime, sprednji okvir gre dol, ker imaš zadaj ene šest zatičev in ti ostane sam okvir, potem odstrani še tista znaka za mrzlo in toplo z izvijačem, jih dobesedno odlomiš stran, vendar PAZI, zapomni si kateri gre kam, ker jih boš nazaj prilepil z cianokol sekundnim lepilom, potem pa snemi še pokrov radia, znotraj levo in desno z izvijačem, ko je le ta odprt!!!, potem pa lepo v roke brusno gobico (granulacija 120), ki jo lahko kupiš v Merkurju, Mavrici ali kaki drugi trgovini, vzemi tisto, ki je na eni strani okrogla, gre lažje stran, ko boš odstranil tisto plast, ki se lušči, bo spodaj plastika, potem še vodobrusni papir 320 in na koncu 500, lepo posuši in najprej premier in nato še barva čez. Jaz sem dal zmešati tako barvo kot je napisana na dozi, ker mi je bila najbolj podobna originalu, pri tebi je lahko drugače, če te še kaj zanima pa napiši.
Koleščk okoli klime pa nisem nič barval in brusil, ampak sem kar z rokami posvaljkal dol tisti sloj, sicer so črni ampak sploh ne izgleda slabo.

Najprej razdri vse od spodaj navzgor, pepelnik, čitalec kartic, elektroniko klime in še pokrov avtoradia, na pepelniku vzemi dol vratca in pazi tam vmes je ena mala vzmet, slikaj, da boš vedel kako gre potem nazaj, potem loči čitalec od plastike in odstrani še tisti inox okvirček, zadaj kar odtrgaj stran tisto zatopljeno plastiko, ki ga drži, nazaj ga boš dal tako, da boš uporabil spajkalnik in lepo zatopil nazaj, če tega nimaš vzemi neostik lepilo in namaži tam čez, kjer je bilo zatopljeno kar bolj na debelo in pusti en dan, da se lepo posuši. Potem je na vrsti elektronika klime, sprednji okvir gre dol, ker imaš zadaj ene šest zatičev in ti ostane sam okvir, potem odstrani še tista znaka za mrzlo in toplo z izvijačem, jih dobesedno odlomiš stran, vendar PAZI, zapomni si kateri gre kam, ker jih boš nazaj prilepil z cianokol sekundnim lepilom, potem pa snemi še pokrov radia, znotraj levo in desno z izvijačem, ko je le ta odprt!!!, potem pa lepo v roke brusno gobico (granulacija 120), ki jo lahko kupiš v Merkurju, Mavrici ali kaki drugi trgovini, vzemi tisto, ki je na eni strani okrogla, gre lažje stran, ko boš odstranil tisto plast, ki se lušči, bo spodaj plastika, potem še vodobrusni papir 320 in na koncu 500, lepo posuši in najprej premier in nato še barva čez. Jaz sem dal zmešati tako barvo kot je napisana na dozi, ker mi je bila najbolj podobna originalu, pri tebi je lahko drugače, če te še kaj zanima pa napiši.
Koleščk okoli klime pa nisem nič barval in brusil, ampak sem kar z rokami posvaljkal dol tisti sloj, sicer so črni ampak sploh ne izgleda slabo.
Uuuuuuu super si tole zrihtal,imam srečo da delam v taki trgovini kjer prodajamo barve is spreye pa to........
Se bom lotil tega projekta,saj sem pred kratkim to že vse podru,ker sem lotal un uporček pri displeju klime,ker ni svetil.
Super Hvala ti za tole
Se bom lotil tega projekta,saj sem pred kratkim to že vse podru,ker sem lotal un uporček pri displeju klime,ker ni svetil.
Super Hvala ti za tole