Pranje žarometov

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
copatko

Pranje žarometov

Odgovor Napisal/-a copatko »

Pozdravljeni!

Zanima me če je že kdo imel izkušnje z montažo pranja žarometov na laguni G tip?
Na forumu sem bral, da je debata na to temo že tekla, sedaj pa ne vem če je projekt uspel ali ni uspel :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Pranje žerometov

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Načeloma se da. Rabiš večjo posodo za tekočino s še enim motorčkom, 2x mehanizem dviga šob, el. napeljavo do mehanizma, "vodovodno" napeljavo do šob, 2x pokrovček šob in drugi spredni odbijač ali pa rezat luknje vanj ;)
Uporabniški avatar
copatko

To bi se dalo dobit verjetno pri kakšnemu, ki laguno prodaja po delih za ugodne pare, če ni že vse pobrano :) Luknje vanj nebi bil tak problem, zanima me sam če ima ta navaden odbijač že narejene nosilce, da priviješ šobo gor? ali se šobo montira kam drugam?

Kako je pa kej to glede homologacije? Želja je pa itak še po xenon žarnicah, tko, da bi potlej mogu menat še ročno nastavljivost žarometov z avtomatskim.

evo šobe bi lahko ubavu tudi preko ebay-a, samo še drugo posodo z motorčkom pa je to to :)

http://www.ebay.co.uk/itm/RENAULT-LAGUN ... 2ed2405ede" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Glede nosilcev ti ne znam povedati, ker nimam ksenona, pri drugih pa še nisem gledal spodaj...

Homologacija naknadne vgradnje ksenona je načeloma možna, mora pa biti montirano pranje žarometov in avtomatska regilacija višine snopa, torej primerni motorčki in priklop na luč ter senzorja zadaj na premi. Pri Laguni 2 ph.1 je luč precej podobna, menda je malo spremenjena parabola in dodan napis "xenon" v luči, pri ph.2 pa je luč drugačna - na lečo. Rabljenih ni za dobit kaj dosti, komplet od Valeo pa je med 1000 in 2500€, kot sem brskal po netu :S
Uporabniški avatar
copatko

Re: Pranje žarometov

Fino bi bilo, da to nekje vprašam ali imajo nosilce ali ne..

Motorčki so verjetno isti kot sedaj samo, da so avtomatski in povezani z senzorji, da se to lepo premika gor in dol :D Pri ph.1 sm opazil, da je luč skoraj čisto ista, sam kar ma napis xenon to je pa to... Ph.2 je pa z lečo ja... za nove od Valeo sploh nism gledal cene, vidu sm ene na ebay-u, komad mal čez 300€ verjetno ni original... Gledal sm tut tko splošno na netu pa jih maš rabljene iz latvije v neki njihovi valuti.. (koliko so v € nevem :S) Žaromete bi pa pustu iste...mislm, da ni velike razlike med navadnimi pa lečo..
Xenon tudi v navadnih zelo dobro sveti...

Če se bom lotu projekta, pa da mi uspe bom nalepu kako fotko ;)
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

no pol pa pridi malo na obalo, da obiščeš kak izredni tehnični, s tem tvojim projektom
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

sinko napisal/-a:no pol pa pridi malo na obalo, da obiščeš kak izredni tehnični, s tem tvojim projektom

Kako si neprijazen.... 8) :a2_policaj
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
copatko

Haha, se bom fajn pozanimal če se vse da, pa da se to lepo homologira, pol pa pridem na obalo na tehnični pregled.... Če se pa nbo dalo pridem na kako pjacko ;)
Odgovori