l.p.
Prosim če mi lahko svetujete glede te lagune. Kupujem laguno karavan diesel 1,9 karavan ali limuzino pa me zanima kaj si mislite o tej. Kritike in svetovanje dobrodošlo.
link: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=843 ... r%20Privil" onclick="window.open(this.href);return false;ége%201.9%20d...
Hvala za odgovore že vnaprej.
NAKUP LAGUNE 1,9 dci
Re: NAKUP LAGUNE 1,9 dci
Na sliki zgleda zelo zgledno ohranjena.
Glavni problemi teh Lagun (letnik 2001 - 2003) so v turbinah, elektroniki, ojničnih ležajih, večina zaradi predolgo predpisanega servisnega intervala. Glede na njene kilometre, lahko s 95% rečem, da je bilo nekaj od naštetega pri njej že menjano, ali pa bo moralo biti v kratkem. So tudi izjeme, ampak jih je žal malo. Ti letniki res niso bili najboljši.
Sam bi se odločal za letnik 2004 (vizuelno taka kot na linku, ampak mehansko precej poštimana) ali za minimalno večji denar za prenovljeno serijo letnika 2005 in naprej (kot je moja). Tukaj je motor še dodatno poštiman, zanesljivejši, ima 30Nm več navora in se pelje še boljše. Bilo kateri 1.9dCi kupuješ, pa bodi pozoren, da so bili servisi delani na 15k - 20k km in ne na 30k km, kot pripisuje servisna knjižica. S tem se izogneš marsikateremu problemu z motorjem
Glavni problemi teh Lagun (letnik 2001 - 2003) so v turbinah, elektroniki, ojničnih ležajih, večina zaradi predolgo predpisanega servisnega intervala. Glede na njene kilometre, lahko s 95% rečem, da je bilo nekaj od naštetega pri njej že menjano, ali pa bo moralo biti v kratkem. So tudi izjeme, ampak jih je žal malo. Ti letniki res niso bili najboljši.
Sam bi se odločal za letnik 2004 (vizuelno taka kot na linku, ampak mehansko precej poštimana) ali za minimalno večji denar za prenovljeno serijo letnika 2005 in naprej (kot je moja). Tukaj je motor še dodatno poštiman, zanesljivejši, ima 30Nm več navora in se pelje še boljše. Bilo kateri 1.9dCi kupuješ, pa bodi pozoren, da so bili servisi delani na 15k - 20k km in ne na 30k km, kot pripisuje servisna knjižica. S tem se izogneš marsikateremu problemu z motorjem
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Hvala za nasvet 
Če še nisi kupil nobenega avta oz. si še v fazi kupovanja, ti od renojev priporočam 1,9dCi FAP 96kW ali pa 2.0dCi 110kW. 
Sta oba pri nas pri hiši, in z njim zaenkrat še nobenih težav.
Sta oba pri nas pri hiši, in z njim zaenkrat še nobenih težav.