Lep Pozdrav!
Djte mi prosim pomagat če se komu sanja kaj bi lahko bilo. Namreč problem je pri mojem sceniku L2002 in sicer pri turbini. Turbino mi premalo polni avto je bil čipan vendar mi napolno odpre šele pri 2200 rpm do tam je pa avto mrtu. A ma kdo megana 1.9 pa kdaj mu turbina zagrabi? Ker recim včeraj sem se peljal s kolegom samo da ima on SEAT Leona isto 1.9 pa ima avto res od 1500 rpm naprej navor. Tako da če se komu kaj sanja kar z besedo na plan.
Scenic 1,9 dci
Re: Scenic 1,9 dci
Ali to dela tako od "čipanja" naprej? Kdo je delal spremembe v motorni elektroniki?
V najslabšem primeru, priklop tester in na vožnjo, snemanje parametrov in preveriti posnetek.
V najslabšem primeru, priklop tester in na vožnjo, snemanje parametrov in preveriti posnetek.
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
1.9dCi bi tudi moral lepo povleči od 1500 naprej, pri 1800 pa razviti polno moč oz. navor...
Se to res dogaja po čipanju? Kakšno je stanje "slavnega" EGR ventila? Pri zabasanem se živahnost premika vedno višije po obratih, dokler končno nekega dne niti speljat ne moreš v klanec...
Se to res dogaja po čipanju? Kakšno je stanje "slavnega" EGR ventila? Pri zabasanem se živahnost premika vedno višije po obratih, dokler končno nekega dne niti speljat ne moreš v klanec...
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Ne to je že od nekdaj sem tudi menjal egr ventil merilc pretoka zraka turbina je bila vmes fuč sem menjal, potem pa pelem u RSR Motorsport mi je pa majster dejal de je ena napaka kao premalo polni turbino ker po čipanju bi morala biti res razlika. Tako de pojma nimam. Je pa res da avto dolgo časa ni bil na testerju priklopljen oz ornk pregledan, ko ga je kolega priklopiu na njegovga ni bilo nobenih napak. Umes sem še na turbini tisto dozo malo zategnil tako de mi je turbina iz 2800 začela vleči na 2200. Aja pa tudi preden je prejšna turbina crknila je bilo isto tko da možno de je že od prej kaj narobe al pa je pač taka mašina lena oz počasna.
Ja upam
da je to to. A kdo koga priporoča oz pozna pa de se spozna na renaulte poleg remonta?
Veliko sem slišal priporočil za Luštreka v Medvodah vendar osebno ne poznam. Potem je modriDirkač v Mavčičah (z kontaktom bi ti znal kdo drug pomagat), 2 kolega vozita k Dolinarju na Poženk (mal od Cerkelj naprej) in sta zadovoljna. Kaj več pa težko svetujem. Remont je pa pač pooblaščenec - cena ni zagotovilo za kaj boljšo storitev od katerega od prej naštetih.