Pozdravljeni
pol leta si lastim Renault Espace 2.0dci 130konjev.
Vozil sem tudi verzijo 170konjev in je bolj poskočen.
Povsod berem o chiptuning,chiptuning.
malo sem se pogovarjal in sem naletel na mešana mnenja, eni ja, eni ne.
In sem spet pred dilemo ali to naredit ali ne.
Zanima ma pa me predvsem, kaj lahko gre narobe, če se ga da na chiptuning?
Kam peljat na chiptuing, na kvalitetni chiptuing?
nekaj podatkov o vozilu
espace 2.0dci
130 konjev
2011 letnik
110.000km prevoženih
hvala za info
chiptuning Espace 2.0dci 131KM
chiptuning Espace 2.0dci 131KM
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Re: chiptuning Espace 2.0dci 131KM
Sam sem imel prej octavio, čisto novo, iz trgovine in sem jo peljal na chip tuning, enega bolj kvalitetnih v LJ. Potem sem tako vozil še 5 let, preden sem jo prodal in moja izkušnja je taka, da je avto precej bolj poskočen, vendar je z njim precej več "dela" med vožnjo. Ker je bil avto precej močnejši in je mnogo več navora, je to pomenilo popolnoma drugačno vožnjo. Nisem mogel kar pohodit pri nizkih obratih, ker sem imel občutek, da bo utrgalo menjalnik in sploh je z menjalnokom največ težav. Kar naenkrat menjalnik ni več prilagojen motorju, kar pomeni da so vse prestave prekratke, sploh prva in druga ter peta ali šesta, če jo imaš in če voziš pametno, lahko porabiš celo manj.
Zaključek je, da če se lahko brzdaš in voziš po pameti, se chip tunung izplača, če pa pri sebi veš, da nimaš občutka za delovanje avta in menjalnika, pa ga ne priporočam, ker boš naredil več škode kot koristi.
Zaključek je, da če se lahko brzdaš in voziš po pameti, se chip tunung izplača, če pa pri sebi veš, da nimaš občutka za delovanje avta in menjalnika, pa ga ne priporočam, ker boš naredil več škode kot koristi.