Opozorilne lučke na armaturi - ne vem zakaj

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Blaž
Kraj: Podgora

Opozorilne lučke na armaturi - ne vem zakaj

Odgovor Napisal/-a Blaž »

Pozdravljeni po dolgem času! :)

Žal se morem oglasit ravno v tej temi in sicer...v Meganu (avatar) mi pogosto svetita lučki "serv" in "abs", včasih pa ne, ugasneta lahko tudi med vožnjo.

Zanima me ali računalnik spremlja dnevnik vseh napak tudi za nazaj. Malce nerodno je (in precej verjetno), da pripelješ avto k mehaniku ravno takrat, ko vse "dela".

Še tole: Mi lahko kdo svetuje kakšnega dobrega in relativno ugodnega dopoldanca na področju Notranjske ali v bližini Ljubljane? Pač nekoga, ki je picajzl, ljubitelj in dela z avtom kot s svojim, še najraje vidim, da je specializiran prav za našo znamko. :?:

Hvala vam! :)

Lp Blaž
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Opozorilne lučke na armaturi - ne vem zakaj

Odgovor Napisal/-a R5 »

Zelo pogosto pri teh avtih poči abs obroček,ki je pritrjen na polosovini.uleži se pod avto pa pa fizično preveri če lepo fiksno leži gor,lahko je tudi kak senzor.tester pa zazna to napako
Uporabniški avatar
Blaž

Tista obročka sem že oba menjal, tako da ne bi smelo bit to. Bom za vsak slučaj še nekrat preveril. :) Torej si zapomni napake za nazaj...fajn. Hvala ti! ;)
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Osebno bi najprej priklopil vozilo na tester, v koliko se ne bo nič našlo................. NE BRISATI NAPAKE! Bo nasledni, ki bo znal uporabljati tester, prebral napake :)

To kar vi opisujete, je lahko:
- padec toka / akumulator, alternator, kleme, slaba masa.................
- slab stik na konektorjih/kablovje pri ABS senzorjih
- poškodovane/zapacane/počene/premaknjene ABS kockice

Na željeni lokaciji imate tester v Renault club Slovenija ( Ljubljana ) http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=32876" onclick="window.open(this.href);return false;

lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Blaž

Najlepša hvala! :)
Uporabniški avatar
Blaž

Danes sem ga peljal priklopit na računalnik. Malo je blo hecno, ker je takoj zbrisal napake, sicer ne vem zakaj. Nato smo se šli peljat in je bilo videt, da senzorji merijo pravilno in tudi voltaža je taka kot bi morala biti. Najverjetneje je nekje slab stik, pisalo je nekje na levi strani. Jutri bova s kolegom očistila ABS konektorje pri kolesih na levi strani...upajmo, da to reši problem. :)

Še enkrat, hvala! ;)

Lp Blaž
Odgovori