Pozdravljeni,
Pred kratkim sem kupil Cliota letnik 1997 1.4 motor Comfort oprema. Avto je redno servisiran, potrjena servisna kniga in use kar paše zravn, ima pa 285.000 kilometrov. Drugače sem zadovoljen z njim imam pa resen problem. Na avtocesti, ko se avto malo segreje mi začne ''štekat'', sepravi uzame mu gas, elektrika deluje normalno, lučka se nobena ne prižge...ko pride avto na ene 80km/h pa spet potegne čist normalno kokr da ni nč, no tako sm se zadnč pelu več po odstavnem pasu kokr pa po voznem. Peljav sem ga na Renault servis če bo kaj pokazalo, no pa nič, brez napak, use normalno, tut fantje ne vejo...rekli so da je mogoče bencin pumpa, ko pa sem povedu da mi še učasih kar sam ko dam v ''ler'' ali pa ko ga vžgem, mi drži obrate na 5500, smo to izklučili. Preveril sem luputo na ''fergazarju'' in naj bi delala normalno, po mojem občutku. Učasih mi tudi ko ga hočem vžgat, noče. Sepravi on vžge normalno, nato pa crkne. Ko to ponoviš ene 5x, je pol spet čist uredu. Zamenjal sem pa filter bencina, svečke in uzeu računalnik od avta ven in pregledal kontakte ter jih namazau...Sam sumim na regulator prostega teka, vendar ga nebi kar tako menjal ker je kar drag.
Če je imel kdo tak problem ali da bi vedel kaj je narobe, naj prosim pove.
Prosim za pomoč. Hvala