Scenic 2007 in ključavnica prtljažnih vrat

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Scenic 2007 in ključavnica prtljažnih vrat

Odgovor Napisal/-a robertp »

mi že kakšno leto ob pritisku na gumb za odpiranje (zraven lučk za osvetlitev tablice) "nabija" (to je za enkratni pritisk na stikalo dobi ključavnica signal-pulz za odpiranje tudi 5x ali 6x). Zamenjana je bila ključavnica, pregledani kabli od konektorja v vratih do zadnje stene v prtljažniku (kabli so celi in nepoškodovani na pregibu), ključavnica nima vlage na konektorjih. Občasno ključavnica tudi ne blokira (zapre, zapahne) vrat, pomaga pritisk na gumb za odpiranje.

Ima kdo podobne primere oz. se je srečal z njimi? Naslednja napaka naj bi bila v UCHju... tega še nismo testirali (kakšen signal da na zahtevi za odpiranje)...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Scenic 2007 in ključavnica prtljažnih vrat

Odgovor Napisal/-a Fan »

Se je pogledalo kako deluje stikalo ( na zadnjih vratih ) za odpiranje, da kaj ne blokira................
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
robertp

Fan napisal/-a:Se je pogledalo kako deluje stikalo ( na zadnjih vratih ) za odpiranje, da kaj ne blokira................
Vizuelno (snelo, pa da niso kontakti oksidirani).
Uporabniški avatar
centaur

Odgovor Napisal/-a centaur »

Živjo!

Imam podobno težavo, vendar je v mojem primeru verjetno zanič ključavnica. Vrata se ob zapiranju ne zataknejo, oz. ne zaprejo, tako da je treba še enkrat pritisniti tipko, da sprosti mehanizem in potem se zataknejo. Sem že razdrl ključavnico, jo namazal, spucal oksidirane kontakte, vendar mislim, da je pač dotrajana in jo bo potrebno zamenjati. Če kdo ve za poceni ključavnico naj prosim sporoči.
Uporabniški avatar
robertp

centaur napisal/-a:Živjo!

Imam podobno težavo, vendar je v mojem primeru verjetno zanič ključavnica. Vrata se ob zapiranju ne zataknejo, oz. ne zaprejo, tako da je treba še enkrat pritisniti tipko, da sprosti mehanizem in potem se zataknejo. Sem že razdrl ključavnico, jo namazal, spucal oksidirane kontakte, vendar mislim, da je pač dotrajana in jo bo potrebno zamenjati. Če kdo ve za poceni ključavnico naj prosim sporoči.
Podobno (občasno) se zgodi tudi meni. Sem zamenjal celotno ključavnico (plačal 90€ zanjo) pa ni nič bolje. Tako da ključavnica po moje ni.
Mogoče imam še staro kje, moram pogledati če te zanima...
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Pred dnevi se mi je med voznjo prtljaznik avtomatsko odklenil (odprl),. Ob kasnejšem odpiranju pa ga tudi ni odprlo ob prvem pritisku. Verjetno je krivo magnetno stikalo? Je že kdo imel podoben primer?

Avto je Megane 2010.

Lp
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

LP
Samo tipka je problem (če ste seveda preverili kable na pregibu iz avta do prtljažnih vrat)
ah, ta moj clio
Odgovori