Sem nov uporabnik foruma in nov lastnik Lagune 2.0 dci dynamique letnik 2009. Sicer sem z nakupom šel čez zaobljubo, ki sem si jo dal, da francoskega avtomobila nikoli v življenju ne bom več imel
Sicer imam avto šele par dni tako da o kakšnih vtisih ne morem pisati, me pa zanimajo spodnje zadeve:
- je možno vgraditi originalen pdc, da bi delal prikaz na displayu med števci?
- je možno kartico nadgraditi na tisto dražjo, ki je ni treba vtikovati v režo?
- je možno preko testerja omogočiti, da se vklopijo luči, ko avto odkleneš? Enako kot bi jih vklopil s tipko na kartici...
- ali res ni nobene možnosti vgradnje usb priključka? Imam carminat dvd + bluetooth in vse kar sem iskal je v francoskem jeziku...
- zasledil sem nekaj napisano o dnevnih luči? Kako konkretno to zgleda na avtomobilih pred faceliftom, ki še nimajo led diod v žarometih?
- radio (Cabasse tronic - 6 cd changer) mi bere nekatere mp3 cdje, nekaterih pa ne. Sem posnel nekaj novih, jih zaključil in mi napiše disc read error. Ko pa dam v radio en par let star mp3 cd ga bere normalno. Tole mi ni čisto jasno, pa sem iz IT stroke...
- a se samo meni zdi, da je avto tja do 2000 obratov rahlo neodziven?
- neosvetljene tipke za tempomat - je to feature ali samo pri meni ne svetijo?
- vklop žmigavcev: se da kako nastavit, da ob rahlem pomiku ročke za žmigavce samodejno trikrat utripnejo?
- in če pozabim vse zgoraj napisano, kar mi gre pa res na živce so črički v armaturi. Tega v prejšnjih avtomobilih (Bmw, Škoda) nisem bil navajen in bi jih res rad rešil. Tisti pod naslonom za roko me res ne moti, zelo me pa moti en, ki izvira nekje iz predela klima kontrol. Tadrugi prihaja pa iz sredinskega zvočnika nad displayem navigacije, ko avto teče v prostem teku. Ko obrate rahlo povišam utihne. Ima kdo nasvet kako jih utišati?
Drugače se pa zadeva lepo pelje (pričakoval sem mehkobo starih renaultov, ki me je motila), ob moji nastavitvi sedeža je zadaj še dosti prostora, pa imam sedež kar nazaj, zvočni sistem je boljši kot sem pričakoval, notranjost izgleda prijetno. Upam, da sem se pravilno odločil, ko sem namesto passata vzel laguno in mi bo dobro služila.