Laguna 3 - nov lastnik

Vse debate v zvezi z Renault Talismani, Lagunami, Megani in Clioti vseh letnikov
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Laguna 3 - nov lastnik

Odgovor Napisal/-a BigPoppaSLO »

Pozdravljeni.

Sem nov uporabnik foruma in nov lastnik Lagune 2.0 dci dynamique letnik 2009. Sicer sem z nakupom šel čez zaobljubo, ki sem si jo dal, da francoskega avtomobila nikoli v življenju ne bom več imel :). In točno to sem naredil. :o

Sicer imam avto šele par dni tako da o kakšnih vtisih ne morem pisati, me pa zanimajo spodnje zadeve:
- je možno vgraditi originalen pdc, da bi delal prikaz na displayu med števci?
- je možno kartico nadgraditi na tisto dražjo, ki je ni treba vtikovati v režo?
- je možno preko testerja omogočiti, da se vklopijo luči, ko avto odkleneš? Enako kot bi jih vklopil s tipko na kartici...
- ali res ni nobene možnosti vgradnje usb priključka? Imam carminat dvd + bluetooth in vse kar sem iskal je v francoskem jeziku...
- zasledil sem nekaj napisano o dnevnih luči? Kako konkretno to zgleda na avtomobilih pred faceliftom, ki še nimajo led diod v žarometih?
- radio (Cabasse tronic - 6 cd changer) mi bere nekatere mp3 cdje, nekaterih pa ne. Sem posnel nekaj novih, jih zaključil in mi napiše disc read error. Ko pa dam v radio en par let star mp3 cd ga bere normalno. Tole mi ni čisto jasno, pa sem iz IT stroke...
- a se samo meni zdi, da je avto tja do 2000 obratov rahlo neodziven?
- neosvetljene tipke za tempomat - je to feature ali samo pri meni ne svetijo?
- vklop žmigavcev: se da kako nastavit, da ob rahlem pomiku ročke za žmigavce samodejno trikrat utripnejo?

- in če pozabim vse zgoraj napisano, kar mi gre pa res na živce so črički v armaturi. Tega v prejšnjih avtomobilih (Bmw, Škoda) nisem bil navajen in bi jih res rad rešil. Tisti pod naslonom za roko me res ne moti, zelo me pa moti en, ki izvira nekje iz predela klima kontrol. Tadrugi prihaja pa iz sredinskega zvočnika nad displayem navigacije, ko avto teče v prostem teku. Ko obrate rahlo povišam utihne. Ima kdo nasvet kako jih utišati?

Drugače se pa zadeva lepo pelje (pričakoval sem mehkobo starih renaultov, ki me je motila), ob moji nastavitvi sedeža je zadaj še dosti prostora, pa imam sedež kar nazaj, zvočni sistem je boljši kot sem pričakoval, notranjost izgleda prijetno. Upam, da sem se pravilno odločil, ko sem namesto passata vzel laguno in mi bo dobro služila. :)
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: Laguna 3 - nov lastnik

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pozdravljen med Lagunami ;)

Gremo kar po vrsti:

- verjetno je možno prenesti iz letnika 2012 naprej (računalnik, senzorji, programiranje), ampak verjetno predrago
- se da nadgraditi, ampak predrago (menjava čitalca, dodajanje senzorjev na vratih...)
- ne znam odgovoriti, ampak v teoriji bi se dalo, če je program toliko odprt, da pač to vrstico vrineš noter
- da se vgraditi razne kitajčke, ampak stane precej in ni opcije kontrole direktno preko radia, ker je tja priklopljen changer
- dnevne luči pri modelih pred drugim faceliftom (2013) so bile klasične in jih gotovo imaš, verjetno pa niso aktivirane. Aktivira na nekaterih servisih, ki sem jim da ukvarjat s tem (drugi pač rečejo, da se ne da).
- meni ne dela nobenih problemov... Pečem pri nižjih hitrostih, CD zaključim. Glede ne to, da je tvoj 4 leta mlajši dvomim, da bi se poslavljal. Mogoče je samo za sčistiti mehanizem.
- mogoče je malo lena mašina ali zapacan EGR, kar pa pri 2.0 ni pogosto (tipičen problem 1.9), bo kakšen lastnik 2.0 kaj več povedal
- tipke so neosvetljene, kot mi je znano
- 3-kratno utripanje so uvedli šele pri zadnjem faceliftu 2013, velja podobno, kot pri prvi točki
- črički oz kvaliteta izdelave je pri 2008 in 2009 še šepala, se boš moral navaditi ali pobrskati za temo na forumu "Čričkomor" ;)
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Tnx za odgovore. Saj razen čričkanja me nič kaj posebej ne moti, samo navajen sem iz drugih avtov pa raje vprašam :)

Težav z mp3 pa sem pravkar rešil. Windows 8 privzeto snema na cdje s file sistemom UDF, mora biti pa ISO9660/joliet, da ga avto prepozna. To se enostavno spremeni v aplikaciji za snemanje in sedaj dela ko šus. :)

Tisto za vklop luči ob odklepanju bom pa preveril na servisu, dnevne luči mi pa torej ne pridejo v poštev, ker sovražim te novejše avte, ki jim podnevi zadnje luči ne svetijo. Sploh laguna limuzina ima posrečene te zadnje led in kar naj svetijo :)
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

Za tole lenost avtomobila do 2000 obratov jaz krivim neodzivno stopalko na začetku, probaj malo bolj prtisnt na plin, pa boš videl kako avto odnese ko raketo :P, očitno je to nek kompromis za vožnjo v mestu in potem malo močnejši pritisk stopalke za avtocesto ;) :)
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

ne morem mimo, da ne napisem tega. Prodaj čimprej, ker to kar tebe moti se ne da odpravit, popravit itd. Vse ostale znamke to kar ti iščeš sprašuješ imajo nimajo problemov itd. Prodaj!
Mona
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
revier

Odgovor Napisal/-a revier »

sinko napisal/-a:ne morem mimo, da ne napisem tega. Prodaj čimprej, ker to kar tebe moti se ne da odpravit, popravit itd. Vse ostale znamke to kar ti iščeš sprašuješ imajo nimajo problemov itd. Prodaj!
Mona
Kakšni ljudje so tu gor?! :S Vse se da odpravit in ni mu potrebno prodat, sam nevem zakaj širiš nestrpnost....
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

sinko napisal/-a:ne morem mimo, da ne napisem tega. Prodaj čimprej, ker to kar tebe moti se ne da odpravit, popravit itd. Vse ostale znamke to kar ti iščeš sprašuješ imajo nimajo problemov itd. Prodaj!
Mona
Mona je tvoje ime? :)

Revier, verjetno res, ker ob odločnejšem pritisku stopalke za plin pa zadeva skoči (sploh glede na to, da sem bil prej navajen 90KM tdi motorja : ). Ni moteče, samo rad slišim še kakšna druga mnenja preden grem spraševati na servis, če je kaj narobe.

Čričke pa tudi uspešno pobijam s tole zadevo:
Slika Slika

Sedaj moram še samo najti način kako razdreti to konzolo okoli klima kontrol...
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Dobrodošel med Renault driverji....končno si v skladu z bratom... :wink:

...upam, da ti dobro služi...vozna dinamika ni na ravni bavarcev, so pa tele Lagunce baje kr vzdržljive, tako da upam na veliko srečnih kilometrov...

dnevne luči so meni na Scenicu na Avtotehniki zrihtali...povprašaj...strošek cca 30€. ...pa daj kako fotko v galerijo, da vidimo, kaj je nadomestilo oktavijo.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Jernej, hvala za želje. :)

Kar se tiče vozne dinamike je že itak iz octavije nisem bil navajen tako da kar se tega tiče nimam nobenih pripomb. Jaz tudi upam, da bo naprej funkcionirala tako kot dosedaj. Sem naredil v 20 dneh okoli 3000 km, pa še 1500 jih pade letos tako da zaenkrat vse BP. Motijo me edino črički, imam pa že izdelano orodje za odstranitev radia od koder prihaja največ prizvokov. Bom malo podložil in upam, da utihnejo.

Slike bom naredil, ko bom imel kaj časa avto oprati, sem skoz na cesti in je takoj nazaj umazan. :)

Btw, ko je avto hladen mi ne svetijo vzvratne luči, ima kdo kakšno idejo in je samo kakšno stikalo za zamenjati ali je kak znan problem?
Uporabniški avatar
igor64

Odgovor Napisal/-a igor64 »

zdravo,
še en nov na forumu, nov lastnik lagune 3, drugače pa vse življenje na renaultih :-) (4,5,18,19,megane cl, laguna 2).
bi pa prosil za kak nasvet, idejo glede uporabe telefona preko bluetootha. sparit se je vse dalo b.p., tudi enkrat poklicat, potem pa ne več. kot da je na hold? sem preveril opcijo nastavitev za zadržanje klicev (avtomatsko-ročno) in preklopil iz avtomatskega na ročno. enkrat sem lahko uspešno poklical, potem pa spet ni šlo. preko menija pridem normalno do konca, ko pa naj bi po ukazu call (OK) izvršil klic ta ne uspe ali zvoni pri klicanemu zvoka ni nobenega? pritisnem kak napačni gumb, mute?

hvala

lp
igor
Uporabniški avatar
BigPoppaSLO

Kaj pa imaš zaen telefon? Imaš carminat dvd + bluetooth? Meni s Samsungom Galaxy S4 deluje vse bp, iphone pa ne prikazuje imenika na displayu navigacije...
Uporabniški avatar
igor64

carminat tomtom in samsung galaxy mini.
prikazuje imenik, po korakih pridem do klica, samo OK je potem neaktiven ? lp
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pred časom se je govorilo o posodobitvah bluetooth programske opreme pri Meganih, ker ni hotelo povezovati/delati z vsemi telefoni... Mogoče je pri Lagunah podobno? Mogoče bi bilo fajn, če se dobiš s kakšnim lastnikom in probata z različnimi telefoni pri tebi in njemu.
Uporabniški avatar
igor64

danes se bil na servisu, remont, pa ni šlo z bluetoothom. bojda bo zadoščala posodobitev programa, tako da imam jutri termin
lp
Uporabniški avatar
igor64

na servisu so posodobil program in sedaj dela povezava b.p., kar priročna zadeva- ko enkrat dela :-)
hvala vseeno za ideji.
Odgovori