Pozdravljeni.
Tudi k nasi hisi je prisla Laguna in kot je naneslo, je prvi avto z avtomatskim menjalnikom. Ta me je kljub dvomom do sedaj preprical, saj prestavlja res lepo, tudi precej logicno, mu nimam kaj ocitati. Ko se zmenita z desno nogo, kako hitro/pocasi/enakomerno se bo peljalo, dela res lepo.
Zdaj pa k vprasanju. Avto ima 106.000 km in se ni imel menjanega olja v avtomatskem menjalniku. Kdaj se opravlja ta menjava? Komu velja zaupati to nalogo? Je kak forumski mojster, ki to obvlada, ker zlatarjem na uradni servis je ne bi peljal (ker vem, da bo ta naloga doletela vajenca, ki se bo na mojem menjalniku ucil)?
Naletel sem na tole stran: http://www.avtomatski-menjalniki.si/" onclick="window.open(this.href);return false; Kaksne izkusnje s temi mojstri?
Drugace pa prvi vtisi:
- zelo kultiviran motor
- posrecen menjalnik
- udobna voznja
- nemogoca dimenzija gum (215/50 R17?!)
- solidna ergonomija
Kot vsak Renault ima par crickov, ki pa se pocasi, a vztrajno odpravljajo. Pohvale avtorju tem z naslovom "crickomor". =)
Laguna III 2.0 DCI avtomatik
Re: Laguna III 2.0 DCI avtomatik
Po mesecu dni lastnistva lahko dodam se par stvari med pluse in minuse.
+ izjemno hitro ogrevanje potniske kabine v mrzlih dneh
- umetna pamet brisalcev (senzor)
Po prevozenih 2500 km lahko komentiram tudi porabo goriva - taka povprecna kombinirana (mesto, relacija, AC) je okoli 7 litrov, strogo mestna pa hitro cez 8 in proti 9 ... Avtomatski menjalnik je pa super.
+ izjemno hitro ogrevanje potniske kabine v mrzlih dneh
- umetna pamet brisalcev (senzor)
Po prevozenih 2500 km lahko komentiram tudi porabo goriva - taka povprecna kombinirana (mesto, relacija, AC) je okoli 7 litrov, strogo mestna pa hitro cez 8 in proti 9 ... Avtomatski menjalnik je pa super.
A je to EDC avtomatic ali klasicni pretvornik?
Tadahalan Clio? NO WAY:)))
Za tale menjalnik gre: http://www.jatco.co.jp/ENGLISH/products ... f613e.html" onclick="window.open(this.href);return false;