CAI na 5ki

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
damjan
Kraj: Celje

CAI na 5ki

Odgovor Napisal/-a damjan »

Kljub iskanju in branju o filtrih celi zadnji 2 uri na vseh slovenskih forumih, še kr nimam ideje kak nardit z mojo bogo 5ko, da boma jaz in mašina zadovoljna.

Naj kot prvo povem, da se zavedam, da moci ne bo...Za moc bi si že lahk kupu kej bolšga, pa sm se na 5ko navezu, sploh je pa zakon, kr se ne sekiraš ko delaš kako modifikacijo, ki je na novejšem avtu ne bi(npr. vrtanje v to in ono... :) )
Filter mam zle že kaka 2 mesca, ampak pol, ko sm jz vidu da velik slabš potegne na koncni(15km/h) sm si koncn gor pršu, da moj custom made CAI ni to, kar sem mislil da je, ocitn je da vlece topel zrak.
Filter mam v valju, ki sm se ga spravu sam delat, najga pa ravno cev direkt iz dohoda zraka pod lucjo...ampak kot sem reku, to gre zdaj dol.

Zj bi rad dal filter cimbolj proc od mašine, trenutno je na fergazerju.
Ampak kako...a nj dam orginal škatlo za zracn filter nazaj, pac brez filtra, pa na to škatlo pol cev, na koncu pa šp.filter?
Kr ce že dobim kako cev, ki bi jo lahk na fergazer dal morm pol do dotoka hladnega zraka nardit vec ko 120stopinjski ovinek, kar pa nima smisla, ker bo pretok zraka obcutno manjši.
Kako naj zdaj to nardim, jz mam v mislih le opcijo z original škatlo, sprašujem pa vas,ce mate še kako boljšo idejo.

Za vsak nasvet vam bom zelo hvaležen!!

LP

Damjan
Adopt, adapt and improve...
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Imas mogoce kako fotko motornega prostora,da lahko naprej iscemo resitve,ker mislim da nebi bil problem naredit to,ker je velik placa not :wink:
Uporabniški avatar
damjan

Slika
tole je slika motornega prostora 5ke, mal starejšega modela.
škatla za filter pri moji 5ki gre direkt na mašino, ne tak ko pr tem...
v glavnem za predstavo je

p.s.Zamenju sm sliko, zaradi neumnega komentarja uporabnika re-volta
Zadnjič spremenil damjan, dne 04 Sep 2005, 21:23, skupaj popravljeno 2 krat.
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
damjan

pol pa ni to tak slab, spomn se da je carovnik iz oza bil kr legenda za svoje cajte :!: :!:

a mi morda lahk pomagaš al bom zj še kakega phantom opera ghost mogu sam pogruntat pa v rubriki rice objavt??
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

Iz rostfrei cevi naredi 90 stopinjsko koleno gor na fergazer pol pa lepo isto obliko cevi kot jo imas sedaj-ampak naj bo rostfrei.Na koncu tam ze cisto pri sprednjem delu kjer di dovaja svez mrzel zrak pa namesti sportni filter-pa mislim da bos zmagal!
Slika
Uporabniški avatar
damjan

hmmmm...kaj pa zamenjava za rostfrei?Kaj bi zdržalo temperaturo tam gor na mašini?Pa da bi blo nekak fleksibilno?
R5 1.7T 5v
Uporabniški avatar
re-volt
Kraj: jesenice

Odgovor Napisal/-a re-volt »

slosar, nj ti nardi cev. ni tok drago... pol pa sam doma se mau spoliras ce hoces da se sajna :)
Uporabniški avatar
damjan

http://www.avtomobilizem.com/modules/ca ... 490&size=1
evo ga...v nulo, slika 5kinega motornega prostora, ceprav zj že korist ne vec :mad:
ja sam mene zj skrbi malo kak bo z pretokom zrakana teh 90ih stopinjah :?
Ra bi mel neke vrste pokrov za ćez fergazer, pa pol cev gor, sam kak te to nardit?
R5 1.7T 5v
mikki
Kraj: Florjan - Šoštanj,Velenje

Odgovor Napisal/-a mikki »

Damjan ko bos ti to porihtal dej malo slikej pa slikce gor, ker mam js tud v nacrtu se malo masine lotit. Do takrat pa vso sreco. :lol:
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

jst sm meu na 5ki direkt na frgazerju zracni filter od K&N. bil je ovalne oblike.
Slika
mikki
Kraj: Florjan - Šoštanj,Velenje

Odgovor Napisal/-a mikki »

No zdaj pa mam jas ta konicni filter K&N. Zamislil sem si vse takole. Iz frgazerja bom dal 90 stopinjsko koleno in naprej cev do do skatlice v katero bi dal filter. Skatlica bo najlazje ce bom predelal kar litersko piksno od barve.
Na pokrovu in podnu dve luknji v katero prideta cevi za dotok svezega zraka in za zrak naprej v frgazer. Filter bi bil zaprt v skatli in nataknjen na cev za naprej. Na pokrovu (na luknji) pa bi po cevi direkt na filter prihajal svez mrzel zrak in ni nobene moznosti da bi od kod vlekel topel zrak ker bo tako vlekel le mrzel zrak ki bo prisel po cevi.
Zanima me kaj mislite o tej izvedbi ??? :P
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

filter zaprt v skatli ne bo meu nobenga efekta (ceprou bo sportni filter, bo efekt isti, kot prej pri navadnem filtru).poleg tega bos zgubu pri zvoku.

poskus izvedbo brez skatle, do filtra pa spelji dve cevi za hladen zrak
Slika
Uporabniški avatar
Gr3gA
Kraj: Ruše

Odgovor Napisal/-a Gr3gA »

sma ze 2 ki mama isti filter :) jebemti francoske petke a :)
Uporabniški avatar
damjan

jz mislim da ma mikki dobr poštudiran tole.
Tak se bo najbolj toplega zraka znebu, v bistvu pa ce bi kupu un sp2 kit, bi neki takega že zram dobu, tak, da kej slabš tut ne more bit, ce dajejo take stvari zraven
Cuj Grega, si že šel po obrobo za svojo 5ko?Jz sm dans bil, dedec je pa tak...kak bi reku...kr sili pa sili pa sili vse skup pod nos, še tist kar ne nucaš...Novga nc nima, vse stvari pa ležijo v eni p***i mat**i, pol na konc pa še ceno pove pa crkneš, se ti za žalostn kos plastike ko že pet let leži med iztrebki miši, ne zdi glih dat tok dnarja
sam v sili hudic muhe žre, z njim vec ne bom mel opravka, vsaj upam...glavn da mam kar sem iskal
R5 1.7T 5v
melonca'r

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

kolk $$$ si pa odstel za obrobe? lahko tudi na PM
Odgovori