Renault Megane Grandtour 1.6 16V GT-line

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Kraj: Lj

Renault Megane Grandtour 1.6 16V GT-line

Odgovor Napisal/-a 2Fast&2Furious »

Pozdravljeni,

Po petih letih in pol s Seat Ibizo l.03 sem se odločil za menjavo in ker mi je megane z gtline opremo eden izmed lepših (če ne kar najlepši) v razredu, nisem imel težkega dela glede izbire :D

Avto je letnik 2010 (08/10), prevoženih ima 70k km in je zelo lepo ohranjen, od 1.lastnika, od opreme pa standard gtline + xenon. Po enem tednu lastništva sem navdušen nad avtom, še celo nad porabo (katera je bila edini razlog za nekaj pomislekov pred nakupom), ki je po 500km 6,7l. Upam da se v kratkem spravim narediti nekaj pametnih fotk, zaenkrat pa bolj na hitro par fotk posnetih med vikend potepanjem :D

Slika
Slika
Slika

LP Andrej
Uporabniški avatar
djordjevic
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Renault Megane Grandtour 1.6 16V GT-line

Odgovor Napisal/-a djordjevic »

Sem ga gledal na avto.net. Krasen primerek, ksenonke pa so pika na i. Srečno vožnjo!
Indeed.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Prav maš.Megan GT-line, če primerjaš z navadnim Meganom je ogromna razlika.Kot da bi sedel v čist drugem avtu.Zato sva z mojo izbrala brez razmišljanja GT-line čeprav,je razlika v ceni bla 1600e za isti letnik z približno istimi kilometri.Glede porabe sem jaz tudi bil malo zaskrbljen, glede na informacije,ki sem jih imel glede tega.Midva imava povprečno porabo 7,3-7,5 s tem,da števec nisem resetiral že leto dni.Še posebej je to malo,če upoštevamo,da imava do službe 1km.Sem pa tudi potovalni računalnik že testiral,če slučajno laže.
Veliko varnih km. :wink:
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Najlepši karavan. Srečno vožnjo!
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

lep :) nevem kako se vozte, da mate lahko tako porabo :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
UrosJ
Kraj: M. Sobota

Odgovor Napisal/-a UrosJ »

jurko napisal/-a:lep :) nevem kako se vozte, da mate lahko tako porabo :D

To zanima tudi mene, jaz pod 8 ne pridem nikoli. :D po mestu mam pa 9l :D ampak najboljše je to da se ne sekiram in uživam v vožji :D
Tankam 100 oktanskega od začetka. Me pa kolega vpraša kako to da ti tako vleče :D pojma nimam, on ma porabo pod 8 l, verjetno je motor dobro not zvožen :D hihi

Drugače pa super avto, tudi sam se v nulo zadovoljen.
lp
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Je kdo od vas, ki imate 1,6 16v imel priložnost primerjati karavana z 1,2 ali 1,4 tce? Kakšna je razlika? ( sori ker ti smetim temo)
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
jurko

z 1.4 karavanom boš težko primerjal ker jih pomojem sploh ni :D z 1.2 pa lahko takoj probamo :D
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

na avtomobilizmu je en s črnim karavanom 1.4 tce, ampak ima čipanega (pri CSS-ju).
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Vozim čist normalno, večinoma po omejitvah :-D

Danes sem zamenjal oranžne žarnice žmigavcov za krom, naslednji teden pa zatemnim stekla :)

Slika
Slika

Lp
Uporabniški avatar
UrosJ

Dobro si tole naredo, mam tud jaz že od novega not dve leti pa malo in res zgleda super, ampak so čedalje bolj oranžne :) Fajn ga zrihtaj ,ker je res let tale megane.
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Od danes naprej ima moj Megane zatemnjena zadnja stekla (80%). Meni se dopade, kakšne boljše fotke pa ko ga temeljito operem in splastelinam :D

Slika

lp
Uporabniški avatar
jurko

mal sporoč kakšna je kej vidljivost nazaj ponoči :D
Uporabniški avatar
UrosJ

Zanima tudi mene, sem se tudi sam razmišljal v tej smeri in me je glih vidljivost nazaj nekako prepričala da sem namesto temnenja naročil tipske senčnike. Poročaj kako je ponoči. lp

Me pa še vedno jezi da se ne sme temnit prednjih stranskih stekel. V tem primeru bi si pa dal temnit kljub vidljivosti. Bi na belem avtu svetovno zgledalo.
Uporabniški avatar
2Fast&2Furious

Sedaj sem že nekoliko stestiral vidljivost nazaj tudi v temi. Je sicer slabša a nič moteče, še vedno dovolj pregledno (kolikor je pač grandtour pregleden) :D Sam sem sicer že navajen, da imam vedno zatemnjena zadnja stekla, tako, da mogoče bi bilo nekomu, ki bi imel prvič temnjena stekla, pretemno, ampak se hitro navadiš :) Lahko le rečem: Priporočam!

Ena z gsm-om
Slika

Sedaj imam pa manjši projekt... Glede na to, da je avto bele barve, se je v preteklih 3 letih na bokih nabralo kar nekaj (beri ogromno) zračne rje, katere sem se danes lotil s plastelinom od Sonaxa, rezultat pa je to kar sem upal, da bo!

prej (po pranju):
Slika

potem:
Slika

lp
Odgovori