zamaknjen motor

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Xtsy

zamaknjen motor

Odgovor Napisal/-a Xtsy »

Pozdravljeni!

Sem ponosen lastnik Cliota 2.2, 1.4 16v, letnik 2003. Ob nakupu (rabljenega) me je seveda, kljub vsej pazljivosti in natančnosti, dragi prodajalec nategnil kolkr sm dolg in širok pa še kak meter zraven. :mad:
Prodal mi je namreč karamboliranga. Ne predstavljam si kakšna je mogla bit škoda, da se ga je splačalo popravljati. Menjane so ble vetrobransko in oba sprednja stranska stekla, levi blatnik ter havba ravnana. To sem opazil tekom leta odkar sem ga kupil. Mašina razn, da ma problem z motorčkom prostega teka (tako mi mehanik zatrjuje), dela brezhibno. Zadnjič ko sem pa pritrjeval kabl lambde sem opazil, vsaj za moje razumevanje avtomobila ogromen problem. Guma mi namreč drsa po spodnjem ''kolesu'' ( nevem kaj je na njega pritrjeno) jermena, ko obračam v levo. Zaščitna plastika na notranji strani blatnika ( ločuje motorni prostor od gume) je že čisto zdrsana od tega kolesa jermena. Malo sem gledal in opazil da sta nosilca motorja že kr dodobra načeta z rjo. Sicer motor še kar čvrsto stoji na svojem mestu. Je morda to problem, so nosilci tolko slabi da se je motor zamaknil? Je morda krivo da so šalčke (gumice na vrhu amortizerjev) slabe in se zato gumo gumo ''spodviha'' bolj kot bi jo moglo? To so bla pobožna vprašanja s katirimi upam da me bo popravilo prišlo majn kot 100€. Se mi pa zdi da je verjetno kriva tista nesreča ki sem jo omenjal. Kako se da kaj to popravit? Se da naročit specialne nosilce za mašino ki jo zamaknejo? Je treba zaradi tega ravnat šasijo (pri nesreči vrjetno zamaknjena, posledično pa tudi motor)? Motor je K4JC7.

LP Tomaž
espace fan

Re: zamaknjen motor

Odgovor Napisal/-a espace fan »

Pri takih zadevah je najceneje "prodati naprej" pa se v drug nakup bolj osredotočit glede napak in poškodb.
-moje mnenje-
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Ne razumem najbolje kaj želiš povedati ampak tebi verjetno drsa kolotečna plastika ob gumo?
RenaultSport
Xtsy

Odgovor Napisal/-a Xtsy »

Espace fan: Ne bi ga glih rad prodal po pravici povedano,se ga ravnokar mel na servisu kjer je bla vecina napak zrihtana.

Spula: Guma se nasloni na to kolotecno plastiko in s to plastiko naprej na motor. So ze luknje cez kjer je zdrsalo plastiko.
Uporabniški avatar
žižekrs
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a žižekrs »

Xtsy napisal/-a:Espace fan: Ne bi ga glih rad prodal po pravici povedano,se ga ravnokar mel na servisu kjer je bla vecina napak zrihtana.

Spula: Guma se nasloni na to kolotecno plastiko in s to plastiko naprej na motor. So ze luknje cez kjer je zdrsalo plastiko.
Kako sliko daj gor.
Odgovori