clio e7f metanje olja iz motorja?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
deedko
Kraj: Novo mesto

clio e7f metanje olja iz motorja?

Odgovor Napisal/-a deedko »

pozdravljeni, novo peceni lastnik cliota 1.2 energy, ki se je odločil po treh dneh začet olje metat ven iz potorja in sicer koliko mi je uspelo zaslediti iz palice za merjenje olja, tam kje je pritrjena v blok motorja. zdaj je pa tako ne mece ga stalno ampak na usake nekaj časa ga vrze ven, najbolj pogosto se to dogaja pri mestni vožnji, na relasiji pa skoraj nikoli ne vrže. zdej se mi ne sanja kaj bi to lahko bilo?
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: clio e7f metanje olja iz motorja?

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Pa si ziher, da tam meče in ne samo, da priteče do tja dol? Meni pušča očitno pri tesnilu glave. Sicer mi je malo čudno vse skupaj (pač, da je kapljica olja na tleh in rekica od glave mimo filtra dol, olje pa na palčki ne zmanjkuje)..... Preveri tesnilo glave vseeno - menda je to kar pogosta napaka pri 1.2 :?
Uporabniški avatar
deedko

zdi se mi da ga tam meče, kajti šprica use gor do haube, ker je tudi hauba mokra od olja, ampak kot pravim samo na čase in ne vedno.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Sem skoraj 100% da je oddušek motorja zabit. Pri VW je to bolezen največkrat pozimi. Motor mora dihat in če ne ponavadi vrže ven šipko. Pri delujočem motorju počasi odpri pokrovček za nalivanje olja boš videl če je veliko "pritiska" notri.
RenaultSport
Uporabniški avatar
deedko

ja pa je res bil oddusek zabit, sicer meni ni metalo sipke ven ampak tam kje je sipka v blok pritrjea curelo ven. oddusek sem dal dol iz fergazerja in direkt v tla da bo mir s tem;)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

deedko napisal/-a:ja pa je res bil oddusek zabit, sicer meni ni metalo sipke ven ampak tam kje je sipka v blok pritrjea curelo ven. oddusek sem dal dol iz fergazerja in direkt v tla da bo mir s tem;)
Drugače spereš z nitro razredčilom ali pa break-cleanerjem in spihaš. Se dogaja, največkrat pa pozimi, ko zmrzne "smetana" olja in vode/kondenza.
RenaultSport
Odgovori