Megane 1.4 16v ne vžge

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
matey18
Kraj: kranj

Megane 1.4 16v ne vžge

Odgovor Napisal/-a matey18 »

Ok po tem ko sem mislil da je fuč akumulator in nato tudi kupil in priklopil novega sem prišel do žalostnega spoznanja da ni bil krivec akumulator. Takoj ko sem priklopil novega in dal kontakt so se pokazale kontrolne lučke zraven pa nekaj nekje ropota v stilu tktktktktktkktkt nekje spredaj in ko hočem vžgat avto se ne zgodi nič samo lučke na armaturi zbledijo ravno tako kot takrat ko je slab akumulator. Je mogoče že kdo imel podoben problem? Gre se pa za megane I ph2.
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Megane 1.4 16v ne vžge

Odgovor Napisal/-a R5 »

Poglej kable na zaganjaču,da ni kakšen v stiku ali slabo pritrjen,preglej pa tudi maso na motorju da ni kakšen kabel segnil.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Verjetno problem v samem zaganjaču...
Uporabniški avatar
matey18

Pozabu napisat da na kleme kresne s prve ce ma to kej pomena
Uporabniški avatar
zigs

Odgovor Napisal/-a zigs »

to ni logike nobene, če pa imaš nov akumulator more brez klem verglat se bols kot na kleme
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

matey18 napisal/-a:Pozabu napisat da na kleme kresne s prve ce ma to kej pomena
Pregledat štarter in maso kjer pride na karoserijo. Če ga na kleme vžigaš je malo večja napetost. Če je nov akumulator bi moral vžgat, drugače je nekaj narobe s štartarjem.
RenaultSport
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

A pa je ta novi aku sigurno napolnjen, ker jaz sem enkrat na Petrolu kupil čisto novega, pa ni bilo nič od njega, samo tako v razmislek, preveri.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Odgovor Napisal/-a R5 »

Pri vžiganju na kable,kam ste priklemali minus na baterijo al na karoserijo če ste na karoserijo ste našli krivca
Uporabniški avatar
matey18

Sm prvo probal tisto da se dal maso še nekam drugam na pleh pa ni nič drugače. Aku je nov in dela ker sem ga nato premenjal za probo v mojega dizla in pali ko urca. Na Kleme je potem kresnil na prvo in sem šel na vožnjo in se pelje bp sem pa opazil da ko sem spuščal stekla da med spuščanjem vse lučke (radio, ura, števec) čisto mkrnejo in ko spustim gumb za dvig stekel spet delajo normalno avto tudi nič vmes ne cukne ali kaj podobnega. Odpeljal sem ga sedaj do mehanika kjer sem ga ugasnil in potem spet ni vžgal. Mehanik ga je dal na booster ampak ni hotel več vžgat. Priložil sem video kako zgleda ko dam kontakt in potem vžig ko je mehanik priklopil na booster je začelo tktktktk in nekaj piskat še bolj naglas kot v posnetku. Če ma kdo kako idejo kaj se dogaja drugače pa napišem ko mehanik kaj pogrunta.

http://www.youtube.com/watch?v=z6_-h11e ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
espace fan

Odgovor Napisal/-a espace fan »

krive so kleme, ko jih pritrdiš na akumulator daj še malo masti zraven da je boljši stik..
Tko je isto pri moji lagunci delalo, pa sem kleme zamenjal pa je bil mir.
Ker z leti kleme požre (kislina al nevem kaj nisem preverjal), lahko pa na akumulatorju kjer so kleme pritrjene z ravnim izvijačem in kladivom mal (zakovičiš ali razširiš kontakte) da je boljši stik.
Probaj zadevo brez veze v današnjih časih dnar stran metat.....
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

espace fan napisal/-a:krive so kleme, ko jih pritrdiš na akumulator daj še malo masti zraven da je boljši stik..
Tko je isto pri moji lagunci delalo, pa sem kleme zamenjal pa je bil mir.
Ker z leti kleme požre (kislina al nevem kaj nisem preverjal), lahko pa na akumulatorju kjer so kleme pritrjene z ravnim izvijačem in kladivom mal (zakovičiš ali razširiš kontakte) da je boljši stik.
Probaj zadevo brez veze v današnjih časih dnar stran metat.....
In ko je priklopil boster bi moral avto vžgati neglede nato,č kleme nijao stik na accu.

Avtor teme: Sumim, da je nekaj v stiku. Dobro naj pregleda, lahko je tudi štarter v "stiku".
RenaultSport
Odgovori