Okvara 1.9 DCI
- lukeatluke
Okvara 1.9 DCI
Avto: Megane Grandtour, 1.9 DCI 120km, 10/2005.
Potek vožnje:
15 ravninske vožnje do Trebnjega,
15min prostega teka,
25km lepe vožnje po AC do Novega mesta, hitrost 110-140kmh v 6. prestavi, tempomat,
15min prostega teka,
45km vožnje po AC do Brežic, prvih 5 km lepe vožnje 130kmh, potem pa 150-170kmh, z občasnim zmanjševanjem tudi do 100kmh in postopnem dvigovanju hitrosti do 170kmh, na koncu 180 po tempomatu.
Zapeljal iz AC, vožnja po semaforjih, 50-70 kmh v dolžini cca. 5km,
Nato pa hribček, 4. prestava 50kmh, prestavil v ler in čez 100 metrov, ko bi že skoraj začel bremzat zaradi rdeče luči, čuden zvok - kot, da bi vlekel karton po asfaltu, po 2 sekundah začel tiščat start/stop tipko in je avto ugasnil.
Povzetek vožnje:
Avto ni nikoli prešel 2700rpm, prejšnji teden na tehničnem so 2-3 min držali na 3250rpm motor, na srečo sem pred tem opravil 10km vožnje.
Ni bilo smradu, nobenega dima, avto je nato stal par ur na pločniku, ko sem se ubadal z zavarovalnico in avtovleko. Nato je bil avto odpeljan k meni najbližjemu pooblaščenemu serviserju, ki mu še nekako zaupam.
Priklop na tester, sami minimalni problemi, nepovezani z okvaro:
Tokokrog tipala hladilnega sredstva,
Tokokrog potencometra pedala plina steza 1,
Krmilni tokokrog ohišja predgretja,
Povezava diagnostike ohišja predgretja,
Tokokrog tipala odmične gredi,
Nato je mehanik odstranil plastični pokrov in opazil jermen, ki ima preveč zračnosti.
Avto ne vžge, želi ampak ne more, sliši se štarter in na 3 sekunde željo, da bi vžgal pa kot, da nima goriva.
Avto je potrebno razdreti, da se vidi ali je jermen uspel preskočiti za zob ali dva, ali pa je še toliko zagrabil, da bo potrebno odpreti motor.
Veliki servis opravljen max. 3 leta nazaj na pooblaščenem servisu v Ljubljani, v kilometrih rečeno max. 35kkm nazaj.
Olje zamenjano 4kkm nazaj z Motul X-Cess 8100 5w-40.
Ima kdo kakšne izkušnje ali pa je kdaj slišal kakšno podobno situacija?
Je še kdo podobnega mnenja, da bi jermen moral zdržati še vsaj...?
Potek vožnje:
15 ravninske vožnje do Trebnjega,
15min prostega teka,
25km lepe vožnje po AC do Novega mesta, hitrost 110-140kmh v 6. prestavi, tempomat,
15min prostega teka,
45km vožnje po AC do Brežic, prvih 5 km lepe vožnje 130kmh, potem pa 150-170kmh, z občasnim zmanjševanjem tudi do 100kmh in postopnem dvigovanju hitrosti do 170kmh, na koncu 180 po tempomatu.
Zapeljal iz AC, vožnja po semaforjih, 50-70 kmh v dolžini cca. 5km,
Nato pa hribček, 4. prestava 50kmh, prestavil v ler in čez 100 metrov, ko bi že skoraj začel bremzat zaradi rdeče luči, čuden zvok - kot, da bi vlekel karton po asfaltu, po 2 sekundah začel tiščat start/stop tipko in je avto ugasnil.
Povzetek vožnje:
Avto ni nikoli prešel 2700rpm, prejšnji teden na tehničnem so 2-3 min držali na 3250rpm motor, na srečo sem pred tem opravil 10km vožnje.
Ni bilo smradu, nobenega dima, avto je nato stal par ur na pločniku, ko sem se ubadal z zavarovalnico in avtovleko. Nato je bil avto odpeljan k meni najbližjemu pooblaščenemu serviserju, ki mu še nekako zaupam.
Priklop na tester, sami minimalni problemi, nepovezani z okvaro:
Tokokrog tipala hladilnega sredstva,
Tokokrog potencometra pedala plina steza 1,
Krmilni tokokrog ohišja predgretja,
Povezava diagnostike ohišja predgretja,
Tokokrog tipala odmične gredi,
Nato je mehanik odstranil plastični pokrov in opazil jermen, ki ima preveč zračnosti.
Avto ne vžge, želi ampak ne more, sliši se štarter in na 3 sekunde željo, da bi vžgal pa kot, da nima goriva.
Avto je potrebno razdreti, da se vidi ali je jermen uspel preskočiti za zob ali dva, ali pa je še toliko zagrabil, da bo potrebno odpreti motor.
Veliki servis opravljen max. 3 leta nazaj na pooblaščenem servisu v Ljubljani, v kilometrih rečeno max. 35kkm nazaj.
Olje zamenjano 4kkm nazaj z Motul X-Cess 8100 5w-40.
Ima kdo kakšne izkušnje ali pa je kdaj slišal kakšno podobno situacija?
Je še kdo podobnega mnenja, da bi jermen moral zdržati še vsaj...?
Re: Okvara 1.9 DCI
Pozdravljeni
Kot je že povedal mehanik, je potrebno najprej pregledati kaj je in šele nato modrovati. Pred demontažo vse slikajte, tudi dele, ki se sumijo, da so v okvari ali krivec za okvaro. Če je res preskočil pogonski jermen, vam bodo slike zmanjšale mukotrpno dokazovanje krivde.
Lep pozdrav
Kot je že povedal mehanik, je potrebno najprej pregledati kaj je in šele nato modrovati. Pred demontažo vse slikajte, tudi dele, ki se sumijo, da so v okvari ali krivec za okvaro. Če je res preskočil pogonski jermen, vam bodo slike zmanjšale mukotrpno dokazovanje krivde.
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
- lukeatluke
@Fan, hvala za mnenje, bom poslikal in tudi po diagnostiki šele klical prejšnji servis. Kolikor sem trenutno seznanjen je ponavadi 1 leto garancije na opravljen glavni servis.... 
- lukeatluke
CAUTION: This engine has been indetified as an INTERFERENCE engine in which the possibility of valve-to-piston damage in the event of a timing belt failure is MOST LIKELY to occur. A compression check of all cylinders should be performed before removing the cylinder head(s).

Pozdravljeni
V koliko je sedaj vozilo na legalnem servisu in ne pri kakšnem popoldancu, zahtevajte pisno izjavo ( z žigom ), kako je prišlo do okvare/loma in kaj na servisu menijo - razlog
Lep pozdrav
V koliko je sedaj vozilo na legalnem servisu in ne pri kakšnem popoldancu, zahtevajte pisno izjavo ( z žigom ), kako je prišlo do okvare/loma in kaj na servisu menijo - razlog
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
- lukeatluke
Zaenkrat kaže, da se bo prejšnji pooblaščeni servis lepo ognil finančni soudeležbi. Ker tako pooblaščeni kot nepooblaščeni servisi nudijo 1 leto garancije na opravljeno popravilo, se bo avto najverjetneje popravljalo tam, kjer bom imel dovolj zaupanja v serviserja za seveda pravo ceno.
Če kdo pozna dobrega mehanika za Renoje v okolici Trebnjega ali Novega mesta mi lahko to sporoči na PM. Pogoj: Garancija!
Če kdo pozna dobrega mehanika za Renoje v okolici Trebnjega ali Novega mesta mi lahko to sporoči na PM. Pogoj: Garancija!
Pozdravljeni
Preverite: Avto Dušan iz Krškega
Lep pozdrav
Preverite: Avto Dušan iz Krškega
Lep pozdrav
Ja evo, sem ravno hotel reči za Avto Dušan
Govorim -na žalost- iz izkušenj 
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
- lukeatluke

Avto Dušana pa vsi po vrsti grajajo
Zadeva se lahko zlahka ponovi ob vgradnji nadomestnih ventilov in ležajev...
Ima kdo mogoče sliko motorja F9Q od strani? Rad bi videl kako zgleda pleh okoli jermenice, ko je še cel.
Eni ga grajajo, drugi ne. Človek dela masovno tako da je tudi vsega mogoče, vključno s faušarijo. Ravno zato ker masovno dela tudi dobi material ceneje kot recimo ti ali jaz, pa tudi verjetno prej demontirajo in montirajo motor kot recimo kdo drug tako da je tudi manj ur itd. vse to pa pripomore k ceni. Sem slišal tudi za reklamacije, ampak do sedaj še nisem slišal, da mu je ne bi upoštevali. Ne navijam za nikogar da ne bo pomote, da ne bo pol mene kdo preganjal če bo kaj narobe 
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Avto dušan se ognite kot jedrske elektrarne...človek je največji nategun, ki bi se ga moral cel mehankarski ceh ognit. Govorim iz lastnih izkušenj. Da ne govorim o dejanjih...šrauf v vakum cevi na turbini pa garanciji za nov oz. obnovljen motor vendar motor ni videl servisa...skratka če vam je do denarja in avtomobila se ognite.
Pač nisi imel sreče. Meni dela tako, kot je treba. Ta Dušan je povezan (med drugim tudi) s servisom v Hrastniku(nevem, če lahko ime povem), in dajejo njegove motorje noter in pravijo da še ni bilo problemov.
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
nevem zakaj ga zagovarjaš...poznam servis v Hrastniku in vem da so zelo vredu fantje sem že imel tam avto na servisu. Kar se pa tiče sreče...ne moraš govorit o sreči če ti zabije cev za turbino, ki posledično ne dela in izstavi račun za 500eur.??? to je čisto navadno goljufanje, ki se mora kaznovat.