Clio II dci ugasne med vožnjo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mi_c_ho

Clio II dci ugasne med vožnjo

Odgovor Napisal/-a mi_c_ho »

Avto je 2004 letnik, 1.5dci 85 km in ima 177000km. Zadnjič se je med vožnjo prižgala lučka za predgretje in stop in stopalka za plin je bila neodzivna. Še prej mi je pa na parkrišču avto med prostim tekom ugasnil brez lučk. Potem sem avto čez nekaj minut ponovno vžgal in potem počakal avtovleko. Ko je prišla vleka, je avto normalno deloval brez lučk. Tester je pokazal okvaro EGR ventila. Najprej je dal neoriginal EGR in ga nastavil. Naslednji dan mu je med probo crknil med vožnjo in mu je izpisalo drugačno napako za EGR kot prvič. Potem je dal original EGR in napaka je takoj izginila in se niti ni pojavila. Po 3 dneh testiranja pa avto na poti v službo spet 2x ugasne med vožnjo. Rahlo utripnejo lučki za predgrestje in rdeča stop za motor. Kaj je pa sedaj pokazal računalnik, če ne vem. Na poti iz službe in potem spet do mehanika je bilo pa vse OK. Avto drugače deluje normalno, nobenega cukanja ali kaj podobnega. Po zagotovilih mehanika v naftnem filtru ni bilo nobenih opilkov, ker to je bila prva stvar, ki jo je preveril. Na nekem forumu je imel nekdo podobno težavo. Po menjavi EGR mu je avto tudi crknil in na koncu so ugotovili, da je bil krivec senzor klime, kateri je povzročal kratek stik. Jaz upam na kaj podobnega... Ali je ime že kdo podobne težave in kako ste jih rešili?
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: Clio II dci ugasne med vožnjo

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Ja senzorje ima vezane na eno napajanje in v koliko eden nagaja, je lahko "štala".
Ali ste EGR pred menjavo testirali s testerjem, mislim pravilno delovanje EGRa, ali ste ga samo slepo menjali? Če je bil pred menjavo testiran, na koliko rpm je tester dvignil pri testiranju?????????????
Lahko se je brez veze menjalo EGR :( Priklopite tester in testirajte vsako komponento posebej, bo diagnoza še najbolj točna in popravilo cenejše.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
mi_c_ho

Zdravo,
EGR je bil tako zelo zapacan in uničen, da se sploh ni več zapiral. Avto tudi ne kadi več tako kot pred menjavo. Tako da EGR je bil upravičeno zamenjan. Bomo testirali vsako komponento posebej, kot ste priporočali in potem poročam. Hvala in LP
mi_c_ho

Tester je pokazal napako na senzorju za tlak za gorivo. Na koncu je bil kriv kabelček, kateri je povzročal kratek stik, v snopu od računalnika do tega senzorja. Kabel se je izoliral in to je to :)
Odgovori