Laguna 2 mk2 karavan "check esp" in check injection"
Laguna 2 mk2 karavan "check esp" in check injection"
Pozdrav,
občasni mi pri zagonu lagune napište ti dve napaki "check esp" in check injection" pa tudi obrati malo narastejo. potem avto ugasnem in znova prižgem in napake ni več. Napaki se vedno pojavita istočasno, nikolo samo ena.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem.
hvala
občasni mi pri zagonu lagune napište ti dve napaki "check esp" in check injection" pa tudi obrati malo narastejo. potem avto ugasnem in znova prižgem in napake ni več. Napaki se vedno pojavita istočasno, nikolo samo ena.
hvala
Roka, ki s prstom kaže na druge, ima vedno tri prste obrnjene nazaj.
---Laguna II Grandtour 2.0 16V, Privilge Lux, l.06, LPG---
Re: Laguna 2 mk2 karavan "check esp" in check injection"
Dobro bi bilo vedeti motor in letnik, še bolje pa če se zapelješ do nekoga, ki ima testermorph napisal/-a:Pozdrav,
hvala
RenaultSport
Motor je 2.0 bencinc 99 kw letnik 2006.
Pozdravljen.
Na moji laguni (letnik 2006, 2.0dci), ko mi je izpisalo "check ESP" je tester na servisu pokazal okvaro seznorja tlaka zavorne tekočine. Posledično ni deloval ESP, ABS in ASR. Potrebna je bila menjava računalnika (1000€ računalnik + delo in programiranje 200€). Zadevo ceneje rešil pri Avtoelektronika v LJ (500€ z enoletno garancijo). Za drugo napako pa ti ne znam pomagat.
LP
Urban
Na moji laguni (letnik 2006, 2.0dci), ko mi je izpisalo "check ESP" je tester na servisu pokazal okvaro seznorja tlaka zavorne tekočine. Posledično ni deloval ESP, ABS in ASR. Potrebna je bila menjava računalnika (1000€ računalnik + delo in programiranje 200€). Zadevo ceneje rešil pri Avtoelektronika v LJ (500€ z enoletno garancijo). Za drugo napako pa ti ne znam pomagat.
LP
Urban
Ufff, to pa je strošek.
Ja je kar uredu cifra. So pa meni še povedali, da je serijska napaka, ker pa avto ni bil več v garanciji, bi moral plačat. Da je serijska napaka pa mi je potem potrdil še na Avtoelektronika. Uglavnem, jaz sem kos zamenjal oz. so mi računalnik popravili za 500€ in stvar je delala dokler sem Laguno imel. Poznam tudi sedanjega lastnika in se tudi še srečava in še vedno deluje brez problema.
Poskusi poklicat na Avtoelektronika, okvirni strošek ti povejo že s pomočjo par podatkov o avtu in kar ti izpiše na računalniku.
http://www.chiptuning.si/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
LP
Urban
Poskusi poklicat na Avtoelektronika, okvirni strošek ti povejo že s pomočjo par podatkov o avtu in kar ti izpiše na računalniku.
http://www.chiptuning.si/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
LP
Urban
Hvala, za pomoč.
Me pa zanima a se je tebi to vedno ob zagonu pojavilo ali samo občasno, ker jaz imam zdaj že cel teden mir, mi nič ne izpiše.
Me pa zanima a se je tebi to vedno ob zagonu pojavilo ali samo občasno, ker jaz imam zdaj že cel teden mir, mi nič ne izpiše.
Meni je najprej napisalo "OK" ali "test OK" ne spomnim se točno, nato pa rumeno "check ESP", ki je nato neprekinjeno gorelo. Izmenično se je izpisovalo samo, ko je bil tank prazen.
A si ga imel na kakšnem testerju? ABS dela?
A si ga imel na kakšnem testerju? ABS dela?
-
espace fan
Lep pozdrav,
kolikor vem se te zadeve prižgejo ko daš kontakt, in ko avto zalavfa se to ugasne....
Domnevam pa da je za to napako kriv akumulator, ko pri vžigu pade napetost in računalnik misle da je to napaka...
Preveri napetost akumulatorja, saj je premajhna napetost ki pade pri vžigu kriva za marsi katere napake..
Ali slab stik na klemah..
Sem bil lastnik lagune 2 faza 1 in marsi kakšen problem sem rešil brez testerja in strokovnjakov...
kolikor vem se te zadeve prižgejo ko daš kontakt, in ko avto zalavfa se to ugasne....
Domnevam pa da je za to napako kriv akumulator, ko pri vžigu pade napetost in računalnik misle da je to napaka...
Preveri napetost akumulatorja, saj je premajhna napetost ki pade pri vžigu kriva za marsi katere napake..
Ali slab stik na klemah..
Sem bil lastnik lagune 2 faza 1 in marsi kakšen problem sem rešil brez testerja in strokovnjakov...
...
Zadnjič spremenil Marsovcek, dne 22 Nov 2013, 01:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Premigaj kontakte na pedalu gasa in z WD40 našpricaj v režo volana v senzor kota obračanja (ovojnico). To nima veze z računalnikom, sevda pa če ga neseš kazat, ga bodo pregledali in naložili in kasirali.
evo, bil sem nekaj časa odsoten in niti zadnjih odgovorov nisem prebral. V nedeljo se mi je spet začelo pojavljati ti dve napaki, sedaj kar med vožnjo in potem avto ugasnem in prižgem in zadeva izgine.
Torej, še enkrat.
Ko avto vžgem mi napiše ti dve napaki in avto ima povešane obrate. pa tudi gas je neodziven. Tako je bilo na začetko, kot sem že napisal, v nedeljo pa se mi je ta napaka kar naekrat pojavila med vožnjo.
Kje pa je ta reža volana v senzor kota obračanja (ovojnico)
Torej, še enkrat.
Ko avto vžgem mi napiše ti dve napaki in avto ima povešane obrate. pa tudi gas je neodziven. Tako je bilo na začetko, kot sem že napisal, v nedeljo pa se mi je ta napaka kar naekrat pojavila med vožnjo.
Kje pa je ta reža volana v senzor kota obračanja (ovojnico)
Na raznih forumih sem že miljavženkrat napisal da je WD kul stvar, ampak ne za štrom. Pri avti glede štroma pomaga edino če prebijajo vžigalni kabli (kdor jih sploh še ima), ker wd ko se posuši je izolator.joztom napisal/-a:Premigaj kontakte na pedalu gasa in z WD40 našpricaj v režo volana v senzor kota obračanja (ovojnico). To nima veze z računalnikom, sevda pa če ga neseš kazat, ga bodo pregledali in naložili in kasirali.
Ne ga srat z WD-jem okrog kablov, drsnih spojev itd. Če že, so za to namenski spreji (ne more ena piksna rešit vse, od zadnjih bremz do airbaga in še kar se najde vmes).
LP, Samojed