Laguna II ph.2 občasno je potrebno držati tipko za zagon

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Dom3n

Laguna II ph.2 občasno je potrebno držati tipko za zagon

Odgovor Napisal/-a Dom3n »

Pozdravljeni,

torej pri Laguni II ph.2 Grandtour l.07 1.9dCi je občasno potrebno držati tipko za vžig da avto vžge.
To se je začelo pojavljati po servisu (olje, filtri, ojnični ležaji, stikalo vzvratnih luči ter sprememba jezika iz ita -> ang)
Ponavadi ko je mrzel vžge takoj s pritiskom na gumb. Če pa se nekje ustavim (recimo bencinska) in pritisnem gumb samo zelo kratko zavergla (nevem morda za pol sekunde) a ne vžge. Če gumb držim, se ponovi cheking ... in avto normalno vžge.

Kakšna ideja v čem je problem?
espace fan

Re: Laguna II ph.2 občasno je potrebno držati tipko za zagon

Odgovor Napisal/-a espace fan »

Problem je v čitalcu kartice, ko vstaviš kartico jeziček ne pokrije stikalo in moraš držati tipko da avto vžge.
Uporabniški avatar
Dom3n

espace fan napisal/-a:Problem je v čitalcu kartice, ko vstaviš kartico jeziček ne pokrije stikalo in moraš držati tipko da avto vžge.
Mislim, da ne. Če kartico vstavim do polovice se radijo prižge, ko jo porinem do konca dobi kontakt, odklene se volan .. Torej je čitalec ok? Čudno je tudi to da včasih deluje normalno včasih pa ne.
Uporabniški avatar
Dom3n

Res nima noben druge ideje?
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Saj si dobil odgovor. Verjemi da je res.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Dom3n

Ok. Vam verjamem .. samo naglas razmišljam naprej. Prebral sem že kar nekaj tem o tem čitalcu in naj bi bilo tako, da če je fuč eden od jezičkov naj bi to videl tako da najprej vstaviš kartico do polovice in potem do konca. Je tako?
Če jo vstavim do polovice se mi prižge radijo (torej je prvi jeziček ok?), ko porinem do konca se odklene volan in avto dobi "kontakt" (tudi drugi jeziček naj bi bil ok).
Uporabniški avatar
MARK01

Odgovor Napisal/-a MARK01 »

Ja, Dom3n pravilno razmišljaš, niso vedno krivi polomljeni jezički, čeprav v večini primerov so. Sam sem imel že dva krat takšen primer da so bili jezički celi, delovalo pa ni. V obeh primerih sem podložil jeziček z samo lepljivim papirjem ( zalepil ), da so bolj močno pritisnili na več funkcijski stikali.
Na eni laguni je začelo delovati takoj, na drugi pa je samo od sebe začelo delovati komaj čez dva tedna, ampak do danes še delujeta oba. Tako da še sam ne vem ali je problem v samih stikalih ali ne.

l.p.
Uporabniški avatar
Dom3n

Hvala za odgovore. Preden se lotim razstavlanja citalca bom se malo pocakal, saj trenutno veckrat deluje kot ne.
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Meni je nehalo delovati in sem s tem celo bolj zadovoljen kot avtomatskim štartom. Nato je (na mojo žalost) zadeva sam začela funkcionirati, ko sem vstavil rezervno kartico. Ta kartica je bila razstavljena in je po sestavljanju malenkost debelejša in gre bolj trdo v režo. No, očitno se je nekaj premaknilo in sedaj spet na obe kartici deluje atomatsko. Zakaj sem napisal da mi je žal? Ker imam občutek da brez veze muči štarter. Ročno sem pritisnil in držal po posluhu in je avto vedno vžgal, avtomatika pa zadevo drži dlje, se mi zdi da vsaj dvojni čas kot je nujno za vžig. No, sedaj deluje samo, če spet mrkne se ne bom sekiral - dva dni da se navadiš na drug režim in je zadeva bp.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
Dom3n

Torej še nadaljevanje in rešitev problema ... pojavil se je tudi problem, da mi takrat ko ni hotel vžgati samo s pritiskom občasno tudi ni avtomatsko popustila ročna zavora, če sem speljal naprej. Ob speljevanju vzratno je vedno delovala normalno. In vzrok ..
Pri menjavi stikala zadnjih luči je mehanik slabo priklopil konektor (tesnilo je gledalo ven). Ker je menjal tudi ojnične ležaje je potem opral spodnji del mašine da bi se lažje videlo če slučajno kje kaj pušča. Ko sem opazil da je slabo priklopljen sem ga odklopil in videl da je poln vode. S kompresorjem sem ga spihal in po dveh dneh ko se je dobro presušil je vse začelo delovati normalno. Sedaj že en teden deluje vse brez problema.
Odgovori