CLIO-TEŽAVE Z ELEKTRIKO

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
david-scenic2

CLIO-TEŽAVE Z ELEKTRIKO

Odgovor Napisal/-a david-scenic2 »

Pozdravljeni!

Imamo en problem.Mama ima na svojem Cliu probleme z elektriko, ki se ne končajo čeprav je bil avto že 3x pri avtoelektričarju.Problem je v nekem vezju pri volanu.Ko se pelje ji ugasnejo luči za ca 20 sek. in se potem spet užgejo odpovejo brisalci včasih se ne da zaklenit in odklenit.Prvič, ko je bila pri avtoelektričarju ji je zrihtal in ji reko, da ne garantira da bo to dolgo držalo, ker so to zelo tanke žičke, ki se težko lotajo baje tanke kot las to jaz ne vem, ker nisem bil zraven.Prvič je držalo pol leta zdaj pa ga je imela prejšni teden 2x pri njemu in po dveh dneh je spet začelo zajebavat.Ta del je baje zelo drag, tako da bi vas prosil, če je kdo imel kakšen podoben primer da bi mi svetoval kako to težavo bolj poceni odpraviAvto je clio letnik 2003 dizel 80KM.Hvala za pomoč. :D

Lep pozdrav! David
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: CLIO-TEŽAVE Z ELEKTRIKO

Odgovor Napisal/-a Spula »

david-scenic2 napisal/-a:Pozdravljeni!

Imamo en problem.Mama ima na svojem Cliu probleme z elektriko, ki se ne končajo čeprav je bil avto že 3x pri avtoelektričarju.Problem je v nekem vezju pri volanu.Ko se pelje ji ugasnejo luči za ca 20 sek. in se potem spet užgejo odpovejo brisalci včasih se ne da zaklenit in odklenit.Prvič, ko je bila pri avtoelektričarju ji je zrihtal in ji reko, da ne garantira da bo to dolgo držalo, ker so to zelo tanke žičke, ki se težko lotajo baje tanke kot las to jaz ne vem, ker nisem bil zraven.Prvič je držalo pol leta zdaj pa ga je imela prejšni teden 2x pri njemu in po dveh dneh je spet začelo zajebavat.Ta del je baje zelo drag, tako da bi vas prosil, če je kdo imel kakšen podoben primer da bi mi svetoval kako to težavo bolj poceni odpraviAvto je clio letnik 2003 dizel 80KM.Hvala za pomoč. :D

Lep pozdrav! David
Sicer nevem kakšno vezje imate v mislih, ampak sam sumim na "slipring".
RenaultSport
Uporabniški avatar
looli

Odgovor Napisal/-a looli »

najbolje je da najdeš celoten komplet obvolanski komand in volanskega navitja iz kakšnega razbitega pa bo tk še najlažje kr to kar ti lahko električar nardi ne bo nikoli držalo 100% tk da samo stran mečeš denar.

Malo poglej za deli na bolhi al pa avto.net pa pokliči okol pa bož hitr najdu.
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a schik »

Pomoje tu ni težava v obvolanskih komandah ampak v enoti UCH. In tudi ni prvi Clio s to težavo. Večkrat je tudi razlog, da pride notri vlaga kot tudi v tisto škatlo z releji ob levem blatniku v motornem prostoru. Preverite najprej to, potem pa naprej. Se še kaj čudno dogaja recimo zaklepanje ali odklepanje avtomobila? Mogoče da to sam dela? Mogoče včasih ne vžge?
david-scenic2

Odgovor Napisal/-a david-scenic2 »

Hvala vsem za odgovore :)..SCHIK imaš prav ponavadi se to dogaja ko je vlaga v ozračju in dež...glede zaklepanja je samo da se ne da odklenit na daljinsko ampak samo na ključ kar pa se tiče vžiga pa je vse normalno...pomoje je res ta enota UCH ...ali mogoče veš ceno če se to da drugo dobit....električar mi je tudi omenil da imajo zdaj novejši clioti to drugač narejeno....ti kablčki ali kako bi temu rekel pa so kot las tanki...kar pa se tiče vlage da bi kje prišla noter pa bom preveril....če bi recimo ta del dobil na odpadu more biti točno za ta model in letnik avta ali velja tudi od istega letnika samo da je bencinar....
Res hvala vsem za pomoč in se še priporočam če mi boste še kaj svetovali :).

Lp David
Odgovori