pomoč.

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
zidco84

pomoč.

Odgovor Napisal/-a zidco84 »

Zdravo, sem nov tu..me neki zanima.. kupil sem clio 1.5 dci l.2001 in mi malo nagajal vžig, so našli zalit zaganjač, menjan motorček avto delal bp. pojavla se ista napaka še isti dan ko sem ga pripeljal domov..pelem nazaj, doma 6krat zaženem da vžge..tam vžge brez problema...še potem vžiga bp..
so ga dali na računalnik vse dela ok... me zanima če ma kdo podobne izkušnje?? tester in diagnostika kažeta da vse dela v reduz..da ni napak..ampak ko ga vžgem včasih sami klikne..in to parkrat ponovim da ga zalaufam... hvala za kakršnokoli info..
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Re: pomoč.

Odgovor Napisal/-a franko »

Samo klikne in nič ne vergla? Po vsej verjetnosti so krtačke zaganjača. Če hočeš da bo pokazalo na diagnostiki ti mora v tistem trenutku zatajiti vžig, pa še to ne pokaže vsakič.
use se da sam če se če
zidco84

franko napisal/-a:Samo klikne in nič ne vergla? Po vsej verjetnosti so krtačke zaganjača. Če hočeš da bo pokazalo na diagnostiki ti mora v tistem trenutku zatajiti vžig, pa še to ne pokaže vsakič.
bil je zalit z oljem..krtačke so kot nove...spucane..motorčekv zaganjaču je nov...sam včas mal zašteka... sam naredi klik..in lučke na armaturki so prižgane..samo zalaufa se ne... potem kluč ven..nazaj not..pa se vžge lepo brez blema...
Uporabniški avatar
jurko
Kraj: Gorenja vas

Odgovor Napisal/-a jurko »

če daš ključ ven pa noter ti ga more pol neki koda motorja zajebavat
1. Megane 1.6 16v classic l.1999 / 2. Clio RS l.2000 //3. Mégane Grandtour GTline 1.2TCe /// 4. Mégane Grandtour GTline 1.6dCi
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Če bi bila koda, potem bi žmigala tista rdeča lučka, ki mora ob zagonu svetiti.
use se da sam če se če
zidco84

franko napisal/-a:Če bi bila koda, potem bi žmigala tista rdeča lučka, ki mora ob zagonu svetiti.
evo...zamenjan motorček v zaganjaču....ampak še kr isto..sm se spizdu...zdj so pa ugotovila da neki blokira zaganjač pri vžigu...sm je.. m... vsem..in dobim novega...hehehe :D
Odgovori