Kontrolni lučki

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
pepi85

Kontrolni lučki

Odgovor Napisal/-a pepi85 »

Pozdravljeni,

Imam cliota II, letnik 2002, 14.16v. Že par mesecev imam z njim težave, sveti mi namreč kontrolna lučka za izpuh in vsake toliko časa se mi med vožnjo ali ob zagonu motorja prižga ttdi lučka za elektroniko motorja.

Težava z lučko za izpuh se pojavi, ko je avto mrzel in ko ga prvič vžgem prične cukati in če ne dodam gasa ter držim približno 30 sekund bo avto crknil.

Naslednji problem z lučko za elektroniko pa se pojavi, ko mi lučka prične svetit, se z avtom ne morem peljati več kot do 3000 obratov, naprej ne gre. Ko avto ugasnem in prižgam ponavadi lučka izgine in s elahko normalno vozim naprej. Lučka za izpuh pa ne ugasne.

Na servisu je računalnik pokazal, da so zanič lamb sonde, so mi jih zamenjali, potem da je nekaj narobe z potencianometrom pedala za plin so mi tudi zamenjali, zamenjali so mi tudi temperatur senzor za motor-ne za kiler, ampak ni nič boljše. Računalnik pokaže vedno drugo napako. Pomerili so tudi tuljave za vžig in naj bi bile ok.

Ima kdo še kakšno idejo, kaj bi lahko bilo?

Hvala, Pepi85
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Kontrolni lučki

Odgovor Napisal/-a Spula »

pepi85 napisal/-a:Pozdravljeni,

Imam cliota II, letnik 2002, 14.16v. Že par mesecev imam z njim težave, sveti mi namreč kontrolna lučka za izpuh in vsake toliko časa se mi med vožnjo ali ob zagonu motorja prižga ttdi lučka za elektroniko motorja.

Težava z lučko za izpuh se pojavi, ko je avto mrzel in ko ga prvič vžgem prične cukati in če ne dodam gasa ter držim približno 30 sekund bo avto crknil.

Naslednji problem z lučko za elektroniko pa se pojavi, ko mi lučka prične svetit, se z avtom ne morem peljati več kot do 3000 obratov, naprej ne gre. Ko avto ugasnem in prižgam ponavadi lučka izgine in s elahko normalno vozim naprej. Lučka za izpuh pa ne ugasne.

Na servisu je računalnik pokazal, da so zanič lamb sonde, so mi jih zamenjali, potem da je nekaj narobe z potencianometrom pedala za plin so mi tudi zamenjali, zamenjali so mi tudi temperatur senzor za motor-ne za kiler, ampak ni nič boljše. Računalnik pokaže vedno drugo napako. Pomerili so tudi tuljave za vžig in naj bi bile ok.

Ima kdo še kakšno idejo, kaj bi lahko bilo?

Hvala, Pepi85
A katalizator je cel ali je sesut in zabit?
RenaultSport
pepi85

To pa nebi vedla, ampak na računalniku ni nič pokazalo glede katalizatorja...tud na tahničnem pregledu je bilo gled eizpušnih plinov vse ok...
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

pepi85 napisal/-a:To pa nebi vedla, ampak na računalniku ni nič pokazalo glede katalizatorja...tud na tahničnem pregledu je bilo gled eizpušnih plinov vse ok...
Kakšna lučka za izpuh se ti prižge? Lučka za elektroniko pa verjetno misliš tisto spiralo ali lučko za motor? Praviš, da vsakič drugo napako pokaže kakšno pa? A lambde sonde so original?
RenaultSport
pepi85

Lučka za izpuh oz. izgorevanje, tista levo spoda vedno gori, dokler je ne zbiršejo z računalnikom, tista za elektroniko pa ja, tista na sredini, ki ima spiralo.

Ja tiste napake, ki je kazalo, smo zamenjali, se pravi, vse kar je gor našteto... Pokazalo je tudi napako z enimi loputami, so preverili in je vredu, pa da avto laufa smo po 3 cilindrih pa nikoli ni blo tako...
Ja lamb sonde so original, so mi zamenjali eno po eno, pa je blo vedno isto in so nato dali nazaj stare noter, ker očitno ni blo to narobe...

V ponedeljek ga peljam na Vič originalni servis, da vidim če mi bojo lahko tam pomagali? Ne vem druzga, če ne ga bom prodala...ni mi jasno kako ne morejo ugotoviti kaj je...
Odgovori