Doma mi že kako leto brez turbota ki je šel kmalu po nakupu, stoji Renault laguna 1.9dci karavan letnik 2000 prevoženih okrog 190.000km.
Računam da bo to leto dovolj financ za obnovo turbo polnilnika(še iščem čim cenejšega ponudnika) in potrebujem malo pomoči. je na forumu mogoče kdo ki ve za kakšno cenejšo možnost za turbo?
-Nekaj mesecev nazaj sem z malo brskanja ugotovil da bi naj za ta motor bilo najbolj primerno olje ELF Excellium nf 5w-40, sedaj ko sem ponovno malo pobrskal pa sem nekje našel da ravno to olje ni za ta motor ampak ELF Evolution! zanima me torej katero ELF olje dat v ta motor.
-Zanič sta tudi 2 grelni svečki kar pa se pri temperaturah nad 0 stopinj začuda sploh ne pozna. še par dni nazaj sem ga vžgal kar brez turbota po tem ko je stal zunaj na prostem skoraj eno leto, temperatura rahlo pod 0, in se pri vžigu sploh ni kaj preveč mučil. torej, jih je velik problem dobiti ven? ne bi rad tvegal še tega da mi pol svečke v motorju ostane če so preveč zapečene...
-ali lahko sam kaj naredim glede stekel sprednjih luči ki so črna kot da bi jih z gorilnikom zažgal?
- če izpustim vso vodo iz hladilnega sistema, ga je potem težko odzračit? do zdaj sem popravljal predvsem ople pri katerem si nalil vode(ali "antifriza") koliko je šlo v posodo, parkrat stisnil cevi do hladilnika da gre čim več zraka ven ter vžgal motor in pustil malo teči da termostat odpre ter s tem ko je gladina padala počasi dolival in to je vsa umetnost...
Vnaprej hvala za odgovore!!!