Pozdravljeni!
Evo, pa so spet nizke temperature in s tem povezane težave s Scenicom II, l. 2004, bencinar.
Danes se mi je naredilo naslednje... in prosil bi vas za kakršenkoli nasvet:
1.) Ko sem naložil vse stvari v avto, ko smo se pakirali za v toplice, sem pritisnil tri krat tipko za zaklep na daljincu, kot to vedno naredim, preventivno, za primer če bi kdo od mojih pozabil zapreti šipo.
Avto se je zaklenil, odprla pa se je leva zadnja šipa. Poizkusil sem jo še enkrat zapreti z daljincem, pa ni šlo. Šlo ni niti, če sem pritiskal gumb za zapiranje šipe spredaj na voznikovih ali zadaj na vratih, ker se šipa ne zapre, seveda ob kontaktu.
Probal sem vse živo. Nazadnje sem odklopi akumulator in ga priklopil nazaj. Z gumbi na vratih spet ni bilo sreče, zato sem pritisnil daljinec in ... šipa se je zaprla za 2cm. Ker drugo nič ni pomagalo sem ene 6x odklopil akumulator in vsakič ponovil postopek, da se je na koncu šipa zaprla do konca. Za tem se ga nisem več dotikal.
2.) opazil sem tudi, da se avto zaklene čez nekaj sekund, ko odprem prtljažna vrata. Simptom je tak, kot da računalnik včasih ne zazna, da sem vrata sploh odprl. Ko jih npr. odprem, notranja razsvetljava po parih sekundah (cca.30) ugasne in vsa vrata se zaklenejo. Če pa takrat malce premaknem vrata, ki so še odprta, se pa razsvetljava ponovno prižge. Kot da bi bil v zglobu nekje nek kontakt, ki bi skrbel za signal, da so vrata odprta. Vse sem že našprical z wd40. Ali bi mi kdo lahko prosim povedal, kje bi bil ta kontakt. Hvala.
Lepe praznične dni vam želim.
Steklo se odpre pri zaklepu in težave s kontaktom prtljažnih
Re: Steklo se odpre pri zaklepu in težave s kontaktom prtlja
ad 1: se ob pritiskanju stikala na vratih sploh kaj dogaja s šipo?
ad 2: stikalo, ki zazna odprta vrata, je ponavadi v sami ključavnici in lahko začne hecat. Seveda je pa možno tudi, da se je kaka žička v pregibu predrgnila. Brez razdiranja vrat žal ne moreš kaj dosti ugotoviti.
ad 2: stikalo, ki zazna odprta vrata, je ponavadi v sami ključavnici in lahko začne hecat. Seveda je pa možno tudi, da se je kaka žička v pregibu predrgnila. Brez razdiranja vrat žal ne moreš kaj dosti ugotoviti.
Pozdravljen.
Hvala za nasvet.
1.) vse ostale tri šipe sem dal ponovno v spomin, nakar se je četrta sama dvignila. Ko se je, sem jo dal v spomin in od takrat deluje vse bp. Sploh ne vem v čem je bil problem. Upam, da se ne ponovi. Ko sem pritiskal stikalo na vratih, se s šipo ni nič dogajalo. Nobenega zvoka in gibanja.
2.) razdrl sem prtljažna vrata in vzel ven ključavnico. Opazil, da so kontakti oksidirani. Spucal sem kontakte, jih našprical z wd40, pa še celo ključavnico potem, in sestavil. Ko sem dajal skupaj konektor, sem še nekaj časa natikal in stikal, da so zares prijeli. Sedaj deluje bp.
Vesel Božič želim.
Hvala za nasvet.
1.) vse ostale tri šipe sem dal ponovno v spomin, nakar se je četrta sama dvignila. Ko se je, sem jo dal v spomin in od takrat deluje vse bp. Sploh ne vem v čem je bil problem. Upam, da se ne ponovi. Ko sem pritiskal stikalo na vratih, se s šipo ni nič dogajalo. Nobenega zvoka in gibanja.
2.) razdrl sem prtljažna vrata in vzel ven ključavnico. Opazil, da so kontakti oksidirani. Spucal sem kontakte, jih našprical z wd40, pa še celo ključavnico potem, in sestavil. Ko sem dajal skupaj konektor, sem še nekaj časa natikal in stikal, da so zares prijeli. Sedaj deluje bp.
Vesel Božič želim.
Spet se oglašam po dveh tednih, da povem kakšno je stanje...
2.) ključavnica ne zafrkava več. Zgleda da je tisto čiščenje in sprejanje kontaktov pomagalo.
1.) šipa se je spet spustila po enem tednu, ko sem ponesreči 2x pritisnil gumb na daljincu za zaklep. NA angleškem forumu sem našel informacijo, da je to zelo pogovst pojav. V kontrolni modul, ki je namontiran na motorček v vratih pride voda in vezje oksidira. Danes sem razdrl vrata in videl ta kontrolni modul, vendar ne vem kako ga sneti. Zgleda, kot da je na eni strani zanetan na motorček. Ali kdo ve kako se ga sname?
2.) ključavnica ne zafrkava več. Zgleda da je tisto čiščenje in sprejanje kontaktov pomagalo.
1.) šipa se je spet spustila po enem tednu, ko sem ponesreči 2x pritisnil gumb na daljincu za zaklep. NA angleškem forumu sem našel informacijo, da je to zelo pogovst pojav. V kontrolni modul, ki je namontiran na motorček v vratih pride voda in vezje oksidira. Danes sem razdrl vrata in videl ta kontrolni modul, vendar ne vem kako ga sneti. Zgleda, kot da je na eni strani zanetan na motorček. Ali kdo ve kako se ga sname?
centaur napisal/-a: 1.) šipa se je spet spustila po enem tednu, ko sem ponesreči 2x pritisnil gumb na daljincu za zaklep. NA angleškem forumu sem našel informacijo, da je to zelo pogovst pojav. V kontrolni modul, ki je namontiran na motorček v vratih pride voda in vezje oksidira. Danes sem razdrl vrata in videl ta kontrolni modul, vendar ne vem kako ga sneti. Zgleda, kot da je na eni strani zanetan na motorček. Ali kdo ve kako se ga sname?
Tole meni dela že od začetka
LP
Bom, vsekakor. Zaenkrat sem odklopil konektor iz kontrolnega modula, tako da je šipa zaprta in se ne more sama odpirat. Ko se malo segreje bom pa razdrl še enkrat cela vrata in poizkusil vzeti ven modul ter ga razdreti.
Po daljšem času se mi je podobno zaćelo dogajati na sprednji desni šipi. Na ebayu sem kupil nekaj podobnega kot tole: http://www.renaultwindow.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;, zmontiral in zadeva deluje odlično za cca. 26 eur s poštnino iz Anglije.
Ne deluje pa avtomatsko odpiranje in zapiranje stekla ter zapiranje stekla z daljincem.
Ne deluje pa avtomatsko odpiranje in zapiranje stekla ter zapiranje stekla z daljincem.