Mabavil sem Scenica 1.9 2004, 130 000km. Opažam rahle tresljaje nekje malo čez 2000 obratov motorja, ki potem izginejo. pojavijo se pri hitrosti med 100 in 120 km/h (v 6. prestavi). Tresljaji so res minimalni, recimo, kot bi peljal po teh novih narebričenih črtah na avtocesti. Pri pospeševanju in tudi vožnji v nižjih prestavah tega ni zaznati, čuti se, kadar hitrost pada proti 120 km/h in dalje proti 100km/h, potem izginejo.
Sem najprej mislil, da so gume, ampak, če pri tej hitrosti prestavim iz brzine v nevtralno, tresljaji izginejo. So pa res minimalni, sem dal peljat dvema kolegoma, pa sploh nista nič zaznala.
Je to normalno pri teh avtih in motorjih, ali že kak predhodni znak, da bo v kratkem kaj fuč?
Morda kak nosilec motorja, dvomasni vztrajnik,....? Nekaj sem že bral o teh težavah na forumu, ne vem pa, ali so te vibracije normalne za ta motor ali ne.
Tresljaji motorja 1.9 dci
Re: Tresljaji motorja 1.9 dci
Zgornji desni nosilec motorja bo treba počasi zamenjat, isto je bilo pri meni 1.9 dci 130 KM
sprva malo pri 1800-2000 obrati potem pa kot bi sedel v trafo postaji
sprva malo pri 1800-2000 obrati potem pa kot bi sedel v trafo postaji
Imam še cca 7000 km do servisa. Počakat z zamenjavo nosilca ali zamenjati prej?
Isti problem oziroma simptome imam na bencinarju, tudi zgornji desni nosilec motorja se počasi poslavlja. Včasih trese tko čisto po malo, včasih pa kot da si v traktorju. Pri večji hitrosti, recimo na avtocesti se tresljaji občutno bolj čutijo pri samem pospeševanju, medtem ko v "leru" ne.