Laguna 2, ph2 nekaj težavic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
JureR
Kraj: Velenje

Laguna 2, ph2 nekaj težavic

Odgovor Napisal/-a JureR »

Pozdravljeni.
Na moji laguni l.2006 imam kondenz v sprednjih žarometih. Probal sem že s fenom greti luči čez luknjo za žarnico, da bi jo posušil, sam bi rad odstranu luč, jo razstavu in 100% posušil in zatesnil. Našel sem dva vijaka na vrhu, ki držita luč, sam se ne premakne. A je treba odstraniti odbijač in kako?
Nasledni problem je vihanje armature. S čim je to najbolje zalepit oziroma kdo vam je to delal?
In še zadnje. Koliko pridejo nosilci motorja. Mašina je 2.0 dCi.
Slika
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Laguna 2, ph2 nekaj težavic

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Kar se tiče žarometov, s tem, da jih boš vzel dol, ne boš kaj bistvenega rešil, poberi dol oba pokrovčka(kratka, dolga žarnica) in iz zunanje strani žarometa postavi en kalorifer, za nekaj ur, vendar ne preblizu samega žarometa, da ti ga ne bo scvrlo, pa se ti bo zagotovo posušil. Imaš pa spodaj še en vijak, ki je skrit pod odbijačem, če želiš sneti dol žaromet, zato je obvezna demontaža le tega. Zdej kako ti je voda prišla notri, je pa druga zgodba, po vsej verjetnosti pri pokrovčkih, ali pa imaš kje počeno ohišje žarometa, ponavadi pride notri tudi, če pereš motor z visokotlačnim čistilcem, če je kaj od naštetega, boš sam najbolje vedel. Kaj si mislil s tem na vihanje armature pa ne vem, mogoče kakšna slika ne bi bila odveč.

lp :D
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Odgovori