Scenic svetilnost luči model 2004 vs. 2006
Scenic svetilnost luči model 2004 vs. 2006
Čao
Sem v fazi nakupa scenica in me zanima ena stvar, ki me na sedanji Corsi ful moti, in sicer to so lući, ki na corsi svetijo porazno. Corsa ima namreč luči v obliki leče in je svetilnost napram ostalim avtom slabša.
Scenic II ima navadne parabole, medtem ko ima faceliftana verzija lečo za kratke luči in parabolo za dolge.
Zanima me ali je svetilnost na podobni ravni? Na cliu III se mi zdi namreč svetilnost luči super (parabole).
Ali lahko na scenicu pričakujem podobno?
Hvala
Sem v fazi nakupa scenica in me zanima ena stvar, ki me na sedanji Corsi ful moti, in sicer to so lući, ki na corsi svetijo porazno. Corsa ima namreč luči v obliki leče in je svetilnost napram ostalim avtom slabša.
Scenic II ima navadne parabole, medtem ko ima faceliftana verzija lečo za kratke luči in parabolo za dolge.
Zanima me ali je svetilnost na podobni ravni? Na cliu III se mi zdi namreč svetilnost luči super (parabole).
Ali lahko na scenicu pričakujem podobno?
Hvala
Re: Scenic svetilnost luči model 2004 vs. 2006
Prid na pivo, pa boš videl letnik 2004
LP Nejc
LP Nejc
megan z lečami 2007 sveti porazno
@Mrcina
Enkrat se bom pa res oglasil na pivi
@ raketa
Tega sem se pa res bal. Pa ni mi jasno zakaj te leče vgrajujejo, če pa tako porazno svetijo luči. Videz ne sme biti pomembnejši od varnosti.
LP
Enkrat se bom pa res oglasil na pivi
@ raketa
Tega sem se pa res bal. Pa ni mi jasno zakaj te leče vgrajujejo, če pa tako porazno svetijo luči. Videz ne sme biti pomembnejši od varnosti.
LP
Ali ima kdo konkretne izkušnje svetilnosti med lučmi s parabolami in lečami pri senicu?
Lahko da tudi primerjavo med cliom III in scenicom z lečami. Clio namreč povsem fajn svetijo luči. V primerjavi s Corso skoraj še enkrat bolje svetijo.
LP
Lahko da tudi primerjavo med cliom III in scenicom z lečami. Clio namreč povsem fajn svetijo luči. V primerjavi s Corso skoraj še enkrat bolje svetijo.
LP
Pri mojem meganu so najslabši del avta prav luči, pa čeprav sem sem že obe luči zamenjal je primerjava z cliotom dobesedno kot noč in dan. luči svetita lepo samo občutek imaš kot da sta notri 20w žarnice. Pa tudi če daš notri boljše žarnice ne pomaga.
Imam izkušnje z obema Scenicoma (2003 in 2007). Žarometi za kratek snop (parabole) so v prefacelift varijanti zelo dobri (dobro svetijo), niti nisem imel potrebe po kakšnih specialnih žarnicah (katere so itak hitro pregorele, pa že zoprno jih je bilo menjavati).
Pri zadnjem modelu (kar še imam) pa je svetilnost porazna, pešati je začela že po 2 do treh letih. Kot da se leče umažejo. Ne pomaga niti tlačenje nekih hudih žarnic, ker samo pregorevajo hitreje.
Tako da sem na koncu obupal in zmontiral H7 HID kit.
Sedaj se vsaj kaj vidi, čeprav je snop ostro odrezan
Pri zadnjem modelu (kar še imam) pa je svetilnost porazna, pešati je začela že po 2 do treh letih. Kot da se leče umažejo. Ne pomaga niti tlačenje nekih hudih žarnic, ker samo pregorevajo hitreje.
Tako da sem na koncu obupal in zmontiral H7 HID kit.
Sedaj se vsaj kaj vidi, čeprav je snop ostro odrezan
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Super za tvoj odgovor. Se mi je kar zdelo, da bo tako s temi lečastimi lučmi sami problemi.
Hvala in LP
Hvala in LP
Saj to mene ne moti (pa nasproti vozečih tudi, očitno). Dejansko je ostra ločnica kjer se snop neha; saj pri navadni H7 žarnici je isto, samo lms-ji manjkajo...clio open napisal/-a:Robert, snop je že ostro odrezan, a koliko je teme nad mejo? Bolj malo, čeprav ti vidiš močan kontrast (pri xenonu maš več lms, kot pri halogenkah). Sem pa tudi jaz razmišljal o xenon kitu...
Tako da s tem kitom je vidljivost dobra, potreba po dolgih žarometih pa minimalna. Edino nekaj za pranje žarometov moram pogruntati in a kako bom tehničnega naredil... Najraje kit ven, tehnični in kit nazaj...
Zanimivo je, da z Modusom (ravno tako leče zaradi smernih žarometov) nimam problem z vidljivostjo, avto star že 2,5 leta, pregorela samo ena H1 žarnica v kratkem žarometu katero sem zamenjal v 5 minutah...
Pri optiki sem bos, priznam. Ampak opazil pa sem, da je snop pri H7 in HID enako dolg.clio open napisal/-a:Ne pravim da moti, je pa toliko višja svetilnost pod mejo, kot tudi nad mejo. Zato tudi več osvetli, se ti ne zdi? Če bi nad svetlo-temno mejo bila svetilnost kot pri halogenkah, se tudi ne bi toliko bolje videlo. Morda celo manj, ker očesni aparat ne gleda v visoki dinamiki, temveč prireja logaritemsko skalo svetlejšemu delu.