Zdravo,
imam megana grand tour II 2004 letnik, s opremo privilege lux (mislim, da je tale, ker podobnega nisem še zasledil na netu: navigacija,bež usnje (tudi volan), gretje sedežev, xenon,...) 1.9 dCI.
To je moj prvi avtomobil in sta se mi v zadnjem mesecu pojavili dve napaki, ki jih ne poznam in bi se rajši prej pozanimal o čem se gre, preden ga peljem na kakšen servis.
Torej, prva je ropot ob prižigu in nedelovanje klime, recimo če ugasnem AC gumb in spet prižem, se ta ropot ponovi. Če je res vroče, se ponavlja konstantno, zdaj ko je malo bolj hladno, pa samo ob vžigu.
Sem prebiral tukaj, da je to presostat, a je boljše še enkrat preveriti, preden kupim zadevo prek neta.
Druga je pa, da mi po dežju avto pušča pri sovozniku levo spodaj, pod glavno konzolo. Ko avto prižgem in speljem začne vdirati voda, recimo kakšne pol litra se je zihr stoči. Sliši se tudi čuden zvok vode v ventilaciji, kot da veter zapiha po ceveh in jo izprazni. Kako poiščem mesto, kjer mi zadeva pušča?
Prav tako mi ne deluje gretje sedeža za sovoznika in veliko radijskih postaj zelo šumi. Recimo radio 1 dela samo v centru Ljubljane...
Ima mogoče kdo kakšno mneje, nasvet kam naj ga peljem, da pridem ceneje skozi?
Najlepša hvala,
LP
Okvara Megane Grand T II Privilege Lux
Re: Okvara Megane Grand T II Privilege Lux
Kar se tiče klime in ropota zna bit presostat kriv, naj odgovorijo še ostali fantje.
Vdiranje vode v ventilacijo pomeni praktično samo eno: neočiščeni kanali pod brisalci. Voda nima kam odtekat le skozi ventilacijo, toraj ti steče v kabino.
Kar se pa radia tiče (če je še originalen) je lahko krivec za slab sprejem slab kontakt na anteni ali pa dotrajan sprejemnik na radiu. Če je radio aftermarket, so zadeve lahko iste, možno je dokupit ojačevalnik signala.
Če si kje iz okolice Lj. ti lahko pomagam pri opisanih stvareh.
Lp
Vdiranje vode v ventilacijo pomeni praktično samo eno: neočiščeni kanali pod brisalci. Voda nima kam odtekat le skozi ventilacijo, toraj ti steče v kabino.
Kar se pa radia tiče (če je še originalen) je lahko krivec za slab sprejem slab kontakt na anteni ali pa dotrajan sprejemnik na radiu. Če je radio aftermarket, so zadeve lahko iste, možno je dokupit ojačevalnik signala.
Če si kje iz okolice Lj. ti lahko pomagam pri opisanih stvareh.
Lp
Spletna trgovina Orange Audio - avtoakustika, zvočniki, ojačevalci in še večRe: Okvara Megane Grand T II Privilege Lux
Najlepša hvala za hiter odgovor in nasvete.
Radio je originalen, in sicer cabasse auditorium, celotna konzola izgleda pa točno tako kot tale na sliki.

Sem pa drugače iz Ljubljane in bi bil kakšne pomoči konkretno vesel. Mi lahko pustiš kakšen mail, telefonsko, ali me pa kar kontaktiraš na [email protected] in sporočiš kakšno okvirno ceno za te zadeve.
Lep pozdrav in pa hvala še enkrat za pomoč.
Radio je originalen, in sicer cabasse auditorium, celotna konzola izgleda pa točno tako kot tale na sliki.

Sem pa drugače iz Ljubljane in bi bil kakšne pomoči konkretno vesel. Mi lahko pustiš kakšen mail, telefonsko, ali me pa kar kontaktiraš na [email protected] in sporočiš kakšno okvirno ceno za te zadeve.
Lep pozdrav in pa hvala še enkrat za pomoč.
Re: Okvara Megane Grand T II Privilege Lux
Če ti samo po dežju vdira voda, potem so zabiti odvodni kanali kot pravi Žiga. Če pa ni dež pogoj, je pa lahko kondenz od klime in sicer težava je zabit oddušek ki pride spodaj pod sredinsko konzolo. Do njega lahko prideš od spodaj, pride nekje nad izpuhom.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG