foto/video kotiček

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
zorro

foto/video kotiček

Odgovor Napisal/-a zorro »

evo ena tema, ki se mi zdi, da na tem forumu manjka... pa pomoje bo tule kr zagnala, ker nas je ene par slikarjev :)
Slika
povod za novo temo je bila ta fotografija v kmetkovi temi, razlog pa negranje, da je tema šla offtopic zaradi spraševanj o nastanku fotke...
skopusnik napisal/-a:zorro, je za kej ta prožilec? Moram v kratkem enega kupit, sem glih tega gledal.

Se da dokupit še 1 sprejemnik (da bi imel 2 flasha)?
Torej, brezžično radijsko prožilo za fleš. Zadeva proži kao na dolžino do 100m, ampak realno okoli 30m bo kr zadnja viža :) sinhronizacija ˝le˝ do 1/250s in ne podpira ETTL-ja... je pa pocen, zanesljivo, s priloženimi kabli pa lahk prožiš tudi fotoaparat (one shot, rafal in bulb). Dodatni sprožilci obstajajo, sam bo treba prej fleš kupt... al pa bi kr studijskega - tale fotografija je huje kot alkoholizem :roll: Seveda, dražje verzije radijskih sprožil delajo tudi tja do 500m, podpirajo ITTL, ETTL, imajo 1/8000s sinhronizacijo itd... sicer pa upam, da bo tema šla prosto po prešernu - nasveti kako panirati, losat se odbojev na avtu itd itd :)
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Re: foto/video kotiček

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Ne podpira ETTL-ja. Torej je treba vse ročno štimat al kaj to pomen? :) Sej si vzameš cajt pa je, ane? ;)
No, da bo treba prej še en fleš kupt mi je jasno :D Imam namen v prihodnjosti, zato vprašam. Studijska luč najbrž ni napačna, sam kaj k rabiš štrom :)
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
zorro

ettl pomen da sam prilagaja moč. ittl pa da lahko nastavljaš preko fotoaparata. ja pač, če nimaš teh zadevšn, pa na manualu fotkaš in narediš škljoc, vidš da je premal/preveč in nastaviš na večjo/manjšo moč. Glede studijskih pa maš varianto tud napajanje preko baterije, tako da ni treba zmer v štekar vtikat :D
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

No, se mi je zdelo da je to to :)
Tell me more glede studijskih prek baterije :P
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
zorro

pač akumulator maš, ki je vir energije za bliske :) pri quantuumu je zadeva velka k en avto radio in je 12V. 180 bliskov narediš pri 300W, tko da ni švoh zadeva. Je pa res, da rabiš pol še softbox in stojal...
Odgovori