megane 3, tom tom navigacija
megane 3, tom tom navigacija
pozdravljeni,
sem novi na forumu.pregledal sem vse kar je bilo napisanega o teh tipih navigacij.no moj problem je sledec,imam navigacijo ki ima karte nalozene na sd kartici,pojavi se tezava ker so gor samo karte nem,avs in svica.zelo rad bi imel karto slovenije.predpostavljam da je ni noben problem naloziti,vendar dojel sem ze da jo je zelo tezko najti.je imel ze kdo podobne tezave?morda kdo ve za kaksno internetno stran kjer bi l ahko mape downloadal?
hvala za pomoc,
jure
sem novi na forumu.pregledal sem vse kar je bilo napisanega o teh tipih navigacij.no moj problem je sledec,imam navigacijo ki ima karte nalozene na sd kartici,pojavi se tezava ker so gor samo karte nem,avs in svica.zelo rad bi imel karto slovenije.predpostavljam da je ni noben problem naloziti,vendar dojel sem ze da jo je zelo tezko najti.je imel ze kdo podobne tezave?morda kdo ve za kaksno internetno stran kjer bi l ahko mape downloadal?
hvala za pomoc,
jure
Re: megane 3, tom tom navigacija
Mislim da bo kar problem naložit na kartico drugo mapo. Smo enkrat probavali pa ni šlo kot se spomnim...
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
veliko sem bral o tem,in da se,vendar moram dobiti prave karte.najlazje bi bilo da bi mi kdo ki jo ima skopiral,in bi potem jaz prilepil na svojo.
vse se da dobiti,verjemite,prvo kot prvo poglej na google in pojdi na gps underground.Tam je kr nekaj robe;)
dvihtelic, si že delal to? Samo kopiraš na kartico in naj bi delalo?
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
do sedaj sem delal od garmin naprav do avtomobilov original map.Pri laguni sem moral najprej dat en cd notri da je naložilo neko software potem pa šele mape. za megana še nisem,vendar se da sigurno.če se da od bmw do nissan se da tut tukaj.
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Jaz sem probaril to na scenicu, kot prvo ta kartica izgleda kot SD-kartica, vendar ni ravno tako, verjetno je v kartici še nekaj, kaj točno ne vem, sem naložil gor vse kot je bilo opisano v opisu, od koder sem potegnil dol zemljevide in ostalo kar paše zraven(glasovi, avtomobili, ....), ker vse to se nahaja na sami kartici. Ko smo dali kartico notri v režo je mrknilo na armaturi praktično vse, od navigacije do displaya kjer je števec, potem smo avto ugasnili, počakali 5. minut in je k sreči vse delalo, ta kartica, ki jo imaš ti verjetno nima ravno veliko prostora, glede na to kaj imaš gor naloženo, če boš hotel dati gor centralno evropo, je sigurno ne boš gor spravil, še prej pa boš moral vse pobrisati z nje dol, če bo delalo ne vem, ker jaz sem vse to nalagal na novo SD-kartico, vendar ni bila od TomToma, ampak čist klasična kartica, ki jo lahko kupiš skorajda povsod. Jaz ti vsekakor odsvetujem ta podvig, raje si kupi novo od TomToma z vsemi kartami!!!
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
a si pogledal v katerem formatu mora biti sformatirana sd kartica?
- bostjan.ambrozic
Ja sej to je pogoj, da imaš taprav format, samo se ne spomnim več točno, v katerem je bila, ker je ravno tako imel TomTom kartico notri, vendar je bila gor samo vzhodna evropa, Slovenije notri ni bilo, zato sem lahko preveril sam format.
ja preveril si formaz mape ane,moraš pa še preveriti format same kartice (ntfs,fat32,exfat..)
- bostjan.ambrozic
Ja sej to sem mislil, da je prav sformatirana in je tudi bila!!!!
hm,no sej mogoče so dali kako zaščito notri,samo se sigurno da kako naresti.prvo bi moral pregledati original kartico in skopirati vse kopije in skrite mape ter datoteke,potem pa naprej.ker kolikor sem gledal nekaj po gps underground se da.
potem se bi dalo tudi pri laguni 3 letnik 2012...??