LP
R Clio mk2 ph1 '00
R Clio mk2 ph1 '00
Pozdrav vsem skupaj! Sem nov na forumu, prav tako novi voznik. Razlog, zakaj sem se sploh registriral na forum, je seveda avto. Moj prvi avto je postal Renault Clio mk2 ph1, letnik 2000. Avto je že od novega v družinski lasti in sedaj sem ga prevzel v svojo last. Zanima me kaj več o tem avtu, da sem kot novi voznik seznanjen z delovanjem tega malega mlinčka. Oprema je "alize", ima tudi klimo in servo volan, pa tudi el. pomik sprednjih stekel in daljinsko zaklepanje. Zanima me, če je ta oprema res najvišja, ali obstaja še kaka višnje stopnje, predvsem pa kapaciteta rezervoarja, saj me je presenetilo, ko sem danes šel prvič samostojno na črpalko (kazalec že pri rdečem, lučka še ni svetila) in natankal le 27 litrov bencina. Če ima kdo kako mnenje o tem avtu, naj ga pove... saj veste, radi poslušamo kritike na račun avtomobilov
no, tale naš je imel že nekaj problemov pri glavi motorja, saj je tesnilo spuščalo, samo smo to popravili... Nekajkrat se je iz neznanih razlogov tudi pregreval, sedaj ni tega problema, je pa le en in sicer da voda za hlajenje motorja neznano kam ponikne, kar se je tudi mehanikom zdelo čudno. No, avtek začuda ni rjast, saj je baje kar dobro pocinkan, razen zadnje preme, ki ni in zato tudi rjavi - kaj čmo, sol dela svoje... Ima 126k prevoženih kilometrov... Zanima me vaše mnenje o tem mlinčku... vzdržljivost in povprečna življenjska doba mašine, že vnaprej pa se oproščam za napake v sporočilu, saj sem še neizkušen v vožnji in poznavanju avtomobilov.
LP
LP
Re: R Clio mk2 ph1 '00
Pozdravljen 
Odličen avto imaš za prvi avto. Oprema alize je malo bolj založena z 'geđeti' imaš pa tudi višje stopnje kot je Initiale, ki ima usnje. Prostornina rezervoarja za gorivo je okoli 45l. Ja kolega je imel tudi težave z tesnilom pri 1.4, njemu je puščalo olje pa je avto imel samo 105000km. Voda rada pušča pri pečki ali pa na hladilniku na spodnji strani. Ja vsi Clioti od l. 98 naprej so pocinkani. Hmm vzdržljivost in življenjska doba mašine je je ob rednem vzdrževanju lahko kar visoka. Daj prilepi še kakšno sliko tvojega novega vozila. Drugače ti pa želim veliko varnih in uživaških kilometrov z njim.
Lp Deniss
Odličen avto imaš za prvi avto. Oprema alize je malo bolj založena z 'geđeti' imaš pa tudi višje stopnje kot je Initiale, ki ima usnje. Prostornina rezervoarja za gorivo je okoli 45l. Ja kolega je imel tudi težave z tesnilom pri 1.4, njemu je puščalo olje pa je avto imel samo 105000km. Voda rada pušča pri pečki ali pa na hladilniku na spodnji strani. Ja vsi Clioti od l. 98 naprej so pocinkani. Hmm vzdržljivost in življenjska doba mašine je je ob rednem vzdrževanju lahko kar visoka. Daj prilepi še kakšno sliko tvojega novega vozila. Drugače ti pa želim veliko varnih in uživaških kilometrov z njim.
Lp Deniss