KeyCard

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Dardaj
Kraj: Slovenija

KeyCard

Odgovor Napisal/-a Dardaj »

Pozdravljeni!

Odkar imam Renaulta in z njim tudi Keycard, se sprašujem, kaj je narobe s klasičnim avtomobilskim ključem.
Že pri Passatu sem se spraševal, zakaj ni ključ več klasične oblike, pri Mercedesu mi je kvadratast ključ uganka, medtem ko pa je Renaultov KeyCard Krona nad vsemi :(
IMG_5196.JPG
Pripomoček, katerega dobiš zraven, ni vreden kaj dosti.
Namreč drži le v enemu izmed dveh vogalov, ves čas se sprašuješ, ali se ga ključ še drži ali ne.
Seveda mi je takoj padlo na pamet, da bi ključ navrtal v enem izmed prostih vogalov, potem sem ugotovil, da lahko vrtam v samo enem vogalu, da ne bom potem moral štrikca kar naprej snemati dol. Seveda se je pojavilo vprašanje, kaj pa če v tistem vogalu kaj je? Na to vprašanje mi niso znali odgovoriti niti na pooblaščenem servisu. ideja, kako rešiti ta misterij se mi je porodila med gledanjem Kim Kardashian, ženska je namreč ugotovila, da se silikonski vsadki vidijo na rentgenski sliki, zato je dala slikato svojo rit, da je s tem dokazala da ima silikon samo v glavi :)
Anyway, kolega sem prosil, da mi naredi rentgenski posnetek ključa.
IMG_5197X.jpg
Ko sem ugotovil, da v desnem zgornjem kotu (glede na RTG sliko seveda) ni ničesar, kar bi lahko poškodoval, sem v roke vzel vrtalni stroj in zadevo prevrtal - najprej enega, ga stestiral, če dela (avto je vžgal), nato sem pa navrtal še drugega.
IMG_5199.JPG
LP, Dardaj!
Kaj imata skupnega Grand Espace Automatic in Rolls Royce Phantom - they are both spacious, luxurious and easy to drive :)
Odgovori