Huh, dobro ste se razpisali
Storz napisal/-a:jest sm vleku cca 30 m utp kabla po zraku od navadnga silovga modema pa je čist lepo lavfal.. a mama uporablja intrnet? če ne potem prestavš modem v svoj štuk in ne potegneš gor samo kabl za tv in tojeto..
kaj pa če modem prestaviš dol pri sebi ? in vlečeš kable gor samo tja kamor je potrebno brezžično kišto pa lhko kje prej pustiš ?
Mama (zaenkrat) ne uporablja neta, sicer tudi dvomim da ga kdaj bo

V bistvu ni slaba ideja, sam vseeno bi moral vlečt dva kabla nazaj gor - tudi telefon, ki gre iz Sinope-ja. Da pa bi prestavljal kam drugam, pa ne bi šlo. Ni prave lokacije. Tudi, če bi nevem kaj filozofiral, je vseeno vmes preveč zidov...
slovenc napisal/-a:Načeloma do 100m ne sme bit problemov, samo ne vem, kako bi se tv in net po istem zvitku žic obnašala. Je za probat, kolko kabla pa rabiš?
Od oka: 3m na podstrešje, 25m čez podstrešje in kakšnih 8m iz podstrešja do pozicije v spodnji dnevni. Se pravi 35 - 40m.
jurre napisal/-a:ne, to kar si napisal res ni mozno - da bi se spodaj priklopil modem.
Imas kako moznost, da UTP do routerja podaljsas in ga prestavis vsaj malo blizje da bo boljsi signal?
Za TV preko wifi obstaja ruckus, je ornk zadeva, laufa tud HD skozi pa dost dalec nese. Na sihtu smo ga cist v kot postavil, pa z alu folijo ovijal pa dela, kot da ni nic.

Pri punci imajo v bajti ravno tako - modem je zgoraj, zraven en poceni wifi router level one in zraven se ruckus. TV v spodnjem nadstropju in skozi ene 2 stene dela normalno, internet pa bolj slabo, v sobi zraven sploh ne dela.
Da se pa pri enih modelih nastavit tudi internet preko Ruckusa - ima 2 SSID-ja, en skrit za TV in viden za internet. Bi mogu enkrat sprobat kako bi prek tega dol internet delal, samo ni nobene potrebe.
UTP kabel pa lahko kupis bolj kvaliteten oz. zasciten proti motnjam, za TV je fino da napeljes malo bolje, pa je potem mir. Ce bos sam stiskal konektorje, lahko naredis crossover za TV, naj bi bilo tud boljse.
Za dolzino pa kot so napisali, ne bi smel bit problem. Do 100m v teoriji, ce ne da pa switch vmes

Internet in TV bos pa tezko po istem kablu spravil, ker kot so ti rekli, moras na modemu pravi port nastavit - ali bo za data ali video (ali voice za telefon).
A zdaj imas wifi prek sinope modema? Lahko bi probal, ce si imas moznost kaksen drug router sposodit pa stestirat signal, zna bolje delat. Ce ne pa mogoce kupis router na linux osnovi in nalozis gor firmware tomato ali dd-wrt pa si lahko signal ojacas in napeljes kabel samo za TV (ce ti kaj pomaga).
Kot sem zgoraj napisal, boljše pozicije kljub dobri volji ne bi bilo. Vsaj nekaj bi moral vrtat - v tem primeru pa bi potem raje vrtal dol, če že morem. Za Ructus sem že gledal, vendar so tisti, ki prenašajo dva signala, preveč dragi. To vem, da moreta iti ločena kabla, mi je pa res všeč ideja, da vlečem 1 kabel in na 4žice stisnem en konektor, na druge 4 pa drugi - dva "kabla" v enem. Wi-fi gre preko Sinope, ja. Spodaj bi potem nek Wi-Fi modem kupil... Kabel pa iz Sinope. Kar pa o Linuxu pišeš pa nimam pojma

Nisem računalniški tip, me je vse minilo na začetku srednje šole, ko sem začel raje avte in avtoakustiko štimat.
Drejchi napisal/-a:Dve škatli na istem IPju (naslovu) pač res ne moreta biti, kot ti tudi ne moreš sedeti v dveh avtomobilih naenkrat
UTP cat5 kabel je čist ok za <100m, lahko pa vzameš FTP kabl, alu folija za dodatno zaščito...
Internet in TV komot potujeta po istem kablu saj imata vsak svoj VLAN, a to do modema, od tam naprej pa vsak po svojem kablu. Na tistih Isratelovih jajcih lahko daš dva porta za TV in dva za net, pa še ostene placa.
Če lahko, potegni le en kabl za TV, za internet pa si naštimi WiFi repeater. Linija pa je dovolj hitra, ne? Dva TVja rabita vsaj 8M linijo, čeprav z "retransmissionom" bo kvaliteta slike občutno boljša in brez zatikanja tudi na počasnejših linijah. Kdaj ga bodo vklopili, pa "fast channel change" tudi, pa ne vem.
Glede IP-jev zdaj razumem

Isto glede dveh portov. Repeater sem tudi zasledil, ne vem pa kako se zadeva obnaša v praksi? Je zanesljivo? Linija je trenutno 4M, opcijo imam do 20M. Razmišljam o dvigu na 10M. Ne razumem samo tega: Torej mi hitrost mojega "internet paketa" omejuje število komunikatorjev? Kaj pa tisti, ki imajo samo Siol TV, ne pa tudi interneta?
Kaj pa je s tem odprtjem dodatnega kanala za še en komunikator? Nekaj sem zasledil, samo mi ni vse jasno...
S Siola so mi sporočili to:
Pozdravljeni,
vašo zahtevo sem posredoval naprej službi za splošne informacije in naročila. Linija dosega hitrosti za naročilo več hkratnih TV signalov. Glede naročila vas bodo obvestili iz omenjenega oddelka.
Lep pozdrav,
bam88 napisal/-a:t2 opcije priklopa pa nimas?
Ne. Siol je edina opcija v našem selu