1.9 dci 88kw pije olje - kako rešiti?
-
reno_fan12
1.9 dci 88kw pije olje - kako rešiti?
Zdravo
Imam Grand Scenica 1.9 dci 2004, 180 000km
v zadnjih 3 mesecih od nakupa in 3000 km sem zamenjal vsa jermena, šponarje, vodno pumpo, itd... v glavnem reden servis... Ob enem so mi preventivno zamenjali še ojnične ležaje... ravno še pravi čas - gred nepoškodovana. Nato vidim, da avto pije olje do nekje 0.7L na 1000km, ker je turbina žvižgala, sem zamenjal še to.(vse cevi intercooler, egr naj bi bili pregledani in očiščeni)
Zamenjal sem tudi tip olja iz ELF 5-40 na ELF 10-40 - brez učinka. Čistil motor z fortron tekočino.... nič razlike. Avto še vedno pije olje.
Danes sem klical v Krško kjer obnavljajo motorje in opisal stanje, nakar so mi predlali da imajo rešitev zame... Obnovljen motor z 1L garancijo za 1250- 1300€ (z delom vred).
Ko sem razlagal, da sem jaz zamenjal že pol stvari, ki jih oni bi mi ponovno zamenjali z obnovljenim motorjem, so mi pač argumentirali, da jermene je treba nove dat, motor je sestavljen - se pravi ojnični ne pridejo v poštev itd...
V glavnem, stroški servisa so se po nakupu že dvignili na 2600€, sedaj mi pa predlagajo naj vložim še 1300€,...
Ne zdi se mi smisleno da bi dvakrat plačeval isto delo, materiale....
Ker ne razumem vseh tehnologij in povezav, materialov itd... vas prosim za pomoč in nasvete kam naj se obrnem, da spravim motor v normalno stanje in da to ne bo 1300€ ampak pol te cene...
Na forumu sem bral, da v ljubljani nekdo obnavlja glave z računom za 300€ link: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=34644" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi zna kdo povedat kdo je to?
Koliko naj bi me stal servis, da bi serviser razdrl motor, da lahko potem peljem glavo na obnovo?
V Krškem so mi odsvetovali vožnjo z avtomobilom, ki pije olje, saj naj bi zaradi olja, ki izgoreva v cilindru prihajalo do previsokih temperatur kar vodi do nepravilno izgorevanje, to pa naj bi povzročalo taljenje motornih delov!
Avta nočem prodat, ker sem že preveč vložil vanj...
Za vse informacije se iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Aleks
Imam Grand Scenica 1.9 dci 2004, 180 000km
v zadnjih 3 mesecih od nakupa in 3000 km sem zamenjal vsa jermena, šponarje, vodno pumpo, itd... v glavnem reden servis... Ob enem so mi preventivno zamenjali še ojnične ležaje... ravno še pravi čas - gred nepoškodovana. Nato vidim, da avto pije olje do nekje 0.7L na 1000km, ker je turbina žvižgala, sem zamenjal še to.(vse cevi intercooler, egr naj bi bili pregledani in očiščeni)
Zamenjal sem tudi tip olja iz ELF 5-40 na ELF 10-40 - brez učinka. Čistil motor z fortron tekočino.... nič razlike. Avto še vedno pije olje.
Danes sem klical v Krško kjer obnavljajo motorje in opisal stanje, nakar so mi predlali da imajo rešitev zame... Obnovljen motor z 1L garancijo za 1250- 1300€ (z delom vred).
Ko sem razlagal, da sem jaz zamenjal že pol stvari, ki jih oni bi mi ponovno zamenjali z obnovljenim motorjem, so mi pač argumentirali, da jermene je treba nove dat, motor je sestavljen - se pravi ojnični ne pridejo v poštev itd...
V glavnem, stroški servisa so se po nakupu že dvignili na 2600€, sedaj mi pa predlagajo naj vložim še 1300€,...
Ne zdi se mi smisleno da bi dvakrat plačeval isto delo, materiale....
Ker ne razumem vseh tehnologij in povezav, materialov itd... vas prosim za pomoč in nasvete kam naj se obrnem, da spravim motor v normalno stanje in da to ne bo 1300€ ampak pol te cene...
Na forumu sem bral, da v ljubljani nekdo obnavlja glave z računom za 300€ link: http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 15&t=34644" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi zna kdo povedat kdo je to?
Koliko naj bi me stal servis, da bi serviser razdrl motor, da lahko potem peljem glavo na obnovo?
V Krškem so mi odsvetovali vožnjo z avtomobilom, ki pije olje, saj naj bi zaradi olja, ki izgoreva v cilindru prihajalo do previsokih temperatur kar vodi do nepravilno izgorevanje, to pa naj bi povzročalo taljenje motornih delov!
Avta nočem prodat, ker sem že preveč vložil vanj...
Za vse informacije se iskreno zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Aleks
Re: 1.9 dci 88kw pije olje - kako rešiti?
Kaj t i je sploh bilo da si šel kupit 8 let starega dci ja z xxx km? Načeloma se bo dalo obnovit samo tvoj motor, vodna napenjalci ostanejo. Prvo odkrij kaj je vzrok da pije olje- turbina tefloni ali bati-batni obročki.
Jaz osebno bi ga prodal.
Jaz osebno bi ga prodal.
in da ga potem čez 2k km dobiš nazaj + sodiščeiro napisal/-a:Kaj t i je sploh bilo da si šel kupit 8 let starega dci ja z xxx km? Načeloma se bo dalo obnovit samo tvoj motor, vodna napenjalci ostanejo. Prvo odkrij kaj je vzrok da pije olje- turbina tefloni ali bati-batni obročki.
Jaz osebno bi ga prodal.
jaz bi naredil enako kot ti=rešil težavo, boš imel vsaj poštiman voziček tako kot je treba!
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
Zakaj ? 1 l na 1000 km piše v knjigi ki jo dobiš zraven avta. Pravim da bi jaz prodal ker bo vedno nekaj nekaj z avtom- še sklopka je ostala. Je opcija da proba z oljem kakšne druge znamke. Enim je pri teh problemih pomagalo to.
-
reno_fan12
zame 8let star dci z 180 000 km ni predstavljal takšne težave ob nakupu, tudi nihče mi ni rekel, da je problem, ko sem šel spraševati pred nakupom...ridder napisal/-a:in da ga potem čez 2k km dobiš nazaj + sodiščeiro napisal/-a:Kaj t i je sploh bilo da si šel kupit 8 let starega dci ja z xxx km? Načeloma se bo dalo obnovit samo tvoj motor, vodna napenjalci ostanejo. Prvo odkrij kaj je vzrok da pije olje- turbina tefloni ali bati-batni obročki.
Jaz osebno bi ga prodal.
jaz bi naredil enako kot ti=rešil težavo, boš imel vsaj poštiman voziček tako kot je treba!![]()
l.p.
Turbina: je zamenjana - to je ok.
Tefloni: kako ugotoviš ali so tefloni zanič? Je to tista fora, da se pelješ po klancu navzdol brez gasa in na koncu pohodiš gas? In če avto takrat zelo kadi, sem odkril vzrok?
Bati - Batni obročki: Kako to ugotoviš? Rekli so mi, da če se ob ogretem avtu potegne palčko za olje ven in če se iz odprtine kadi, je to zato ker motor diha! Če je to res, ne vem...
Sem prebral en kup tožb na http://www.sodisce.si" onclick="window.open(this.href);return false; in jaz ne mislim biti oseba ki bo prodala vozilo s takšno napako in bo potem tožena...
Za vsako pomoč se zahvaljujem,
Lp
drugače pa kot ti je povedal iro.
najprej poglej v knjigo, koliko je sploh toleranca za tvoje vozilo
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
-
reno_fan12
Sklopka in tale problem z oljem... Dokler ne pride nova težava na planoiro napisal/-a:Zakaj ? 1 l na 1000 km piše v knjigi ki jo dobiš zraven avta. Pravim da bi jaz prodal ker bo vedno nekaj nekaj z avtom- še sklopka je ostala. Je opcija da proba z oljem kakšne druge znamke. Enim je pri teh problemih pomagalo to.
Razmišljal sem o tem da bi olje kupil drugo... Npr: Mobil SUPER 3000 5W-40 ali pa MOTUL 8100 X-cess 5W-40, pa dvomim če bo to to...
Zamenjal sem že 2 olja res da samo ELF iz 5W-40 na 10W-40, pa ni boljše, se mi zdi da 10W-40 še hitreje zginja.
Lp,
A
-
reno_fan12
V knjigi piše, kar je več kot 0.5L na 1000km nujno kontakiraj servis.ridder napisal/-a:drugače pa kot ti je povedal iro.
Te zadeve sem drugače že vse dal čez...
Zdej iščem serviserja ki bo to napako odpravil kvalitetno in v mojem budget-u... Predlogi?
hvala za vse informacije,
Lp,
A
Sej se hecaš ne? Al si res hm...ne vem kako bi se izrazil. Kaj je narobe z 8 let starim avtom in 180k km? Katero olje imaš noter? Meni je prejšna spila v 20k km olja do minimuma skoraj, notri je bil castrol, elfa pa ne spije skoraj nič.iro napisal/-a:Kaj t i je sploh bilo da si šel kupit 8 let starega dci ja z xxx km? Načeloma se bo dalo obnovit samo tvoj motor, vodna napenjalci ostanejo. Prvo odkrij kaj je vzrok da pije olje- turbina tefloni ali bati-batni obročki.
Jaz osebno bi ga prodal.

turbina je nova, obnovljena rabljena? Stakni cev ki gredo na njo in poglej stanje same turbine, če je mastna, če ima rotor luft...
glede da sam rihtaš teflone in rinčke je cenej dat tistega jurja in maš takoj zrihtano,sam ko boš imel že vse narazen se menja še sklopka, olje v menjalniku kakšen semering , če že hočeš ta avto porihtat... list se bo kar dopolnjeval, žal
Jst bi avto peljal nazaj kjer so ti menjali zgoraj naštete stvari pa naj popravijo pod garancijo. Če ti prej ni pilo toliko olja se je napaka verjetno zgodila nekje vmes med in po servisu in če so ti dal račun za opravljen servis obstaja tudi garancija. Preglej pa dobro turbino da ni polno olja ker tudi sam sem menjal turbino z obnobljeno pa mi je shodila v 1 mesecu po menjavi so mi brez problema upoštevali garancijo in mi dali drugo. Če ni to pa tefloni.
Kar se tiče olja pa ne tankaj v dizla 10w40. 5w40 ali po tanovih specifikacijah 5w30
Kar se tiče olja pa ne tankaj v dizla 10w40. 5w40 ali po tanovih specifikacijah 5w30
matey18 napisal/-a:Jst bi avto peljal nazaj kjer so ti menjali zgoraj naštete stvari pa naj popravijo pod garancijo. Če ti prej ni pilo toliko olja se je napaka verjetno zgodila nekje vmes med in po servisu in če so ti dal račun za opravljen servis obstaja tudi garancija. Preglej pa dobro turbino da ni polno olja ker tudi sam sem menjal turbino z obnobljeno pa mi je shodila v 1 mesecu po menjavi so mi brez problema upoštevali garancijo in mi dali drugo. Če ni to pa tefloni.
tanovih specifikacijah 5w30??? to je 10+ let stara zasnova motorja. te tanove specifikacije so izključno zaradi filtra trdih delcev in ekologije.
-
reno_fan12
Tefloni: kako ugotoviš ali so tefloni zanič?
Bati - Batni obročki: Kako to ugotoviš da so zanič?
Hvala za info
Bati - Batni obročki: Kako to ugotoviš da so zanič?
Hvala za info
Pri mojem dizlu tut star 10 let je pred dvema letoma pisalo na uradni strani proizvajalca da se toči 5w40 če grem danes pogledat je priporočeno 5w30 ki naj bi zmanjšal porabo, obrabo, daljši servisni interval itd. Prav tako sem bil na uradnem servisu kjer so mi delali mali servis včasih so tankali 5w-40 sedaj mi avtomatsko dajejo 5w-30 in ne nimam dpf filter
Če se že gremo kaj piše, kako veš kaj je v motorju? Mogoče je samo na papiruju 5w 30?
Avtorju teme pa še ekrat predlagam pregled turbine če mogoče tam pušča.
Avtorju teme pa še ekrat predlagam pregled turbine če mogoče tam pušča.