Pozdravljeni.
Imam Renault Scenic 2006 1.5dci in ima prevoženih cca. 112000 km. Odločil sem se, da ga neham vozit na pooblaščen servis. Ga bom raje peljal h kakemu privat mehaniku.
Sedaj me pa zanima, katere dele naj nabavim za servis (delam ga enkrat na leto)? Katere filtre in ostale stvari nabavljate? Kje jih je najboljše nabavit?
Hvala za vso pomoč in nasvete.
LP,
Simon
Servis Scenic II. - katere dele nabaviti
Re: Servis Scenic II. - katere dele nabaviti
če si član kluba imaš pri klubskem sponzorju herkules konkreten popust, in ugodne dele. Če pokličeš/se odpraviš tja, ti bo prodajalec tudi znal svetovat katere dela potrebuješ.rock-dj napisal/-a:Pozdravljeni.
Imam Renault Scenic 2006 1.5dci in ima prevoženih cca. 112000 km. Odločil sem se, da ga neham vozit na pooblaščen servis. Ga bom raje peljal h kakemu privat mehaniku.
Sedaj me pa zanima, katere dele naj nabavim za servis (delam ga enkrat na leto)? Katere filtre in ostale stvari nabavljate? Kje jih je najboljše nabavit?
Hvala za vso pomoč in nasvete.
LP,
Simon
drugače pa nabavi elfa, zračni filter, klima filter (znamka ni tako pomembna=filtron framm...) in oljni filter, ostalo pa po potrebi.
upam da sem ti vsaj približno odgovoril.
l.p.
Polnjenje klime že od 30€!!!!!!!!!
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Če se ti težava zdi nerešljiva pokliči nas = ASTILBA d.o.o. priporočena delavnica za vzdrževanje vozil s strani renault kluba.
pomoč, informacije na 040-171-052
Glede na km in starost je sedaj pravi čas za veliki servis če ga že nisi opravil. Se pravi garnitura jermen+napenjalci, vodna pumpa, vsi filtri (naftni, oljni, zračni, kabinski), olje, mikrojermen, priporočljiva je tudi menjava zavorne tekočine in antifriza.
Za redni servis pa tako kot pravi ridder.
Za redni servis pa tako kot pravi ridder.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Imam eno vprašanje glede filtra za gorivo. Kako naj izvem, če je v mojem avtomobilu filter goriva s senzorjem ali brez? A se da to kje preverit ali pa pač vidiš ob zamenjavi? 
LP
LP
Pozdravljeni,
bom si sposodil temo ker me zanima podobno namreč imamo Scenica 2007 letnik,1.9 čipiran oz. optimiran na 150KM, trenutno ima prevoženih 85.000km in je napisal SERVIS DUE. Zadne čase oz. 2 leti se vozi zelo malo, žena ima do službe in vrtca skupaj cca 5 km.
Torej zanima me sledeče:
pride v poštev menjava jermena oz veliki servis? kaj vse? cca strošek?
v vsakem primeru menjava olja ampak kašnega predlagate glede na to da je čipiran?
(ko gremo kam na daljšo pot vozim jaz in ga rad stisnem seveda ogretega)
zadnje čase pa še ji voznikova šipa nekaj šteka kljub temu, da stisneš stikalo, steklo noče takoj gor ampak moreš parkrat stisit in malo čakat. Problem bo, ko enkrat več nebo šlo zapret, zato bi dal to porihtat ker se bo drugače zgodilo da nebo več funkcioniralo ravno ob nepravem času in lokaciji. spet me zanima če je dal kdo to popravljat in cca strošek.
ker bom dele nabavil bi vas prosil če mi lahko kdo napiše kaj vse sploh pa za olje kakšno bi bilo najbol primerno.
lep pozdrav
bom si sposodil temo ker me zanima podobno namreč imamo Scenica 2007 letnik,1.9 čipiran oz. optimiran na 150KM, trenutno ima prevoženih 85.000km in je napisal SERVIS DUE. Zadne čase oz. 2 leti se vozi zelo malo, žena ima do službe in vrtca skupaj cca 5 km.
Torej zanima me sledeče:
pride v poštev menjava jermena oz veliki servis? kaj vse? cca strošek?
v vsakem primeru menjava olja ampak kašnega predlagate glede na to da je čipiran?
(ko gremo kam na daljšo pot vozim jaz in ga rad stisnem seveda ogretega)
zadnje čase pa še ji voznikova šipa nekaj šteka kljub temu, da stisneš stikalo, steklo noče takoj gor ampak moreš parkrat stisit in malo čakat. Problem bo, ko enkrat več nebo šlo zapret, zato bi dal to porihtat ker se bo drugače zgodilo da nebo več funkcioniralo ravno ob nepravem času in lokaciji. spet me zanima če je dal kdo to popravljat in cca strošek.
ker bom dele nabavil bi vas prosil če mi lahko kdo napiše kaj vse sploh pa za olje kakšno bi bilo najbol primerno.
lep pozdrav