avto se ugaša
- matejpurgar19
avto se ugaša
Torej gre za laguno 2 1.8 16v.
Avto je težko vžigal in sem ščistil loputo za dovod zraka. Avto je en teden vžigal boljše, sedaj pa na lepem obrati padajo zelo nizko cirka 500vrt/min (avto se strese) ali pa celo ugasne. Skratka nizki vrtljaji ne deluje normalno, avto ob pritisnjenem pedalu za plin pelje normalno. Problem je ustavljanje.
Če je zunaj vroče in klima naprava obratuje s polno močjo se delovanje motorja še znatno poslabša.
Na računalniku ni napak.
Sumim napačno delovanje zenzorja temperature zraka na motorju ali pa da bo crknila loputa zraka.
Kaj menite vi ?
LP Matej
Avto je težko vžigal in sem ščistil loputo za dovod zraka. Avto je en teden vžigal boljše, sedaj pa na lepem obrati padajo zelo nizko cirka 500vrt/min (avto se strese) ali pa celo ugasne. Skratka nizki vrtljaji ne deluje normalno, avto ob pritisnjenem pedalu za plin pelje normalno. Problem je ustavljanje.
Če je zunaj vroče in klima naprava obratuje s polno močjo se delovanje motorja še znatno poslabša.
Na računalniku ni napak.
Sumim napačno delovanje zenzorja temperature zraka na motorju ali pa da bo crknila loputa zraka.
Kaj menite vi ?
LP Matej

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
- matejpurgar19
Re: avto se ugaša
Mogoče kdo ve čemu služi ta senzor na sesalnem kolektorju:

temperatura zraka mogoče??

temperatura zraka mogoče??

Na hitro podobna zadeva je pri dCi-ji senzor podtlaka turbine. Torej je lahko to kaj v tej smeri (zrak, pretok...).
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
- matejpurgar19
Skratka moj avto je za v umobolnico. zjutraj mi je pri nizkih vrtljajih ugašal (500vrt/min), sedaj pri toplem vremenu minimum lavfa na 2000vrt/min.
Malo sem poskušal odklopit senzorje, in ni bilo učinka. Odklopim lambdo in avto lavfa normalno.
Očitno sonda v ku__u.
Koliko je nova ? 4 žice.
Ali lahko vozim z odklopljeno sondo?
Malo sem poskušal odklopit senzorje, in ni bilo učinka. Odklopim lambdo in avto lavfa normalno.
Očitno sonda v ku__u.
Koliko je nova ? 4 žice.
Ali lahko vozim z odklopljeno sondo?

- matejpurgar19
heh Kako ugotovim katera je prava. Verjetno je prava najdražja. 
http://herkules.si/index.php?productID=28807" onclick="window.open(this.href);return false;
Na temu seznamu je moja. tko da naročilo že poteka.
http://herkules.si/index.php?productID=28807" onclick="window.open(this.href);return false;
Na temu seznamu je moja. tko da naročilo že poteka.

Poglej koliko žic ima tvoja lambda sonda,senzor za katerega sprašuješ je MAP senzor kateri meri pretok zraka.
Popravek - ne meri pretoka zraka, ampak podtlak v sesalnem delu za loputo napram zunanjemu tlaku. Skratka razliko pritiska.
LP, Samojed
drhouse napisal/-a:Na hitro podobna zadeva je pri dCi-ji senzor podtlaka turbine. Torej je lahko to kaj v tej smeri (zrak, pretok...).
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa