Laguna 2 1,9 dci 120, 2006
- SebastjanM
- Kraj: Celje
Laguna 2 1,9 dci 120, 2006
Me zanima če ima kdo enake simptome kot jaz. Skratka, avto imam že skoraj tri leta, do sedaj nobenih večjih težav, motijo me pa dve stvari. Prvo je fuuul len motor od začetka, pri 2000rpm pa zaživi kot je treba. Se da to kje nastavljat območje turboluknje ( mogoče tisti vzvod od vakumregulatorja na turbino za wastegate?) Drugo je pa katastrofalna armaturka. Poleg tega da vse škripa in poka, mi je sedaj še zavihnilo pod šipo vse v zrak. Na servisu so zračunali 400 € za popravilo, torej to odpade, tako da grem zdaj sam v akcijo. A je kdo že demontiral armaturo ven, rabim kakšen namig (dal sem jih že nekaj ven in not, samo ne na renoju..) Moram vzet celo ven, ali gre samo zgornji del? Kako je z airbagom na desni? Bom zalepil tisto plastiko verjetno z dihtmaso, vmes po poti pa poskušal pobiti čimveč čričkov.
Audi A6 2.4 Quattro Limo LPG
Re: Laguna 2 1,9 dci 120, 2006
Glede lenega motorja si preberi teme o EGR ventilu
Kar se pa armaturke tiče, pa so črički pri vseh. Si pa menda prvi z 2006 letnikom, ki mu je armaturko zavihalo - vsaj, kar jih jst poznam. Vem, da to delajo 2005 letniki. Glede demontaže ne vem, so pa na forumu servisna navodila v katerih bi mogoče kaj pisalo. Jst sem najprej ta problem rešil z dvostrancem Tesa, rdečim. Je bilo kar kako leto ok, potem pa tudi ta ni pomagal več. Nato sem zalepil vse skupaj z UHU Kraft, pa je tudi spet deloma popustilo in sem kar pustil. Nisem popolnoma ziher glede airbaga, zato tudi nisem več lepil.
Kar se pa armaturke tiče, pa so črički pri vseh. Si pa menda prvi z 2006 letnikom, ki mu je armaturko zavihalo - vsaj, kar jih jst poznam. Vem, da to delajo 2005 letniki. Glede demontaže ne vem, so pa na forumu servisna navodila v katerih bi mogoče kaj pisalo. Jst sem najprej ta problem rešil z dvostrancem Tesa, rdečim. Je bilo kar kako leto ok, potem pa tudi ta ni pomagal več. Nato sem zalepil vse skupaj z UHU Kraft, pa je tudi spet deloma popustilo in sem kar pustil. Nisem popolnoma ziher glede airbaga, zato tudi nisem več lepil.
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
Re: Laguna 2 1,9 dci 120, 2006
Glede armaturke ti lahko povem toliko: Delal boš cca 8ur, odvisno kolk si priden.Začneš z sredinsko konzolo in nato naprej proti armaturi.Tko bedasst je sestavljen.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8