laguna 1,9 dci dim iz motorja

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dunstar
Kraj: Brežice

laguna 1,9 dci dim iz motorja

Odgovor Napisal/-a dunstar »

pozdravljeni! Danes sem med delovanjem motorja odprl/odsravfal pokrovcek za dolivanje olja in opazil da ima dim ki prihaja ven vonj po izpuhu kot iz izpuha. Malo mi to negre skupaj. Drugace gre avto odlicno, vse ok. avto ima 230k kilometrov in deluje vse ok. Kaj bi lahko bilo z motorjem narobe. Hvala!
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
drhouse
Kraj: Sežana (okolica)

Re: laguna 1,9 dci dim iz motorja

Odgovor Napisal/-a drhouse »

Hm, zakaj bi sploh tam dim prihajal? :?

Mogoče kakšni batni obročki? Čisto na hitro rečem... Drgač avto pelje normalno? Kateri letnik?
dunstar
Kraj: Brežice

Odgovor Napisal/-a dunstar »

avto se pelje normalno in pije minimalno olja, cca. 2-3 dcl na 15.000 km. letnik 2003 1,9 dci 88kw.
Renault Laguna GrandTour 1,9 dci privilege lux
Uporabniški avatar
primorc20

Odgovor Napisal/-a primorc20 »

In zakaj bi sploh odpiral pokrov olja med delovanjem motorja? To ni golf 2 dizel in tukaj ne vem če dela švercerska finta za zbijanje cene...
reno_fan12

Odgovor Napisal/-a reno_fan12 »

dunstar napisal/-a:avto se pelje normalno in pije minimalno olja, cca. 2-3 dcl na 15.000 km. letnik 2003 1,9 dci 88kw.
Meni so rekli, na servisu za turbine http://www.turbine.si" onclick="window.open(this.href);return false;, da če se ob segretem ugasnjenem motorju, ko vzameš palčko za preverjanje olja ven, iz odprtine kadi, potem motor diha - oljni obročki ne odstranjujejo vsega olja iz sten cilindra. Se pravi, da naj bi bili zapikani batni obročki. - Če je to 100% res ne vem...

lp
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Vsak motor "diha" eni bolj drugi manj. Dokler dela in ne pije olje pusti pri miru.
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a seba-base »

točno tak kot je iro napisal, dokler ne pije olja ne diraj...

pri meni ko so bili batni obročki uč, je prov puhal ven dim med delovanjem + tega mi je spil skor več kot 1l na 1000km ;)

lp
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Fan »

iro napisal/-a:Vsak motor "diha" eni bolj drugi manj. Dokler dela in ne pije olje pusti pri miru.
X2

Prav zaradi tega, mora imeti motor odušek, ki je speljan iz bloka do ohišja zračnega čistilca. Zaradi vrtečih/gibajočih se delov v motorju se ustvari določen tlak.
Kakor so že predlagali ostali uporabniki .................... dokler vse lepo deluje, pustite motor...........

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
partyzan
Kraj: okolica Lj

Odgovor Napisal/-a partyzan »

Zdravo

da ne odpiram nove teme. Zanima me kako vem, če imam zanič batne obročke. Če odprem pokrovček za olje pri ogretem motorju in se bo pokadilo ven, ptem vem, da so slabi? Kok dela in stroškov je z menjavo batnih obročkov?
Zanima me, ker se mi je v zadnjem času zelo povečala poraba olja, cca 1l 2000km. Imam cliota 1.5 dci, 60 kW, 205 k km, letnik 2003. Motor ima že zelo dolgo čuden zvok, 80k km. Sliši se kot, da bi dva kovinska dela tolka med sabo. V zadnjem času, pa se je ta zvok poslabšal. Servise mi je rekel, da mi ena šoba zaliva. Ali je možno, da mi je ta šoba poškodovala cilinder ali pa obročke? Opazil sem tudi, da se potovalni računalnik vedno bolj moti pri porabi. Včasi se je zmotil za 4l na poln tank, sedaj pa se bo kmalu za 8l. To zaradi slabe šobe?

Hvala za kakšen nasvet?

lp
Uporabniški avatar
seba-base
Kraj: MB

Odgovor Napisal/-a seba-base »

ta kovinski zvok niti najmanj ni dober, večina ljudi pravi, da se to začne slišat, ko so fuč ojnični ležaji!
Hitro se oglasi na servisu ali pri mehaniku, pa naj pogleda stanje in upaj da še niso kaj poškodovali ojnice! V tem primeru ti priporočam, da se še z avtom samo do mehanika zapelješ in nikamor drugam, da se ne poslabša stanje in z tem ogromni stroški!

Pri batnih obročkih je pa tako, v mojem primeru je bilo, da je pilo kar pošteno olje, pa še pokadilo se je dosti bolj. Test za to, če so fuč ali ne je najbolje in najbol poceni opraviti z testerom kompresije, takrat točno veš kje si!

lp
Uporabniški avatar
mikula

Odgovor Napisal/-a mikula »

Še moja izkušnja,
sicer ni bil dim iz motorja je pa iz izpuha ob večjih obratih kadilo.
Tudi poraba olja je bila povečana cca 1l na 5000km.
Posledica- okvara turbine ki je jemala slovo. Sledila je obnova turbine.
Sedaj vse BP.
Lep pozdrav Marjan
Uporabniški avatar
Jure180
Kraj: Duplek

Odgovor Napisal/-a Jure180 »

in koliko te je stala obnova turbine ????
Uporabniški avatar
mikula

Odgovor Napisal/-a mikula »

360€ obnova turbine
40€ olje in filter
60€ delo
Lep pozdrav Marjan
Uporabniški avatar
slovenc
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a slovenc »

Tudi sam sem odvil pokrovček za olje ( tam, kjer je šipka) in se je pri prožganem motorju kar orenk ven kadilo. Avto zadnje čase pije olje in sumim tudi fuč turbino. Je potem potrebno zraven še batne obročke menjat? Kak strošek približno je to?
Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

slovenc napisal/-a:Tudi sam sem odvil pokrovček za olje ( tam, kjer je šipka) in se je pri prožganem motorju kar orenk ven kadilo. Avto zadnje čase pije olje in sumim tudi fuč turbino. Je potem potrebno zraven še batne obročke menjat? Kak strošek približno je to?
Če se veliko ven kadi in "močno" piha je lahko tudi oddušek motorja malo zabit in motor nemore lepo "dihat". Pri nekaterih avtih zdaj pozimi, ko je mraz vrže ven šipko in nekaj olja, ker motor nemore "dihat".
Če ti turbina pije olje lahko tudi preveriš če so zelo mastne cevi. Je pa bolje včasih tudi ceneje, da daš turbino prej obnovit kakor pa da gre dokonca u P. Batnih obročkov pa nerabiš menjat če menajš turbino.
RenaultSport
Odgovori