Clio 1.8 16v potovalni računalnik

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
falcoN

Clio 1.8 16v potovalni računalnik

Odgovor Napisal/-a falcoN »

No ker sm ugotovil da na tem forumu ni nekih vodičev za to sem se moral jeb*t in gledat po francoskem williams forum ter po angleških forumih.

Števeč od 19ke z BC sem že kupil, pravtako je bil v avtu že tisti gumbek pri brisalcih, sedaj sem zadevo zvezal, potegnil kable v konektor od 16v ki ima prikaz samo za zunanjo temp., vendar pa mislim da mi konektorji izgubljajo stik da nekaterih podadtki ne delajo. Kaže mi prav samo zunanjo temp in km. Zdaj ne vem ali se mora to kaj kalibrirati, ker avto sem peljal 200m po dvorišču. Včeraj ko je bil moj ventilar na rezervi je na potovalnem računalniku kazalo da imam še 16l goriva, danes pa sem prilotal na kabelček ki pride za nivo goriva 100ohmski upor, francozi pravijo da je najbolj 92ohm upor vendar ga danes nisem dobil v svoji okolici tako da sem probal s tem. Zdaj mi kaže da imam 0-5l bencina. Jezen sem samo ker mi porabe še nikoli ni pokazalo. Potem sem šel na bencinsko dotočil 10l bencina in še kar imam 0-5l bencina. Tukaj je sedaj tema iz francoskega foruma kako naj bi mogel to zvezat http://www.clio-williams.net/forum/view ... hp?t=18579" onclick="window.open(this.href);return false;

Sedaj pa priponka številka 1
cablage_ODB (1).jpg
Ta zeleni konektor ima označene pine od 1-15 nekatere ima ventilar zvezane nekatere pač ne

pin 1 ima že zvezano maso
pin2 je treba potegniti stalen štrom iz ure ali kje drugje jaz sem ga uzel iz stikala za vse štiri žmigavce
pin 3 je + po vžigu ki ga ima že zvezanega
pin 4 je povezan na zajlo za števec ki ima okoli tisto škatlo in so iz nje 3je kabli, povežemo sredinski kabel na ta pin
pin 5 je podatek iz injektorjev katerega pridobim tako da potegnemo kabel do računalnika in ga priklopimo na pin 26 kateri je na računalniku prazen
pin 6 je podatek nivoja goriva, ki ga dobimo na konektorju ki je na števcu pri obratomerju, zelena žica in je na pinu številka 13, na njega pa je treba dati upor da na kaže pravilen nivo bencina, sedaj je vprašanje kakšen francozi pravijo 92ohm angleži 100ohm
Pin 7 je podatek o zunanji temperaturi ki je že povezan
pin 8 - 9 medseboj zamenjamo
pin 10 je že povezan in je masa zunanje temperature
pin 11 je masa za nivo goriva ki jo lahko povežemo na pin številka 1
pin 12 ni nikjer zaseden sam pa sem ga speljal na konektor na pumpi za gorivo, na pin C ki daje podatek o reservi, če tega pina ni vse deluje samo ne prižge se lučka za rezervo
pin 13 je povezan na mali konektor pri števcu, tisti ki ga v originalu ventilar nima, to služi za gumbek za reset, lahko povežete na katerikoli šalter
pin 14 je povezan na tipko ki je pri 19ki na koncu ročke za brisalce lahko pa povežete na katerikoli šalter
pin 15 je prazen

zdaj pa tist mali konektor na števcu za reset ima še en prazen pin ki ga povežemo na maso. To je to

Če tega ne narediš in samo priklopiš števec od 19ke se potovalni računalnik sploh ne prižge in ne deluje osvetlitev, sprobano :D

Sedaj pa mene samo zanima ali rabi ta potovalni računalnik vsaj 1km od reseta da začne računat porabo, ali se to zgodi takoj. Zdej upam da sem vse nekak prav napisal saj moje znanje francoščine je enako nič google translate pa vsi vemo kaj je :oops: .

Prosil bi če ima kdo kaj več znanja o tem da me dopolni.

Dodam še shemo ki je bila najdena na našemu forumu ki je vsaj v angleščini.
21Tbc.jpg
Ter shemo konektorja na bencin pumpi iz williams tech manuala
pumpa.jpg
LP Jure
Uporabniški avatar
falcoN

Re: Clio 1.8 16v potovalni računalnik

Ewo danes odščipnil kabel za nivo bencina, katerega sem vezal naprei na konektor pri obratomerju in glej čudež BC dela :bday: , nivo goriva mi tudi kaže prav :P
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Sedaj lahko to uporabite kot vodič :)
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

ODLIČNO :!:

Hvala za tale "guide" :wink:

Zdaj pa rabimo samo še majstra, ki bo noter vključil še trenutno in povprečno porabo olja :mrgreen:
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
Uporabniški avatar
falcoN

bam88 ja poraba je res svetska ker kukr avto stoji samo narašča ker jo preračunava na količino bencina ki gre skozi injektorje in koliko km narediš in kukr avto stoji pa lavfa ni povprečje čist nč realn xP
ja lahkp ti zvežm če želiš XD
Uporabniški avatar
Kosmac16V
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Kosmac16V »

še men povej ceno :)
Uporabniški avatar
wily
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a wily »

gledam slike in vidim da ti kaže 24km do bencinske, men pri meganu ko se prižge lučka za bencin mi ne kaže več razdaljo..ti pa nevem al ti lučka ne dela ker cager je pod r in ti zato kaže da še imaš 24km do pumpe al je to starejši način....
Uporabniški avatar
falcoN

wily napisal/-a:gledam slike in vidim da ti kaže 24km do bencinske, men pri meganu ko se prižge lučka za bencin mi ne kaže več razdaljo..ti pa nevem al ti lučka ne dela ker cager je pod r in ti zato kaže da še imaš 24km do pumpe al je to starejši način....
Cagar za bencin je samo tko notr, ne dela ker je števec od 19ke, ker bi moral samo displey dat v ventilarjeu števec, to moram enkrat nrdit al pa tko pustit nema veze :)
Odgovori