Laguna 2 kartica
Laguna 2 kartica
Lep pozdrav,
Mam sledec problem, da mi nekako uspelo obe kartici za vzig mal manj k zdrobiti. Klical tudi ze za obnovo, in so mi zatrdili, da nekako ni mozno. Me pa zanima ce imaste kaksen nasvet kako bi najceneje prisel do 2h novih, ali vsaj enega kljuca. Original novi pride nekako 140evrov, kar se mi pa tut zdi malce nora cena.
Razmislav sem tudi ze, da bi na kaksnem avtoodpadu dobil "2nd hand" dele. Ce bi imel sreco kar 2 kartici od istega avtomobila, sam mi pa ni povsem jasno kaj je potrebno se zraven menjati. Kje vse so kode zapisane.
Aja gre se pa za Laguno 2, 2.2dci, 2003 letnik
LP
Klemen
Mam sledec problem, da mi nekako uspelo obe kartici za vzig mal manj k zdrobiti. Klical tudi ze za obnovo, in so mi zatrdili, da nekako ni mozno. Me pa zanima ce imaste kaksen nasvet kako bi najceneje prisel do 2h novih, ali vsaj enega kljuca. Original novi pride nekako 140evrov, kar se mi pa tut zdi malce nora cena.
Razmislav sem tudi ze, da bi na kaksnem avtoodpadu dobil "2nd hand" dele. Ce bi imel sreco kar 2 kartici od istega avtomobila, sam mi pa ni povsem jasno kaj je potrebno se zraven menjati. Kje vse so kode zapisane.
Aja gre se pa za Laguno 2, 2.2dci, 2003 letnik
LP
Klemen
Re: Laguna 2 kartica
Na blef bi rekel, da rabiš ključ pa ecu.
A je elektronika v kartici tud zdrobljena?
A je elektronika v kartici tud zdrobljena?

Elektronka je se nekako cela, ce ostejem da nedelajo gumbi, in da so konektorji za baterije odlomljeni.
Problem je k sem nekak dubu navado da kartico od avta nosim v zepu na riti, in se mi je se prehiter zgodil da sem se usedu nanjga
... Tko da sem zdej brez obeh ostal....
Sej nevem.... preprogramirat se pa neda elektronke avta, da sprejme drugo kodo?
Problem je k sem nekak dubu navado da kartico od avta nosim v zepu na riti, in se mi je se prehiter zgodil da sem se usedu nanjga
Sej nevem.... preprogramirat se pa neda elektronke avta, da sprejme drugo kodo?
Konektorje za baterijo se lahko prespajka, si od gumbov odlomil tista mala stikala?
Ne vem, če imajo željo na servisu to prekodirat, oz. na angleškem sem bral, da to ne delajo ( vsaj v Angliji). Če ti elektronka dela, si kupiš na ebayu prazno "škatlo" od ključa pa samo premontiraš.
Ne vem, če imajo željo na servisu to prekodirat, oz. na angleškem sem bral, da to ne delajo ( vsaj v Angliji). Če ti elektronka dela, si kupiš na ebayu prazno "škatlo" od ključa pa samo premontiraš.

kaj pa kak nakup plastik na ebayu ?
http://www.ebay.co.uk/itm/For-NEW-Renau ... 2a1e135d2a" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.co.uk/itm/For-NEW-Renau ... 2a1e135d2a" onclick="window.open(this.href);return false;
Samo plastika mi ne pomaga kaj dosti. Ena kartica je na 3 gumbe, pri kateri so polomljeni kontakti za prostorocno baterijo in tudi kontakti za normalno baterijo, in pa eden od kontaktov za gumbe (za zaklepanje) je polomljen, oziroma ni hotel vec delati.
Pri drugi kartici na 2 gumba, sta pa oba gumba polomljena in pa kontakti za baterije....
Bi lahko reku, da so od kartic, samo se cipi dobri. Ker avta trenutno nemorem zaklepati z nobeno, uporabljam kartice samo se za vzig. Je pa to sam klicanje in vabljenje tatu
Pri drugi kartici na 2 gumba, sta pa oba gumba polomljena in pa kontakti za baterije....
Bi lahko reku, da so od kartic, samo se cipi dobri. Ker avta trenutno nemorem zaklepati z nobeno, uporabljam kartice samo se za vzig. Je pa to sam klicanje in vabljenje tatu
Dobro, to si lahko najdeš enega, ki je vešč s spajkalnikom. Sploh tista na 2 gumba je ziher rešljiva. Od kod si?

sej dase kupit samo tista mikro stikala
Pozdrav!
Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tukaj.
Imam težavo s kartico in sicer, mi je padla dol in se je odlotal(odpadel) gumb za zaklepanje. To sicer ni problem, gumb smo zalotali in deluje.
Je pa problem, da mi je odpiranju kartice (zgleda je že nekdo delal to pred menoj) in jo je konkretno zalepil, tako da sem jo komaj odprl. Poškodoval sem en čip (oz. mi je padel med odpiranjem ven očitno - glej sliko). Ima kdo shemo kaj za čip je to, spredaj sta dva na oko identična. Namreč bi na isto mesto zalotal novega enakega. Ker kartica mi sedaj normalno deluje, vendar kode za odklep/zaklep si ne zapomni (ko dam kontakt ali avto vžgem) pa deluje tudi okdlep/zaklep cca 2 minuti nato pa spet "pozabi" kodo.

Če ima kdo shemo vezja, oz. kaj za en čip je to spredaj se priporočam.
Sem že googlal pa nisem našel nič koristnega.
Hvala in lp,
David
Da ne odpiram nove teme, bom vprašal kar tukaj.
Imam težavo s kartico in sicer, mi je padla dol in se je odlotal(odpadel) gumb za zaklepanje. To sicer ni problem, gumb smo zalotali in deluje.
Je pa problem, da mi je odpiranju kartice (zgleda je že nekdo delal to pred menoj) in jo je konkretno zalepil, tako da sem jo komaj odprl. Poškodoval sem en čip (oz. mi je padel med odpiranjem ven očitno - glej sliko). Ima kdo shemo kaj za čip je to, spredaj sta dva na oko identična. Namreč bi na isto mesto zalotal novega enakega. Ker kartica mi sedaj normalno deluje, vendar kode za odklep/zaklep si ne zapomni (ko dam kontakt ali avto vžgem) pa deluje tudi okdlep/zaklep cca 2 minuti nato pa spet "pozabi" kodo.

Če ima kdo shemo vezja, oz. kaj za en čip je to spredaj se priporočam.
Sem že googlal pa nisem našel nič koristnega.
Hvala in lp,
David
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.
Spremljaš nas lahko tudi na http://www.spoliraj.me
Preveri podatke na drugem - vezana sta zaporedno in najverjetneje enaka. Sicer to ni čip, ampak bi znal biti smd kondenzator. Možno da se preko teh dveh napaja "spomin", ne vem, vendar dvomim da je to vzrok. Ta kondenzator ima zelo malo kapacitivnost in ne more napajati ničesar preko baterije, ker je baterija DC. Nekaj slik sem našel na netu, ena celo iz tega foruma, pa od teh dveh elementov ni nobenega gor.
Da nimaš ti samo baterije preveč prazne?
Da nimaš ti samo baterije preveč prazne?
LP, Samojed
Nič ni napisano na njem, ravno za to sprašujem.
Ja saj tudi sam sumim da je kak kondenzator.
Baterija je nova (stara 2 tedna), tudi lučka na daljincu normalno zasveti pa vse, samo zgleda da kode ne pošlje, oz. je nima ko odklenem/zaklenem. Če dam kontakt pa je ok, in tudi potem lahko cca 2 minuti odklepam/zaklepam na daljavo.
lp,
Ja saj tudi sam sumim da je kak kondenzator.
Baterija je nova (stara 2 tedna), tudi lučka na daljincu normalno zasveti pa vse, samo zgleda da kode ne pošlje, oz. je nima ko odklenem/zaklenem. Če dam kontakt pa je ok, in tudi potem lahko cca 2 minuti odklepam/zaklepam na daljavo.
lp,
Avtokozmetika Spoliraj.ME, Mobilno EKO čiščenje in poliranje vozil David JERIČ S.P.