Clio 1.2 1998 letnik, slabo zavira
Clio 1.2 1998 letnik, slabo zavira
Zanima me v cem je problem, avto je ze drugo leto zapored naredil tehnicnega brezproblema, a zavira zelo slabo, slab obcutek je, pritisnes na zavoro pa se kr peljes in komaj nekaj zavira, mislim da avta tudi nemores zablokirati brez da skoraj ne odlomis zavornega pedala.
Avto pri vecjih hitrostih pri zaviranju tudi trese, ok to so diski ampak ti diski so skoraj da brezrobu, zavorne ploscice na uc pa tudi se vsaj 1 cm debele.
Sedaj nevem kaj narediti, menjati vse je vrjetno takoj 150eur, avto pa 400eur vreden, pa tudi ce bi bile zavore slabe bi vrjetno padel na tehnicnemu pregledu? Se majster ko smo dali popravitii auspuh je rekel da zavore zelo slabo primejo?
Ploscice prednje lahko menjam sam, to znam. Edino za zadnje pakne nevem kaksen je postopek ce lahko kdo opise.
Avto pri vecjih hitrostih pri zaviranju tudi trese, ok to so diski ampak ti diski so skoraj da brezrobu, zavorne ploscice na uc pa tudi se vsaj 1 cm debele.
Sedaj nevem kaj narediti, menjati vse je vrjetno takoj 150eur, avto pa 400eur vreden, pa tudi ce bi bile zavore slabe bi vrjetno padel na tehnicnemu pregledu? Se majster ko smo dali popravitii auspuh je rekel da zavore zelo slabo primejo?
Ploscice prednje lahko menjam sam, to znam. Edino za zadnje pakne nevem kaksen je postopek ce lahko kdo opise.
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: Clio 1.2 1998 letnik, slabo zavira
Najprej razdri prednje. ker praviš da ti trese pedalko imaš diske zvite, zato jih ali menjaj ali pa daj kakšnemu drejarju jih poravnati če so še seveda dovolj debeli. Okrok klešč pa preveri da ne šteka bat in pa vodila lepo očisti ter namaži z mastjo. Za konec pa še zamenjaj zavorno tekočino.
zadnje pa tudi razstavi, vzami boben dol. zavorne obloge če še imajo dovolj mesa lepo pošmirglaj pa boben tudi. potem z kompresorjem spihaj in preveri z potegom ročne zavore če kje kaj ne šteka, nato pa sestavi nazaj. Če pa boš pakne jemal dol pa to naredi na enkrat samo na eni strani. Ko pa boš to stran nazaj sestavil, pa razdri še drugo. na ta način boš vedno lahko pogledal kako so pakne sestavljene.
Po tem posegu bi mogle zavore prijeti tako da boš z glavo udaril ob volan.
Veselo

zadnje pa tudi razstavi, vzami boben dol. zavorne obloge če še imajo dovolj mesa lepo pošmirglaj pa boben tudi. potem z kompresorjem spihaj in preveri z potegom ročne zavore če kje kaj ne šteka, nato pa sestavi nazaj. Če pa boš pakne jemal dol pa to naredi na enkrat samo na eni strani. Ko pa boš to stran nazaj sestavil, pa razdri še drugo. na ta način boš vedno lahko pogledal kako so pakne sestavljene.
Po tem posegu bi mogle zavore prijeti tako da boš z glavo udaril ob volan.
Veselo
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Diski vem da so zviti, kdo jih pa dreja v Ljubljani, kaksen popoldanc, edino nevem ce se splaca ker novi vrjetno ne pridejo nevem kolk?
Diski so zasraufani z enim vijakom ne?
Pakne sem podiral na tomos avtomatiku, je to priblizno isto,podobno ali bolj zakomplicirano?
Diski so zasraufani z enim vijakom ne?
Pakne sem podiral na tomos avtomatiku, je to priblizno isto,podobno ali bolj zakomplicirano?
Verjetno bo ceneje,da odpelješ do mojstra,ki rihta zavore.Stare pregrete diske se nesplača drejat.So novi dokaj ugodni.
Mene je na servisu zavor v Nm na podobnem avtu P206 komplet obnova bremz koštala 270€ material,delo in DDV (diski,ploščice,zadnje pakne,cilindrčki,zav tekočina).
LP
Mene je na servisu zavor v Nm na podobnem avtu P206 komplet obnova bremz koštala 270€ material,delo in DDV (diski,ploščice,zadnje pakne,cilindrčki,zav tekočina).
LP
Lepo sam 270eur je skoraj cena vrednosti avta. Zato ali naredim sam ali pa nc.
Sicer pa jest sem menjal pri popoldancu diske in pakne z delom vred za 120eur, tko da si kr dobro placal.
Sicer pa jest sem menjal pri popoldancu diske in pakne z delom vred za 120eur, tko da si kr dobro placal.
JG
Plačal sem zato,ker sam bremz NE RIHTAM VEČ,slabe izkušnje pač,
ni pa pametno gledat vrednost avta in strošek popravila.Ni važno kolk je star avto,kolk je vreden,dejansko je pomembno,če ti lahko ustaviš,ko je potrebno,tle gre za betico in življenje,voznika in vseh ostalih okoli nas
Mene je izučilo
Plačal sem zato,ker sam bremz NE RIHTAM VEČ,slabe izkušnje pač,
ni pa pametno gledat vrednost avta in strošek popravila.Ni važno kolk je star avto,kolk je vreden,dejansko je pomembno,če ti lahko ustaviš,ko je potrebno,tle gre za betico in življenje,voznika in vseh ostalih okoli nas
Mene je izučilo
- R19-racing
- Kraj: koper
lahko pa mas tudi bremze carbon ceramics pa mas gume za en drek pa se se vedno ne bos ustavil
disk naj bi drzala 2 vijaka na usaki strani al so torx al pa krizni .Diske pa ploscice lahko kr sam brez problema menjas nerabis nobenga posebnega orodja ne nic,odmontiras kolo dol lepop si podlozi avto zavi volan v tisto stran da ti bo lazje sraufat,za zacetek lahko das ploscice dol,to naredis tako da na zadnji strani celjusti odsraufas vijak na 13 kljuc in ce se ti zacne vrtet drzis kontra z se enim 13,in pol se celjust samo dvigne in prides do ploscic,jih poberes ven,z enim pajserjem al vecjim izvijacem porines batek toliko nazaj da ne bos mel pol problemov dat novih ploscic notri.Za disk dobit dol pa mores zavorno celjust odmontirat to naredis tako da na zadnji strani proti amortizerju odvijacis 2 vijaka z 18 al 19 kljucem nevem tocno ,celjust poberes dol in najbolse da jo nekam naslonis da se ne nateguje prevec zavorna cev ki gre do celjusti,na koncu odvijacis se tista 2 vijaka na disku snames disk in preden das novega gor pesto "lezisce diska malo pobrusis....to je to za odspredaj....pa celjusti lahko tudi malo pobrusis dol svinjarijo tam kjer vidis da so vodila za ploscice...probaj za 1x samo prednje menjat pa bos videl ce bo bolse,kako ti kaj rocna prime?js mam diske za renault 19 1.4 ce so isti ti jih dam za 10 eur so pa vozeni 1000km..lp
- R19-racing
- Kraj: koper
za zadnje zavore.... http://www.youtube.com/watch?v=hfLYroYJE04" onclick="window.open(this.href);return false;
za prednje... http://www.youtube.com/watch?v=98TOnX1Rj2Q" onclick="window.open(this.href);return false;
za prednje... http://www.youtube.com/watch?v=98TOnX1Rj2Q" onclick="window.open(this.href);return false;
@ R19-racing, Hvala, si bom mal pogledal stvari
http://www.youtube.com/watch?v=NLFZjGc4 ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
oglej si še ta video.. je bolj natančno prikazano kako se zamenja in katere dele moraš očistiti da ne šteka potem use skupaj...
oglej si še ta video.. je bolj natančno prikazano kako se zamenja in katere dele moraš očistiti da ne šteka potem use skupaj...
Hvala za video, sej prednje diske znam zamenjat, sam na vecjih avtih, na cliotu jih se nisem in zato sprasujem ker recimo vidim da disk drzita 2 vijaka na vecjih avtih z 5 luknjami pa 1.
Ali mogoce kdo ve kaksni diski so gor orginal 10 ali 12mm, hlajeni ali ne hlajeni.
Ali mogoce kdo ve kaksni diski so gor orginal 10 ali 12mm, hlajeni ali ne hlajeni.
Mislim da so ne hlajeni na tem modelu. Fi je pa 238 če se ne motim.
ŠIK Vulkanizerstvo, vgradnja avtoplina, protikorozijska zaščita, AVTOVLEKA 24H
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
Megane Coupe 1.4 16V l.99 ph-2 LPG
BMW E39 530i LPG
A zavorni pedal ti skos ostaja trd al če držiš bremzo noter leze? Pri men je blo tko, da tudi nisem mel zavorne moči pa je bil kriv glavni zavroni ciinder. O cenah ne vem ker je blo to na clio 1 pred 10 leti.
Vse je lepo trdo, normalno, edino ustav se zelo slabo. Ce bi bil pedal mehak bi bil zrak notri al pa kot pravis zavorni cilinder
Sem malo pretestiral pedal, pac lahko gume zablokiras ce mocno pritisnes, drugace ima pedal kr nekaj hoda in se ne pogrezne do konca, ampak okol 5cm prej pred podnom se ustavi.
Tudi ko pedalo veckrat zaporedoma pritiskas in popuscas se nekaj v hodu pedala cuti, kot bi imelo luft al podobno, kot bi imelo tesnilo luft. Zavorna tekocina je na max, disk ima robu za 1mm.
Tudi ko pedalo veckrat zaporedoma pritiskas in popuscas se nekaj v hodu pedala cuti, kot bi imelo luft al podobno, kot bi imelo tesnilo luft. Zavorna tekocina je na max, disk ima robu za 1mm.