Renault Clio II 1.2 16V by Dzafo

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
dzafo

Renault Clio II 1.2 16V by Dzafo

Odgovor Napisal/-a dzafo »

Lep pozdrav,

kot prvo bi vam rad samo omenil, da sem novi član foruma in je to posledično tudi moj prvi post. Pa bom kar začel:
Pri hiši smo imeli Cliota 97 letnik, ki je bil prodan, in v petek je v hišo prišel omenjeni Clio II 1.2 16V modre barve z dynamique opremo. Kupljen je bil od 1. lastnice, 130 000 prevoženih, 02' letnik, dokaj lepo ohranjen in ceni primeren avto. Po slabi uri vožnje, pa je bilo veselja konec. Utripati mi je začela lučka, ki se nahaja desno spodaj pri števcu, v knjigi piše da je okvara v izpušnem sistemu. Avto je zelo počasi pospeševal, zelo je "tresel", zvok avtomobila pa je bil zelo čudaški. :? Prilagam sliko "utripajoče lučke".
Slika

Kaj naredim? Z očetom odideva h mehaniku, in ugotovimo da je šla (upam da bom prav povedal) druga šoba,od štirih. Cena: cca 200€
No, pa recimo da je to zanemarljiv strošek, če omenim, da sem dolgo sanjal o tem avtu. Poleg tega pa je mehanik dejal, da je clio v brezhibnem stanju, le da je treba odpraviti to napako s šobami. Jutri bo verjetno že fertik! :lol:

Nekaj slik:
Slika
Slika
Slika

Sedaj pa se obračam na vas, dragi moji forumaši, v planu imam naslednje stvari, ki se bodo počasi, vendar s srcem ustvarjale na mojem jeklenem konjičku.
Seznam želja je naslednji: :lol:
- ALU platišča ( predlogi, kje kupiti, kakšne kupiti, itd.)
- Temnitev stekel ( predlogi, vaše izkušnje, sem pa iz okolice Ljubljane)
- S folijo imitacije karbona mislim v notranjosti prelimati nekatere detajle ( kje kupiti folijo)
- Razmišljam, da bi plastike pobarval v barvo avta, sem v dilemi, mogoče jih pustim take kot so.

Na forumu nisem zasledil teme oziroma kotička, namenjenega prodaji raznih delov, itd. Veliko bolj bi bil vesel, če bi kupil ALU platišča od kakšnega od vas, itd. Če obstaja taka tema, bi prosil za link.

In še naslednje malenkosti:
- Spolirati sprednje luči ( kako, katera sredstva uporabiti)
- Očistiti notranjost motorja(katero čistilo, kako?)

V photoshopu sem se malce poigral, in naredil amatersko sliko, kako bi lahko Clio izgledal :lol:
Slika

(slika je narejena iz dolgčasa, ne kritizirajte prosim :D )

To so sedajšnje želje, seveda pa bo v prihodnosti, če nas nebo seveda recesija "zje*ala" moj Clio dobil pragove, mogoče RS odbijač, distančnike,...
Če imate morda vi kakšne svoje predloge, bi vas zelo lepo prosil da mi priskočite v pomoč.

Vem da sem zahteven, vendar vam bom za pomoč in predloge izjemno hvaležen. :)
Zadnjič spremenil dzafo, dne 03 Jun 2012, 13:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
wide
Kraj: Novo mesto

Re: Renault Clio II 1.2 16V by Dzafo

Odgovor Napisal/-a wide »

Zdravo!
Lep se mi zelo dopade, sploh barva :P
prage , rs odbijac, distancnike, gewinde, da bo nizji pa lepe felge... te ki jih imas na slikci ali pa ce ze delas vse da bo rs *look* mogoce od clio 2 rs original felge pa bo prfektn....
Velik srece z novim avtockom pa cuvej ga :D
Uporabniški avatar
Kyrius
Kraj: Wolfsberg

Odgovor Napisal/-a Kyrius »

Lepa barva 8)

Folijo carbon 3D look sem jst izredno ugodno dobil na ebay.de
Uporabniški avatar
dzafo

Evo folijo sem zrihtal, cena 12€ /m2. V Trzinu jo prodajajo, digitshop se imenuje trgovina :)
Uporabniški avatar
mateichk
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a mateichk »

dzafo napisal/-a:Evo folijo sem zrihtal, cena 12€ /m2. V Trzinu jo prodajajo, digitshop se imenuje trgovina :)
Za 1x najboljša folija :D tut mehurčkov ne pušča... Sam sem biu zlo zadovoljen z njo
..:: Renault MEGANE II 1.5 dCi 106KM ph2 2006 ::..
Uporabniški avatar
Truckdriver \8/
Kraj: Grosuplje

Odgovor Napisal/-a Truckdriver \8/ »

Lep clio velik varnih kilometrov :D
Drugače pa pedenaj avto po svojem okusu sigurno bo hud 8)
Za barvanje letvic pa se tudi jaz že dolgo odločam, samo ker vem ,da je barvo zelo težko v piko zmešati in posleično ne bi izpalo lepo se še vedno nisem odločil. Lp
Prijaznost, strpnost in brzina na cesti moja so vrlina :)
Uporabniški avatar
dzafo

Hvala za lepe želje in odziv. Zanima me kaj menite o chiptuningu, in seveda koliko konjskih moči bi imel če bi ga dal chipirati. Trenutno jih ima 75 :)
Uporabniški avatar
LiLDee
Kraj: Šmarje pri Jelšah

Odgovor Napisal/-a LiLDee »

Lep clio in fajn plane si si zastavil 8)
Veliko varnih km.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

pozab na chiptuning, ker ne bo efekta.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Če bi ga rad v RS-a spremenil oz. naredil repliko rajši pozabi nato. So deli dragi in težko jih je dobit :wink: Razen, če imaš globoke žepe. Spust ga mal, 16" felge alu, od RS-a prvo masko in to je to.
Pa srečno vožnjo ti želim :D

p.s. al pa tega kupš 8)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6102420&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
dzafo

Jah sej verjetno bom delal po svoje, nebom delal nekega "RS" looka, mogoče RS odbijač,drugač pa ALU platišča, kje kupiti, kaj kej predlagate?
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

dzafo napisal/-a:Jah sej verjetno bom delal po svoje, nebom delal nekega "RS" looka, mogoče RS odbijač,drugač pa ALU platišča, kje kupiti, kaj kej predlagate?
Za moje pojme kakšne OZ Ultraleggera 16 col bi bile čisto dovolj za tvoj avto, pa še matral se nebi preveč avto, ker so izredno lahka platišča. Povprašaj pri Španu ali pa kakšnemu vulkanizerju v okolici kjer živiš.
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
Nos
Kraj: Šentjernej-Kranj

Odgovor Napisal/-a Nos »

Glede prvega odbijači je tako, da je od RS-a malo širši in ti v bistvu na tvoje blatnike ne bo skup sedel :) Sem jst glih tko hotu na svojmu prejšnjemu delat repliko recimo. Pa se ne splača neki :D
Glede temnenja stekel imamo klubskeg sponzorja: http://www.perimund.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Za prodajo itd. imamo klubsko tržnico: http://www.renault-klub.si/forum/viewforum.php?f=57" onclick="window.open(this.href);return false; kle boš kupoval pa prodajal :P

Glede poliranja luči in čiščenja notranjosti si pa mal po forumu pobrskaj :D

Lp
.::Fiat-crap:: Nissan-cool:: Renault-renault:: VW-boring:: Renault-again:: Renault sport-sporty:: BMW-mmmmm::.
Uporabniški avatar
domzikales
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a domzikales »

IcEm4n napisal/-a:pozab na chiptuning, ker ne bo efekta.
Zakaj ne bo efekta? Če ma viška denarja kar naj gre lepo k Tunercu in mu ga bo naštelal tako, da bo veliko bol zadovoljen kot sedaj. Speljevanje, vožnja po avtocesti in še kakšen bonbonček. Men so tudi govorili ne dat čipirat avta pa sem dau in mi ni žal niti centa.

Lp.
Kar te ne uniči, te okrepi!
Uporabniški avatar
dzafo

Kok cca pa pride chip tuning?

Hvala, LP!
Odgovori