Zavarovanje Tilia

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
laguna484
Kraj: Celje

Zavarovanje Tilia

Odgovor Napisal/-a laguna484 »

Pozdravljeni,

odločam se med dvema zavarovalnicama, cenejša je Tilia. Tisti, ki imate vozilo zavarovano pri Tili in ste imeli kakšen škodni dogodek, mi prosim povejte kako je z izplačili škod, servisi,itd. Ter kako je z asistenco. Hvala in lp,

484
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Re: Zavarovanje Tilia

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

Sam sem letos pri Tilii zavaroval Fiata 500. So bili občutno ugodnejši. Tudi mene malce skrbi reševanje škodnih zahtevkov, saj sem z mnogo različnih virov slišal, da znajo komplicirati.

Upam, da mi tega ne bo potrebno preizkušati... :)

Aja... in ko sem prešaltal z Triglava na Tilio, me kliče moj zavarovalni agent pri Triglavu in jamra, da zakaj mu pa nisem nič rekel, da bi sigurno lahko uredila še ceneje. Aja, ko sem ga pa prejšnje leto spraševal za kak popust, se pa nič ni dalo in sem dobil popolnoma standardno ceno. Saj imam še vozil za zavarovat letos in bom takrat videl koliko je pripravljen se pogovarjati :)
Slika
Uporabniški avatar
lukeatluke

Odgovor Napisal/-a lukeatluke »

Procentualno je pa to kolikšna razlika v primerjavi s Triglavom?
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Po mojih izkušnjah Triglav glede izplačil manj komplicira kot Tilia.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
laguna484

lukeatluke napisal/-a:Procentualno je pa to kolikšna razlika v primerjavi s Triglavom?
V ceni je razlika skoraj 200€, ampak triglav nikoli ne komplicira in uredi tako kot je treba, tudi takrat ko so mi ukradli felge. Glavna prednost, ki jo ima triglav, pa je asistenca, saj nobena druga zavarovalnica nima nič pametnega vključno z AMZS. Poleg tega sem dobil bon za 100€ pri triglavu ko je bila tista nagradna igra tao da nebo takšne občutne razlike ampak vseeno za naprej razmišljam. Hvala vsem za odgovore.

lp
Uporabniški avatar
Drejchi
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Drejchi »

V mojem primeru 30%
Slika
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Drejchi napisal/-a:V mojem primeru 30%
Me je že velikokrat imelo da bi menjal zavarovalnico, ko sem dobival ponudbe. Ko pa sem eksplicitno zahteval enaka jamstva od vseh zavarovalnic pa ni bilo praktično nobene razlike ali pa so bile ostale celo dražje...

Saj se sliši poceni, a kaj ti pomaga če ti npr. delni kasko za stekla pokrije samo 2 dogodka letno, potem pa doplačaj premijo...
Ali pa da ti pri malo starejšem avtu (kot je tvoj) plačajo samo neoriginalne dele...
Ali se zahteva popravilo stekla namesto menjave...
Pa da imaš prestar avto za asistenco...

Pa še mnogo tega. Res pa je, da v tem trenutku lahko iztržiš pri ZT maksimalno 10% komercialnega popusta...
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
laguna484

robertp napisal/-a:
Drejchi napisal/-a:V mojem primeru 30%
Me je že velikokrat imelo da bi menjal zavarovalnico, ko sem dobival ponudbe. Ko pa sem eksplicitno zahteval enaka jamstva od vseh zavarovalnic pa ni bilo praktično nobene razlike ali pa so bile ostale celo dražje...

Saj se sliši poceni, a kaj ti pomaga če ti npr. delni kasko za stekla pokrije samo 2 dogodka letno, potem pa doplačaj premijo...
Ali pa da ti pri malo starejšem avtu (kot je tvoj) plačajo samo neoriginalne dele...
Ali se zahteva popravilo stekla namesto menjave...
Pa da imaš prestar avto za asistenco...

Pa še mnogo tega. Res pa je, da v tem trenutku lahko iztržiš pri ZT maksimalno 10% komercialnega popusta...
Prav zaradi tega sem tudi sam skeptičen ker mi 100 ali 200€ zdaj ne pomeni toliko, kot bi mi potem doplačilo asistence ali pa česa drugega.

lp
Uporabniški avatar
Nejko

Odgovor Napisal/-a Nejko »

Pri sklepanju zavaroanj dobro preberite splošne pogoje posameznega zavarovanja in videli boste, v čem so razlike med nekoliko cenejšimi in nekoliko dražjimi zavarovalnicami in zavarovanji....vsako leto preverim ceno zavarovanj za identična kritja, pa sem se že 4. leto zapored odločil za Triglav, ker nimam avta zavarovanega zato, ker je to obvezno in za primer če se nič ne zgodi.
BMW 323i (1983)
Grand Scenic 1,4TCE LPG (2010)
Uporabniški avatar
rencka

Odgovor Napisal/-a rencka »

1. Kar se tiče Tilije jest pri svojem škodnem zahtevku nisem mela problemov, pa tut zlo prijazni so bli ko sem kontaktirala z njimi. Glede ostalih nimam osebnih izkušenj, samo poslušam komentarje in je vsega po malem tko ko pr vseh ostalih stvareh, vsak ma svoje izkušnje in primere. Morajo pa zavarovalnice svoje dolžnosti korektno opravit, če je nastal zavarovani škodni primer, drugače se lahko tut pritožiš (je pa tle tko da nekteri posamezniki pač hočjo mal šmuglat... pol pa pač ne gre zmeri čez).

2. Vsaka zavarovalnica ima v svojih splošnih pogojih napisano kaj zajema za posamezna zavarovanja.

3. Kar se tiče cene je pa zraven vsega ostalega (PR, paket...) predvsem odvisna od komercialnega popusta.

4. ZT ima trenutno samo 5% komercialnega popusta! Kar je več je odvisno od odobritve taglavnih na triglavu oz od položaja zastopnika.

5. Se pa splača ceno in kakovost preverit pri večih zavarovalnicah in pri različnih zastopnikih.

6. Če pa koga zanima moja ponudba mi pa lahk komot piše :-)
Uporabniški avatar
laguna484

Men si že poslala - hvala :D trenutno se bol nagibam da podaljšam staro polico ampak je še dva tedna do odločitve :D

lp
Uporabniški avatar
Anakonda

Odgovor Napisal/-a Anakonda »

Pri nas smo bolj naklonjeni Triglavu, ker do sedaj ni bilo nobenih težav. TRKAM! S Tilio pa ima kar nekaj znancev težave, predvsem pri izplačilu. se že kaj zatakne, ali pa ne priznajo vsega, ali pa... Prijatelj je imel primer, ko so mu priznali šipo, senzorja na steklu pa ne, ker ga ni imel posebej!! zavarovanega. Pri snemanju se pa uniči in ga je moral sam plačati. Pri Triglavu tega ni. Ni nekih besedil v drobnem tisku...

Je pa zaješkano če imaš ti zavarovano pri Triglavu, zaleti se vate pa Tiliin zavarovanec. E, tle pa nimaš kaj pomagati. Če je velika škoda je bolje, da greš iz svojega kaska, pa se potem zavarovalnice med sabo zmenijo, je hitreje in bolj učinkovito.

aja, pa bajdemimo...Mariborska je zadnjič enemu odbijala amortizacijo na ležaj :shock: , tega tudi na Triglavu ni. 8)

V glavnem, ni vse samo v parih €, ki jih na začetku prišparaš
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Točno tako.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
rencka

Odgovor Napisal/-a rencka »

Sej, vsak ima svoje mnenje, izkušnje...
Osebno ne šimfam nobene k itak delam z vsemi (Triglav, Tilia, Maribor, generali, AS, Grawe), pol pa pač kako se kdo odloči :-) predvsem pa sam pregled zavarovanja kaj se splača kaj ne glede!
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

Irena, moraš pa še povedat, da ko so ti ukradli Cliota, si od tilie dobila zelo hitro in zelo pošteno izplačilo. Niso čisto nič kompliciral...
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Odgovori