Zvočniki v clio 3

Vse o ozvočenju avtomobilov
Odgovori
grega77

Zvočniki v clio 3

Odgovor Napisal/-a grega77 »

Pozdravljeni!

Žena si je nabavila cliota 3 2009 letnik. Sedaj pa bi rada imela malo močnejšo glazbo v avtu kot pa je originalna, kot jo je imela v tastarem cliotu. Razmišljal sem, da bi ji vgradil dodatne zvočnike v zadnjo polico, pa me zanima naslednje:
-ali je original radio dovolj močen za pogon le teh (enih 300W)
-od kod potegniti kable za napajanje zvočnikov
Prosim za informacije strokovnjakov za akustiko, da bom lahko naprej ugotavljal kaj je potrebno storiti, zamenjati v avtu, da bom zadovoljil njene potrebe :lol: po malo glasnejši glazbi.

Hvala za vse komentarje in odgovore.

LP Grega
Uporabniški avatar
zig@
Kraj: Ljubljana

Re: Zvočniki v clio 3

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Živjo

Za izboljšanje glasbe je kar nekaj opcij. Ti jih bom par naštel, pa se potem odločiš kaj je najboljša opcija.

1. Moraš vedeti, da je originalni radio največji problem pri slabem zvoku. V primeru, da bi recimo zamenjal avtoradio za recimo novi aftermarket avtoradio bo zvok že neprimerljivo boljši še posebno menjava z enim od novih modelov Alpine, ki imajo res močan vgrajen ojačevalec.

Alpine CDE 133BT (s prostoročnim telefoniranjem)

Alpine CDE 131R

2. Možnost je menjava sprednjih zvočnikov za močnejše. Dobra varianta so Dragster DS 532.1. Res odlični zvočniki, ki bodo konkretno izboljšali zvok.

3. Možnost je priklop ovalcev. Ta opcija bo najglasnejša vendar pa razrežeš polico skoraj novega avtomobila. Tako, da če to ni problem bi predlagal ovalne zvočnike Dragster DS 903.1.

Ovalni zvočniki vezani na originalni radio pa ne bodo ravno dali največ od sebe, tako da bi priporočal še priklop manjšega ojačevalca Crunch GPX 500.2.
Potrebuješ pa seveda še kable in pa High-Low pretvornik, če želiš priklopit ojačevalec na originalni avtoradio.

To je nekaj opcij v vsakem primeru bi bilo priporočljivo menjat avtoradio, ker naredi največjo razliko. Da se tudi urediti delovanje obvolanskih komand ipd če jih imaš. V primeu da ne bi menjal avtoradia pa vsekakor priporočam manjši ojačevalec za zvočnike tako ovalne kot tudi, če bi menjal sprednje.

Upam, da ti bo odgovor v pomoč pri odločitvi.

Lp Žiga
grega77

Odgovor Napisal/-a grega77 »

Ja verjetno se bom odločil za varianto zvočniki ovalni, ojačevalec in pustil original radio (jaz bi menjal kar vse a financ minister pravi drugače) Zig@ ali mi lahko spraviš skupaj eno cenejšo varianto za te moje želje, kot sem opisal zgoraj (zvočnika, ojačevalec, vmesnik,...) saj ni potrebno, da bi to šipe ven metalo.

LP Grega
Uporabniški avatar
zig@

Odgovor Napisal/-a zig@ »

Sem poslal na pm.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Najboljša varianta bo res 4-kanalni ojačevalec, hi-low adapterji in ovalci zadaj.
Cenovno pa lahko računaš za material nekje od 150€ naprej.
Slika
Uporabniški avatar
HrCk
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a HrCk »

Ali ve mogoče kdo, koliko dela in kaj vse je potrebno da bi v Clio-ta 3 (trivratnega) vgradil 16cm zvočnike? Se pravi v vrata in ob straneh zadaj, police nebi uničeval.
Odgovori