Damn, v zadnjih 35000 km mi je že tretja odpovedala. Oz. shodla - prebila. Berujeva. Najprej pri 55000 km... Natankal polno, po nekaj kilometrih cukanje, SERVICE in Check Emmision... Potem se avto pobere in gremo lepo naprej, pa naslednji dan zopet... Obisk servisa, diagnostika, menjava sveč in tuljave. No, na 60000 sem naredil servis in so še enkrat menjali sveče. Nima veze. Pri 80000 km se zgodba ponovi... Obisk servisa, diagnostika. Prebita tuljava nad prvim valjem. Spodnji del je bil čisto siv, sveča pa po keramiki rjava. Zalila voda od zgoraj,

WTF? Menjajo tuljavo in sveče... evo, čez 10000km ista zgodba, zopet prebita tuljava nad pazi, prvim valjem! Tokrat sem še kupl zgodbo (ki lahko celo drži), da mojster tuljave premeša med sabo (pa sveče tudi), tako da to ni ista tuljava. Edino sedaj so sveče bile dobre in tuljava ni imela tako vidnih znakov preboja...
Sedaj, mojstri... Zgolj naklučje? Mi bo v kratkem odpililo še 4 tuljavo? Original in zamenjane so BERU...
Avto je Scenic II MKII, l. 2007, motor F4R. Videti ni, da bi kaj kaplajlo na to tuljavo. So tudi "spravljene" pod delom, ki se nadaljuje od havbe proti šipi...
Namreč ta hec ni poceni, pa brez testerja, ki ti pove kje je zatajil vžig si mrzel...