ventilator hladilnega sistema

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
bomber111

ventilator hladilnega sistema

Odgovor Napisal/-a bomber111 »

na meganu 1.4 l. 2000 sem opazil da ne deluje ventilator na hladilnem sistemu. ko pa sem odklopil konektor temperaturnega sikala oz. tipala ( kaj pač to je) ki je na desni strani približno na sredini motorja ( po višini) gledano iz sprednje strani pod havbo, se je vklopil ventilator kljub temu da je bila temperatura pod 90. Ali je zanič to stikalo ali je lahko kaj druga da ne vklopi ventilatorja ko pride preko 90 stopinj? a ob menjavi tega izteče skozi to luknjo hladilna tekočina?
Hvala.
Uporabniški avatar
Fan
Kraj: Ljubljana

Re: ventilator hladilnega sistema

Odgovor Napisal/-a Fan »

Pozdravljeni

Senzor vklopi ventilator nekje od 88 do 97 stopin, odvisno kateri je vgrajen. V koliko menite da je senzor zanič in ga ne bi menjali po nepotrebnem.....................vozilo priklopite na tester in preverite pravilno delovanje senzorja. V koliko ni možnosti priklopa in vam Ljubljana ni predaleč se lahko oglasite pri meni in bova priklopila tester.
Pri menjavi senzorja, se izlije minimalna količina hladilne tekočine, kar se jo lahko nadomesti po opravljeni menjavi senzorja - nalije se jo v ekspazijsko posodo.

Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]

https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori