Zdravo!
Dajte mi povedat wtf dogaja 16v ju, da nikakor ne more bit pri miru hladilna tekocina. Ajde sej raztezna posoda je raztezna posoda, samo zakaj mi hladilno enkrat nabije do zamaska, da ze bezim stran da nau kej razneslo, pol se pa ventilator izklop in dobesedno pade skoraj pod minimum. Spet drugic pa lahko zadevo opazujes pou ure in bo ljubi mir. Vodna pumpa ok, ventilator vklaplja, termostat nov, ekspanzijska posodica nova, preluftano ze 100x...
lp
hladilni sistem
Re: hladilni sistem
Termostat v cevi si tud zamenjal?Ta drži zaprt tokokrog dokler ni motor segret,šele,ko voda doseže nevem koliko stopinj se odpre ...Cevi imaš vse pravilno priklopjene?
LP
LP
Ja saj termostat je samo eden ce jaz kaj vem? Ta pri motorju je menjan... Cevi vse pravilno prikolpljene, itak... Samo nivo hladilne tekocine v raztezni posodi po mojem mnenju prevec niha. Avto zalaufas in opazujes, celi postopek gre lepo skozi, se segreje, odpre termostat, segreje hladilnik, prizge ventilator... Hladilna tekocina lepo krozi... Potem pa gres krog ali dva in odpres havbo. Spet vse ok, preveris drugic se pa recimo raztezna fila do vrha preko max, potem pa pade. Ko je avto hladen je nivo nekje med min in max... Zdej pa ne vem, je kdo kaj podobnega opazil in resil? Je to morda normalno da ga ob priganjanju skoraj raznese
?
LP
LP
hej,,,,izgleda da se ti ustvarja pritisk v motroju...ko bo avto na delovni temperaturi ga ugasni in počasi odpri pokrov od raztezne, da boš vido če kaj pihne ven, ker lahko da imaš zrah v sistemu...
Pozdravljeni
Opisana napaka je lahko
- zrak v hladilnem sistemu / pravilno prezračiti sistem
- kompresija uhaja v hladilni sistem / menjati tesnilo motorne glave, motorno glavo obvezno na pregled - možnost loma
Lep pozdrav
Opisana napaka je lahko
- zrak v hladilnem sistemu / pravilno prezračiti sistem
- kompresija uhaja v hladilni sistem / menjati tesnilo motorne glave, motorno glavo obvezno na pregled - možnost loma
Lep pozdrav
Ker imam prepoved zasebnih sporočil, mi lahko vaša vprašanje pošljete na: [email protected]
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/Zavorni-Servis ... en-section" onclick="window.open(this.href);return false;